Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lányom 11 hónapos, nem kuszik,...

Lányom 11 hónapos, nem kuszik, nem mászik? Lent.

Figyelt kérdés
Forogni is csak akkor forog, ha kedve van, elvan pár percig hason, de után rögtön visszaforog a hátára. Voltunk vele annó fejlődésneurológián, nem találtak nála semmi problémát. Mutattak pár gyakorlatot, hogy hogyan ösztönözhetném a mászásra például, gyakorlom is vele, de nem sok eredménye van. Felvettem a kapcsolatot 3 dévényes hölggyel is, de nagyon hosszú a várólista, várnunk kell konkrét időpontra. Szerintetek nézzek más gyógytornász módszer után? Annyira elkeserit ez az egész.
2010. jan. 19. 20:09
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Gyermekorvoshoz kellett volna vinned, ő tovább küld, ahová szükséges, még talán ct-re is.

Nem is értem, hogy ez hogy történhet meg, hogy se védőnő, se doki nem vesz ilyet észre.

2010. jan. 19. 20:14
 2/21 A kérdező kommentje:
Az orvosunk adott beutalót a fejlődésneurológiára, ahol megvizsgálták, megnézték a reflexeit, stb. ennyi volt, kellett volna máshová is mennünk? Na most komolyan besz..ttál, lehet valami idegi problémája van a lányomnak?
2010. jan. 19. 20:18
 3/21 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Szerintem neurológiára is el kellett volna küldenie. Ill. a fiamnak volt egy koponyaműtéte, ezért voltunk ct-n, ott volt egy 10 hónapos baba, aki ugyancsak nem csinált túl sokmindent és ct-t készítettek az agyáról. Eredményt sajnos nem tudom.

Nem is ül a lányod, semmit sem csinál, csak forog?????

2010. jan. 19. 20:21
 4/21 A kérdező kommentje:
Magától nem ül fel, hasizomból próbálkozik felülni, emeli a felsőtestét. Szoktam ültetni (tudom nem kellene), akkor szépen ül, nem dől el. Egyébként mozgékony baba, csak mindent háton csinál (vagy hason).
2010. jan. 19. 20:27
 5/21 anonim ***** válasza:

Megint első vagyok. Te is tudod, hogy ez kevés. Szerintem ne késlekedj, holnap vedd fel az orvosoddal a kapcsolatot és mondd el az aggodalmadat.

Nem mondom, hogy már mennie kellene, de a legtöbb baba ilyenkor már kúszik, mászik, feláll, felül saját maga és meg is ül-nem hasizomból, elkezd lépegetni, talán már megy.

Az ülésig el kellett volna szerintem már jutnia.

De ez az én véleményem.

2010. jan. 19. 20:30
 6/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod.
2010. jan. 19. 20:34
 7/21 anonim ***** válasza:
Elöttem már mindent elmondtak,hogy mit kell csinálnod.És feláll a babád egyedül?Az én babám is 9.-én múlt 11 hónapos,de ő a 30.hétre született és ő már mászik,feláll.Nekünk is menni kellett neurológiára,ahol megnézik a reflexeit és hogy,van- e valami idegrendszeri baja.Mi csak konduktorokhoz járunk,és szerintem nagyon szépen halad.Az a lényeg, hogy valami szakember nézze meg a gyereket.
2010. jan. 19. 20:42
 8/21 anonim ***** válasza:

már holnap vidd újra orvoshoz.

szerintem dévényre vidd, az a legjobb, keress esetleg magán-dévényest.

már régen másznia, állnia, lépegetnie kellene.

ne haragudj, nem akarlak megbántani, csak felháborít, hogy miért nem járt utána a gyerekorvosotok. ilyen nincs, hogy ezt annyiban hagyhatná!!!! mert nagyon le van maradva a babád.

de nyugi, a dévény-torna segíteni fog.

2010. jan. 19. 20:44
 9/21 A kérdező kommentje:
Állni sem áll a lányom, megrekedtünk a forgásnál:( Nem vártam volna vele idáig, csak tudjátok a neurológián megnyugtattak, hogy semmi baja a lánynak, csak ki van szolgálva, magyarul el van kényeztetve. Akkor a héten elviszem dokihoz lányomat, utoljára mikor mondtam neki, hogy nem mászik, stb. csak annyi volt a válasza, hogy majd fog, nyugodjak meg.
2010. jan. 19. 20:51
 10/21 anonim ***** válasza:
Én is azt tanácsolom, hogy keress fel gyógytornászt. Nem fontos, hogy pont Dévényes legyen, egy független is meg tudja állapítani, hogy mi lehet a mozgásfejlődés lelassulásának, sőt ugyanúgy megfelelő terápiát is tud csinálni...
2010. jan. 19. 21:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!