Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Előfordult már, hogy az alvó...

Előfordult már, hogy az alvó babát egyedül hagytad otthon, amíg 10-15 percre elfutottál valamit elintézni?

Figyelt kérdés
Például ha zuhogott az eső, mint ma és a közeli boltba le kéne menned. Ezen töprengek, vajon nagyon ártanék vele, ha erre a rövid időre itthon maradna?
2014. szept. 11. 09:09
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
66%
Postaládáig, szemetet levinni igen. De ez fél perc, abban a 10 percben tuti felébredne.
2014. szept. 11. 09:45
 12/28 anonim ***** válasza:
34%
Arról nem is beszélve, hogy a boltban tuti, hogy pont sokan lennének, vagy várni kéne a pénztárnál, és már nem 10 perc lenne. Te meg tiszta ideg lennél.
2014. szept. 11. 09:48
 13/28 anonim ***** válasza:
38%
Biztos, hogy nem. Családi házban élünk, max a szemetet viszem ki, meg a postáért megyek. Bébifónnal, max 2 percre. Mi az a fontos, amiért el kell menni ma a boltba?
2014. szept. 11. 10:24
 14/28 anonim ***** válasza:
54%

Érdekes, régen ez szokás volt. Az anyukák otthon hagyták a babájukat amíg az aludt, hogy leszaladhassanak 10 percre a boltba.

Anyu is otthon hagyott engem is és öcsémet is, soha nem volt baj, de pont a minap mondta hogy nem is tudja hogy hogy merte ezt megcsinálni akkor és hogy mekkora felelőtlenség volt.

Én a másfél év alatt egyszer hagytam itthon az alvó kisfiamat 2 percre, átkellett ugranom a dédiért, elhozni őt ide hozzánk hogy vigyázza az álmát a kisfiamnak amíg én elmegyek orvoshoz. Boltba nem mennék el.

2014. szept. 11. 10:31
 15/28 anonim ***** válasza:
36%

Van 200 méterig működő bébiőr, így ha ki kell mennem az udvarra viszem a bébiőrt, a baba meg addig az ágyában van, bekapcsolt légzésfigyelővel.

Ha gond van, valamelyikük szólni fog.

Eleve a lakás is akkora, hogy bébiőr nélkül pl a fürdőben semmit nem hallanék, akkor se, ha teli torokból ordítana.

2014. szept. 11. 10:43
 16/28 anonim ***** válasza:
36%
Nem merném megtenni,pedig itt van a bolt egy köpésre,és sokkal egyszerűbb gyerek nélkül,de én ennél jóval parásabb vagyok,mi van ha kapok egy agyvérzést,elvisz a mentő,a gyerek meg egyedül marad,vagy tűz üt ki,én meg nem vagyok ott,vagy félrenyel és megfullad....na szóval nem,de pont a múltkor beszélgettünk néhány 70 év körüli szomszéd nénivel,ők azt mondták régen az volt az általános,hogy a csecsemőket megszoptatták,tisztába tették,bezárták,aztán mentek a földekre kapálni.3 óra múlva hazamentek,ismét szoptattak,tisztába tettek,bezártak,és mentek vissza.Régen nem csináltak ebből gondot,ma büntetendő.Régen elverhetted a gyereked seggét,ma ez is büntetendő.Mindenki döntse el melyik a jobb.
2014. szept. 11. 10:46
 17/28 anonim ***** válasza:
13%

Szerintem egy babát egyedül hagyni a lakásban soha nem szabad!!! Már ne is haragudj, de neked fontosabb a vásárlás, mint a gyerek?! Az alatt a 10-15 perc alatt bármi megtörténhet, felébred, sír, félrenyel, beüti a fejét a kiságyba stb. Nem vagyok olyan, aki túlaggódja a dolgokat, de azért ez elég gusztustalanul hangzik. Majd elmész a gyerekkel, vegyél esővédőt a kocsira. Vagy megvárod amíg eláll. De majd télen, ha napokig esik a hó, vagy csúszik az út, akkor is otthon hagyod a gyereket????

Én sosem "töprengtem" ilyen baromságon.

De te tudod, a te felelősséged!!!!

2014. szept. 11. 11:31
 18/28 anonim ***** válasza:
65%
Kerdezö, miert nem kötöd magadra hordozoval?
2014. szept. 11. 11:33
 19/28 anonim ***** válasza:
56%
17-es vagyok. Még annyi, hogy ha van normális szomszéd, akkor meg lehet kérni, hogy maradjon a gyerek mellett amíg alszik. De azt is csak 5-10 percre. Szerintem.
2014. szept. 11. 11:36
 20/28 anonim ***** válasza:
36%

1szer fordult elő, hogy férjem autója szervízben volt és zuhogott reggel az eső, így őt és a 2gyereket elvittem 7kor az oviba, munkahelyre, míg a 2éves otthon aludt.

De csak úgy mertem ezt is megtenni, hogy kisvárosban lakunk, közel az ovi és az ovi mellett van a férjem irodája, és a 2évesem akkor kb fél9ig aludt. MÉrtem az időt - elmentünk az oviig, kiugrottak 3an és én téptem is haza, 9 percig voltam távol- és a 2évesem észre sem vette az egészet.

Az más kérdés, hogy a mindenféle világvége teória az eszembe jutott útközben, hogy ha most történne valami....

Kerülöm az ilyen helyzeteket azóta, inkább felkeltem a kicsit is, ha úgy alakul.

Olyat szoktam csinálni, hogy ha délután alszik a kertben kint dolgozgatok- kertes házban lakunk, de akkor hallom ha felébred vagy ha bármi van.

2014. szept. 11. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!