Anyukák, akik egyedül vagytok otthon és már kb.6 hónapos a babátok, hogy telik egy napotok?
Házimunkára napi 1 órát szánok,ebben főzés is benne van,ezt a délutáni alvás alatt csinálom.
alszik egyszer délben (most),ilyenkor netezek,pihenek,és egyszer délután,ilyenkor főzök,takaritok.
Mostni a gép mos,3 perc berakni,elinditani,5 perc kiteregetni,addig elvan a játszószönyegen.
Jövő héten lesz 7 hós a kislányunk. Eddig hozattuk az ebédet, de már nagyon unom azt a kaját, így főzök. Sajnos külön épületben van a konyhánk, ezért döntöttünk anno a rendelés mellett. A jó idő beköszöntével amíg én főzök, addig a babóka el van a járókában (udvaron, rálátok) vagy ha úgy jön ki a lépés, akkor alvás időben főzök. (például most, Ő a babakocsiban alszik)
Heti egyszer takarítok, Ő olyankor el van a földön, játszik, beszélgetünk, szóval ezzel nincs gond. Teregetést, vasalást "együtt" csináljuk, viszem magammal minden hová a házban. Ha eszek, akkor is ott van a pihenőszékében. Ha füvet nyírok, vagy kint van dolgom az udvaron akkor Ő a babakocsiból figyel. :)
Játékra jut idő, úgy érzem kafa minden! :)
Már veszettül kúszik, így nyilván jobban oda kell rá figyelni, mint korábban, és ez egyre nehezebb lesz, de valahogy ezt is össze tudom majd hangolni a ház akörüli dolgokkal.
Reggel felébred akkor benne hagyom még az ágyában "ébredezni". Addig indítok egy mosást ha kell. (ez nem minden nap van). Aztán felöltözünk, reggelizik, amig Én eszek addig Ő is ott van a konyhában. Utána lerakom a földre, jön megy (7,5 hós már mászik), eljátszik.
Ha akkor főzök amikor ébren van, akkor ott ül az etetőszékben és néz engem :) De van hogy megvárom amig alszik.
Az egyéb felmosás, porszívózás,mosogatás stb. dolgokat akármikor megcsinálom , mert berakom a nappaliba a járókába és szépen elvan benne. Ha végeztem kiveszem és játszunk.
Unatkozom egész nap, szörnyű.
A házimunka napi max. 1-1,5 óra, a gyerekkel se vagyok 24 órában, hagyom egyedül is játszani, sokszor az is elég neki, ha mellette vagyok.
Nekem nagyon unalmas és monoton, hogy minden egyes nap ugyanúgy telik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!