1 eves sajat gyerekednek mit veszel szulinapjara? Es ilyenkor a nagyobb testver is kap valamit?
Még csak egy kislányom van,az első születésnapra triciklit,babát,mesekönyvet,formabedobót kapott.
Jó lehet még a sátor,alagút,bébitaxi,ugráló csacsi,böngésző könyvek.
Ha lesz kistestvére,nem fogok neki ajándékot venni a testvére születésnapján/névnapján.Sem én,sem az öcsém nem kaptunk a másik ünnepén külön ajándékot és sosem vettük zokon,a tortából meg mindenki evett úgyis.Szerintem az adott ünnep az ünnepeltről szól,de lehet,hogy mások másképp csinálják.
Mi az, hogy elvárja??
Nálunk ilyen elképzelhetetlen lenne, nem a gyerek irányítja a szülőket.
A lányom 1 éves szülinapjára egy "kiterülős" 1méterX1 méteres kutyát kapott,tőlünk.(Nagyiktól játszóasztalt.)
Igaz mi együtt tartjuk a szülinapjukat,mert 1 nap eltérés van közte( +4 év :D )De ha nem így lenne is,akkor is kapna a másik valami apróságot.
amikor a nagy volt 4 éves akkor még ő is kapott valami apróságot..De 6 évesen már elmagyaráztuk,hogy majd ha neki lesz akkor ő is kap.nem örült neki,de megértette. jobb lenne ha időbe elkezdenéd megértetni vele a dolgot,mert később is el fogja várni. nyilván hisztizni fog,de majd túl lesz rajta
mi babát vettünk,meg madzagon húzható kutyát
A nagyobbik lányom rettenetesen féltékeny, valahogy nem múlik, de sokat enyhűlt :)
Mi is űgy döntöttünk, hogy kap valami apróságot a nagy is, de csak azért hogy ne raplizzon a vendégek előtt. Már sokat beszéltem vele erről, de még az idén nem fogja érteni, csak azt, hogy ez nem az ő napja...
Egyébként köszönöm az ötleteket és várom a további válaszokat.
Most volt 1 éves a kisfiúnk. Tőlünk egy zenélő dobot kapott, valamint vettünk egy talicskát és egy fürdős játék szettet, ezeket odaadtuk az ovis testvéreinek, hogy adják oda a kistesójuknak szülinapjára. Szóval mi így szoktatjuk őket, hogy megköszöntjük egymást, és ha a másiknak ünnepe van, akkor őt ünnepeljük.
A nagyszülőktől, dédiktől persze a nagyfiúk is kaptak ezt-azt, hogy ne érezzék háttérbe szorítva magukat.
Mi nem így próbáltuk visszaszorítani a féltékenységüket, hanem pl. ők fújhatták el a kistesó gyertyáját, ők köszönthették meg először, és pont annyit videóztuk, fotóztuk őket, mint az ünnepeltet. Pusziból, ölelésből, egyéb figyelemből is ugyanannyit kaptak. :) Meg szerintem az is sokat segített, hogy előtte beszélgettünk a szülinapról, mi lesz, hogy lesz. Kérdeztük azt is, mit szeretnének adni, és bevontuk őket a készülődésbe, tervekbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!