Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lányom 11 hónapos, nem kuszik,...

Lányom 11 hónapos, nem kuszik, nem mászik? Lent.

Figyelt kérdés
Forogni is csak akkor forog, ha kedve van, elvan pár percig hason, de után rögtön visszaforog a hátára. Voltunk vele annó fejlődésneurológián, nem találtak nála semmi problémát. Mutattak pár gyakorlatot, hogy hogyan ösztönözhetném a mászásra például, gyakorlom is vele, de nem sok eredménye van. Felvettem a kapcsolatot 3 dévényes hölggyel is, de nagyon hosszú a várólista, várnunk kell konkrét időpontra. Szerintetek nézzek más gyógytornász módszer után? Annyira elkeserit ez az egész.
2010. jan. 19. 20:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Első válaszolónak, igen, ez teljesen "normális", hogy mind a gyerekorvos, mind a védőnő, hogy úgy mondjam, sz...k a dologra. Én a 9 hónapos tanácsadáson voltam már elég ideges, mivel kislányom 9 hónaposan meg sem próbált még sem kúszni, sem mászni (addig mindent "rendesen" csinált), vagy forogva, vagy seggen csúszva közlekedett. A dokink ránézett, és közölte, hogy ennek a gyereknek semmi baja, ne aggódjak. Mivel 10 hónaposan még mindig nem produkált semmit, fogtam magam, és elkezdtem intézkedni. Felkutattam a közelünkben egy dévényes gyógytornászt, Ő irányított neurológiára, illetve egy helyi intézménybe (korai fejlesztő), ahol most már lassan 2 hónapja foglalkoznak kislányommal, heti 2X járunk tornára. Amúgy, szerencsére semmi komoly baja (neurológián mindent rendben találtak), enyhe alsó végtagi hypotóniát állapítottak meg a korai fejlesztőben, és amióta tornára járunk, már kúszik a kismanóm, néha-néha mászik is (alulról még kicsit tartani kell), feláll egyedül (úgy értem, kapaszkodva), és már nem lábujjhegyezik, szinte mindig a talpán lépked. Két hét múlva leszünk 1 évesek. Lényeg a lényeg, ha nem dühödök be, és veszem a kezembe a dolgot, akkor lehet, hogy a mai napig nem jutunk el otthon, egyedül, idáig, és a gyerekorvos, meg a védőnő továbbra is sz...k a fejünkre.
2010. jan. 19. 21:32
 12/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem is vidd mielőbb dokihoz. A mi kislányunk downos, nekik alapban gyenge az izomzatuk, mi 5 hós korától járunk tornára. Most 15 hós, felhúzza magát a kiságyban, négykézlábra áll és hintázik, segítséggel lépeget, pár másodpercig megtartja az egyensúlyát, 8 hós korától forog. Már nem kell sok a mászáshoz sem. Mindenképpen vigyétek tornáztatni, úszni, maszírozzátok a kis testét. Nem értem én sem, hogy miért nem foglalkoztak veletek ezidáig.

Ne keseredj el, a dévény torna biztosan segít, egy - kettőre szaladni fog, aztán futhattok utána:D. Nem lesz megállás! :D

Fel a fejjel! Ez nem olyan probléma, amit ne lehetne megoldani! Kitartás!

2010. jan. 19. 21:33
 13/21 anonim ***** válasza:

21:33 - as vagyok

Egyedül még nem ül fel, de nagyon szépen, egyenes háttal ül, ha felültetjük és úgy közlekedik, hogy ülve dobálja a kis popsiját.

A korai fejlesztőben is sokat segítenének nektek.

2010. jan. 19. 21:39
 14/21 anonim ***** válasza:

Konduktor-anyuka vagyok!

Mindenképp fejlesztést javaslok! Megijedni nem kell, csak utána járni. Lehet egy egyszerű megkésett mozgásfejlődés is, de akkor is fejlesztést igényel. Vagy korai fejlesztőbe vidd el, ott is felmérik mit tud, és ellátnak tanácsokkal.

2010. jan. 20. 10:35
 15/21 A kérdező kommentje:
Sziasztok, csak leirom, hogy mi a vége a storynak. Lányom azóta megemberelte magát, forog össze vissza, hason pörög, de ez ugye még kevés. Ma volt itt egy dévényes hölgy (végre sikerült bejutni hozzájuk), megvizsgálta lányom, azt mondta, hogy nagy bajt nem lát, kicsit lazák és nem erősek az izmai, ennyi. Jövő héttől elkezdi a kezelést. Remélem tavasszal már futni fogunk:)
2010. febr. 1. 16:24
 16/21 anonim ***** válasza:

Ez nagyon jó hír. Remélem jól fogjátok bírni a tornázást, megéri, meglesz a hatása. A laza izomzatra ez az egyedüli megoldás. Torna és ha lehetséges, az úszás is sokat segít.

Szerintem megvan az esélye, hogy tavasszal lábra áll és elindul. Sógornőm kislánya 8 hósan kezdett forogni, 10 hósan pedig már egyedül járt. 2 hét alatt lezavarta a mászás-felülés-felállás-lépegetés fázisokat és azóta mint akit felhúztak, csak megy, fut, ugrándozik. 2 éves a kiscsaj. :)

Kívánok nektek további jó egészséget!

Downos kislány anyukája

2010. febr. 3. 13:54
 17/21 anonim ***** válasza:
Bocsi, hogy most írok, de csak most olvastam a kérdésedet. Mi majdnem 10 hósan kezdtünk el Dévény tornára járni, mert nekem is nagy ívban sz...t a gyerekorvos, a védőnő, ortopéd orvos a fejemre és egyfolytában azt hajtogatták, hogy lusta a gyerek és ne aggódjak. Én kikajtattam saját magamtól, hogy vizsgálja meg egy Dévényes szakember és az ő tanácsára kezdtünk el járni. Már 6-szor voltunk, az első alkalom után elkezdett kúszni és azóta is kommandós módjára az egész házat bekússza. Ülni sajna még nem tud magától,és nem is mászik de most már azt mondta a gyógytornász, hogy az izmai rendben vannak, valószínűleg csak lusta a mászáshoz, mert kúszva mindenhova elér. Fel a fejjel, egy kicsit le vagyunk maradva, de majd biztos behozzuk. Kitartást nektek is!
2011. febr. 11. 17:16
 18/21 anonim ***** válasza:
A kérdés kiírójától kérdezném, amennyiben még eljut hozzá az üzenet, hogy hogyan alakult a kislánya mozgása? Hasonló cipőben járunk, lányom 10 hónapos, nem kúszik, mászik, mindenhol mást mondanak. Háziorvos, neurológus szerint semmi baja, 2 gyógytornásznál voltunk, mindegyik mást mondott. Várom válaszod! Szia
2011. ápr. 11. 09:41
 19/21 anonim válasza:

09:41.-es szia!

Mi jövőhéten leszünk 8 hónaposak. Kicsit aggasztott, h a fiam csak körbe és hátrafelé kúszik, és előre mászni meg sem próbál (egész nap hason vagyunk). A védőnőnk és a doki azt mondta, h semmi baja, majd kúszik (úgy látszik mindenhol ezt mondják). Egy Dévényes megnézte, azt mondta, h kicsit merevebb a csípője. Közölte, h egy 8 hós Babának szinte már kötelező másznia. Ha 2 héten belül a Pirinyónk nem indul útnak felkeresek egy konduktort.

2011. ápr. 13. 13:18
 20/21 anonim ***** válasza:

Szia! Előző vagyok, mi is 8,5 hónaposan vittük el először ideggyógyászhoz (neg. vélemény), majd szomatopedagógus, aki nagyon megijesztett, majd Dévényes gyógytornászhoz. Mindenki mást mond. (Valaki azt mondja, nincs semmi baja, valaki pedig, hogy nagy a baj.) Nagyon rossz ez a bizonytalanság. Holnap lesz 10 hónapos, de még mindig csak hason forog körbe-körbe, meg hátrafelé tolja magát.

Ha van kedved írj, akár e-mailt is, hogy nálatok hogy alakul a dolog. Én most a szomatopedagógushoz, ill. a Dévényes gyógytornászhoz viszem. Szia!

2011. ápr. 14. 06:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!