Lányom 11 hónapos, nem kuszik, nem mászik? Lent.
Szia!
Szerintem is vidd mielőbb dokihoz. A mi kislányunk downos, nekik alapban gyenge az izomzatuk, mi 5 hós korától járunk tornára. Most 15 hós, felhúzza magát a kiságyban, négykézlábra áll és hintázik, segítséggel lépeget, pár másodpercig megtartja az egyensúlyát, 8 hós korától forog. Már nem kell sok a mászáshoz sem. Mindenképpen vigyétek tornáztatni, úszni, maszírozzátok a kis testét. Nem értem én sem, hogy miért nem foglalkoztak veletek ezidáig.
Ne keseredj el, a dévény torna biztosan segít, egy - kettőre szaladni fog, aztán futhattok utána:D. Nem lesz megállás! :D
Fel a fejjel! Ez nem olyan probléma, amit ne lehetne megoldani! Kitartás!
21:33 - as vagyok
Egyedül még nem ül fel, de nagyon szépen, egyenes háttal ül, ha felültetjük és úgy közlekedik, hogy ülve dobálja a kis popsiját.
A korai fejlesztőben is sokat segítenének nektek.
Konduktor-anyuka vagyok!
Mindenképp fejlesztést javaslok! Megijedni nem kell, csak utána járni. Lehet egy egyszerű megkésett mozgásfejlődés is, de akkor is fejlesztést igényel. Vagy korai fejlesztőbe vidd el, ott is felmérik mit tud, és ellátnak tanácsokkal.
Ez nagyon jó hír. Remélem jól fogjátok bírni a tornázást, megéri, meglesz a hatása. A laza izomzatra ez az egyedüli megoldás. Torna és ha lehetséges, az úszás is sokat segít.
Szerintem megvan az esélye, hogy tavasszal lábra áll és elindul. Sógornőm kislánya 8 hósan kezdett forogni, 10 hósan pedig már egyedül járt. 2 hét alatt lezavarta a mászás-felülés-felállás-lépegetés fázisokat és azóta mint akit felhúztak, csak megy, fut, ugrándozik. 2 éves a kiscsaj. :)
Kívánok nektek további jó egészséget!
Downos kislány anyukája
09:41.-es szia!
Mi jövőhéten leszünk 8 hónaposak. Kicsit aggasztott, h a fiam csak körbe és hátrafelé kúszik, és előre mászni meg sem próbál (egész nap hason vagyunk). A védőnőnk és a doki azt mondta, h semmi baja, majd kúszik (úgy látszik mindenhol ezt mondják). Egy Dévényes megnézte, azt mondta, h kicsit merevebb a csípője. Közölte, h egy 8 hós Babának szinte már kötelező másznia. Ha 2 héten belül a Pirinyónk nem indul útnak felkeresek egy konduktort.
Szia! Előző vagyok, mi is 8,5 hónaposan vittük el először ideggyógyászhoz (neg. vélemény), majd szomatopedagógus, aki nagyon megijesztett, majd Dévényes gyógytornászhoz. Mindenki mást mond. (Valaki azt mondja, nincs semmi baja, valaki pedig, hogy nagy a baj.) Nagyon rossz ez a bizonytalanság. Holnap lesz 10 hónapos, de még mindig csak hason forog körbe-körbe, meg hátrafelé tolja magát.
Ha van kedved írj, akár e-mailt is, hogy nálatok hogy alakul a dolog. Én most a szomatopedagógushoz, ill. a Dévényes gyógytornászhoz viszem. Szia!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!