Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Legyengült lázas anyuka...

Legyengült lázas anyuka egyedül a babával? Ilyen helyezben volt valaki?

Figyelt kérdés
Tegnap óta lázas vagyok, és senki nem tud itt maradni velem segíteni. Fiam 3,5 hós múlt, több mint 6 kg, egyszerűen nem bírom hordozgatni, pedig csak ölben nyugszik el. Most mit csináljak? Valaki volt már ilyen helyzetben?
2014. szept. 16. 12:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Én, mivel egyedül nevelem és kutyánk is van, akit napi legalább kétszer le kell vinni gyerekkel együtt, lázasan is akár, hóban, fagyban, tűző napsütésben.

Ha van kendőd, csak kösd magadra.

Ha nincs, akkor csak feküdj mellette, ne hordozgasd, hagyd a házimunkát, pihengess fekve mellette.

2014. szept. 16. 12:54
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Fektesd be az ágyba magad mellé, ha alszik te is aludj és kúráld magad. Amikor kB ekkora volt a kislányom én egy hányós-fosos vírust kaptam el. Hát azt hittem meghalok. De szerencsére pár nap alatt át ment rajtam. Kitartás!
2014. szept. 16. 12:59
 3/12 anonim ***** válasza:

Jujj, én voltam 40 fokos tejlázban begyulladt a mellem, és 6 hetes volt akkor! Nagyon rossz volt, az ágyból nem bírtam felkelni, hát még szoptatni! Apa dolgozott, mi egész nap egyedül. Max telefonos segítség volt, a párom azt mondta, ugrik ha kell.

Hát kitartás, aludj a babával, pihenjetek ne csinálj semmit.

Nincs vmi kényelmes fotel, hintaszék, amiben ölbeveszed, elringatod, és te is pihenhetsz?

Nekünk a hintaszék jó szolgálatot tett!

Mielőbbi gyógyulást!

2014. szept. 16. 12:59
 4/12 anonim ***** válasza:
nekem már a kórházban kijött a tejláz, haza sem engedtek. a baba végig velem volt, nagy ritkán vitték csak ki ha infuziot kaptam. Én is azt csináltam hogy magam mellé fektetettem, cici a szájába és így aludtunk együtt. éjjel nem tudsz pihenni? gondolom éjjel alszik. persze ha az ember lázas jó lenne nap közben is, tudom. az ölben levésre legalább ez egy remek alkalom, hogy leszoktasd róla. lehet hogy sirdogál majd emiatt napi 1-2 órát, de 3-4 nap alatt képesek leszokni egy-egy dologról az ilyen pici babák.
2014. szept. 16. 13:05
 5/12 anonim ***** válasza:

Bizony voltam már, nem is egyszer.

Én is egyedülálló édesanya vagyok, mint itt az egyik válaszoló.

Ilyenkor, ha te magad is alig élsz a lehető legjobb, ha bevackoljátok magatokat a nagy ágyba és a lehető legtöbbet testközelben van, de neked nem kell "ugrálni" hozzá a szobájába.

Még szerencsésebb vagy, ha tudod szoptatni 8a megfelelő folyadékbevitelre figyelj és nézd meg alaposan a gyógyszerek leírását, hogy szoptatós anyák szedhetik-e).

Esetleg a nagy ágyban feltámaszthatod a lábad/hátad nagy párnákkal, így ki tudsz alakítani egy kis fészket magadon a babának és még te is tudsz így pihenni. Aztán ha elaludt, akkor elviheted a kiságyáig vagy leteheted magad mellé és együtt alszotok.

Jobbulást és kitartást.

A pici még tényleg picike- így azért megoldható.

2014. szept. 16. 13:06
 6/12 anonim ***** válasza:

Èn voltam 40 fokos lázas, mikor a kicsi 6 hós volt a nagy meg 2,5 éves. Férjem csak este késön jötött haza. Kegyetlen volt. Ès kb 2 hétig tartott, úgy hogy a gyerekek is betegek voltak.

Kitartás.

2014. szept. 16. 13:34
 7/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítségeteket! sajnos már próbáltam magam mellé venni de ha nincs sétálgatás nagyon sír :( és nem hagyja abba, kékül a feje amíg el nem indulok vele :( pedig az izmaim is úgy fájnak.
2014. szept. 16. 13:38
 8/12 A kérdező kommentje:
4-es, az éjjelt végigalussza, de én nem tudtam aludni, mert ömlött végig az orrom, nem tudtam tőle aludni.. :(
2014. szept. 16. 13:42
 9/12 anonim ***** válasza:
Jelen, pont a múlt héten, ráadásul hétvégén jött ki, amikor a nagyfiam is itthon volt 3,5 éves. A kicsi 6 hónapos, apa természetesen dolgozott. Nekem van mei-tai-om, így magamra kötöttem a kicsit, a nagy meg jött velem a konyhába amíg főztem. Próbáltam minél többször lefeküdni, volt úgy, hogy a földre a nagy játszott, vagy mesét nézett a kicsi meg gyűrt a földön :)...nem volt könnyű, bár számomra nem ez volt a mélypont. Amikor a nagy még 3 hónapos volt akkor műtöttek, illetve amikor egyszer egy ilyen hányós-hasmenős elkapott és szó szerint jártányi erőm nem volt.
2014. szept. 16. 14:01
 10/12 A kérdező kommentje:
nekem is van mei tai-om és kendőm is, de én olyan szinten vagyok lázas hogy kb fekszek. fekve meg nem sokat használnak ezek az eszközök. bár lenne erőm főzni.. :(
2014. szept. 16. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!