Előfordult már, hogy az alvó babát egyedül hagytad otthon, amíg 10-15 percre elfutottál valamit elintézni?
Érdekes, régen ez szokás volt. Az anyukák otthon hagyták a babájukat amíg az aludt, hogy leszaladhassanak 10 percre a boltba.
Anyu is otthon hagyott engem is és öcsémet is, soha nem volt baj, de pont a minap mondta hogy nem is tudja hogy hogy merte ezt megcsinálni akkor és hogy mekkora felelőtlenség volt.
Én a másfél év alatt egyszer hagytam itthon az alvó kisfiamat 2 percre, átkellett ugranom a dédiért, elhozni őt ide hozzánk hogy vigyázza az álmát a kisfiamnak amíg én elmegyek orvoshoz. Boltba nem mennék el.
Van 200 méterig működő bébiőr, így ha ki kell mennem az udvarra viszem a bébiőrt, a baba meg addig az ágyában van, bekapcsolt légzésfigyelővel.
Ha gond van, valamelyikük szólni fog.
Eleve a lakás is akkora, hogy bébiőr nélkül pl a fürdőben semmit nem hallanék, akkor se, ha teli torokból ordítana.
Szerintem egy babát egyedül hagyni a lakásban soha nem szabad!!! Már ne is haragudj, de neked fontosabb a vásárlás, mint a gyerek?! Az alatt a 10-15 perc alatt bármi megtörténhet, felébred, sír, félrenyel, beüti a fejét a kiságyba stb. Nem vagyok olyan, aki túlaggódja a dolgokat, de azért ez elég gusztustalanul hangzik. Majd elmész a gyerekkel, vegyél esővédőt a kocsira. Vagy megvárod amíg eláll. De majd télen, ha napokig esik a hó, vagy csúszik az út, akkor is otthon hagyod a gyereket????
Én sosem "töprengtem" ilyen baromságon.
De te tudod, a te felelősséged!!!!
1szer fordult elő, hogy férjem autója szervízben volt és zuhogott reggel az eső, így őt és a 2gyereket elvittem 7kor az oviba, munkahelyre, míg a 2éves otthon aludt.
De csak úgy mertem ezt is megtenni, hogy kisvárosban lakunk, közel az ovi és az ovi mellett van a férjem irodája, és a 2évesem akkor kb fél9ig aludt. MÉrtem az időt - elmentünk az oviig, kiugrottak 3an és én téptem is haza, 9 percig voltam távol- és a 2évesem észre sem vette az egészet.
Az más kérdés, hogy a mindenféle világvége teória az eszembe jutott útközben, hogy ha most történne valami....
Kerülöm az ilyen helyzeteket azóta, inkább felkeltem a kicsit is, ha úgy alakul.
Olyat szoktam csinálni, hogy ha délután alszik a kertben kint dolgozgatok- kertes házban lakunk, de akkor hallom ha felébred vagy ha bármi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!