Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagy felelőtlenség, ha én nem...

Nagy felelőtlenség, ha én nem veszek légzésfigyelő készüléket?

Figyelt kérdés

Úgy látom, lassan már a "standard" babakelengye része lesz. Nem a pénzt sajnálom rá, csak nem tudom, igazán olyan hasznos-e, el tudunk-e kerülni bármit, nem beszélve a téves riasztásokról. Ha egészséges, normál súlyú a baba, és a kiságya mellettünk van, valamint minden óvintézkedést megteszünk a bölcsőhalál ellen, akkor kihagyható a légzésfigyelő?

39 hetes kismami kéri a véleményeteket

2008. aug. 8. 15:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
68%

Az előttem szóló jól tudja..Viszont az a véleményem, ha van rá pénzed vedd meg, de akkor meg kell tanulni az újraélesztést is, mert hiába a készülék, ha nem tudsz mit tenni...

Amúgy a többikismamának is jó lenne tudni hogy kell újraéleszteni.. Miért nem tanítják ezt kötelezően?

A google-be keress rá a bölcsőhalálra és akkor jobban tudsz dönteni, hogy neked milyen erősek a félelmeid..

Én is félek,de nekem pénzem nincs ilyen drága dologra, anyámnak pedig lehetősége nem volt, deitt vagyok,és remélem a babám is átvészeli..egyébként a bölcsőhalál 20 éves korig is előfordulhat..pontosan a bemelegedés miatt.

2008. aug. 8. 19:47
 12/20 anonim ***** válasza:
84%
Valóban felnőttünk mi is enélkül, de én úgy gondolom, hogy ha van rá lehetőség akkor inkább legyen. Mi a bérlés mellett döntöttünk, mert úgyis néhány hónapig használod, és ha gond van vele kicserélik. (de a vaterán is van használt, ált nagyon jó áron) Elmentünk a Heim Pálba egy újraélesztési tanfolyamra, mert anélkül semmit sem ér, érdemes volt, mert nagyon sok hasznos infót tudtunk meg, mert a hasrafektetés és a túlöltöztetés mellett még számos oka lehet a halálnak, pl etetési gondok, és itt azt is megtanították, hogy mit tegyél ha baj van. Én azt mondom, inkább néhány téves riasztás, mint egyszer ne vegyem észre. És számos más tényleg felesleges dolgot veszünk meg nekik, akkor miért ezen spórolnánk ami az életét mentheti meg? Főleg a mai világban amikor többnyire max 1-2 gyereket merünk bevállalni.
2008. aug. 8. 21:35
 13/20 anonim ***** válasza:
85%
béreljetek megéri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!BÉRELJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2008. aug. 8. 23:28
 14/20 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem is felesleges egészséges babánál.Két gyerekem van egyiknél sem vettem,mert pont attól lettem volna ideges,hogy mikor téves a riasztás?A kisfiam egyszer befulladt éjszaka,de észrevettem és egész éjszaka a fotelban aludt az ölemben.Nem lettem volna nyugodt légzésfigyelőre bízni.
2008. aug. 8. 23:44
 15/20 anonim ***** válasza:
85%
Azt látom, itt csak az kap pontot, aki azt írja, hogy nem kell. Pedig eleve, ha már feltetted a kérdést, biztosan bizonytalan vagy, és akkor már inkább igen, mint nem! Lehet bérelni, nem olyan horribilis összeg. Nem kell minden technikai vívmányt elutasítani azért, mert most ez a "trend", hogy mindent természetesen, stb. Bármennyire is figyelsz, itt néhány perc alatt bekövetkezhet a baj, ráadásul a mai napig nem tudják pontosan, hogy mi okozza, csak annyit tudnak, hogy mikor fordul elő gyakrabban! Szerintem inkább egy csomó "téves" riasztás, mint hogy egyszer késő legyen. Persze,hogy itt mindenki "felnőtt" anélkül - hiszen akkor nem tudna fórumozni... És persze, hogy akinek nem volt problémája, az azt mondja, hogy felesleges. Én nem is gondolkoztam rajta, természetesnek találtam, hogy szerezzek egyet.
2008. aug. 9. 11:50
 16/20 anonim ***** válasza:
59%

elég sok ember életben maradt már a készülék nélkül is.

ezt azért nyomatják, hogy jajj, anélkül nem lehet élni sem, mert a profitra fáj a foguk, semmi több...

felesleges

2008. aug. 11. 00:04
 17/20 anonim ***** válasza:
73%
Akinek még nem történt ilyen tragédia a családjában vagy a környezetében, az könnyen írja, hogy nincs rá szükség. A mi családunkban már történt!:( De nem kell elvégezni hozzá az újraélesztési tanfolyamot, hisz nem akkor riaszt amikor már meghalt a baba, hanem ha kb 20 másodpercig nem vesz levegőt, és mellette is szól a riasztó, így már ettől felébred, de ha mégsem, akkor is a mozgatástól vagy egy kis hideg víztől tuti magához tér. Nem a legsúlyosabb variációból kell kiindulni. Akiket ismerek és van nekik készülék, már mindenkinél riasztott legalább egyszer, úgyhogy ... Aki meg azt írta, hogy a nővérénél meghalt a baba, és utánna szült még 4et, és azoknak sem vett...hááát, ez úgy hangzik, mintha nem számítana, hogy meghal a bba, majd csinálnak helyette másikat...No komment:(
2008. aug. 12. 14:16
 18/20 anonim ***** válasza:
74%
jaaa, igaza van az előttem szólónak. Maximálisan!! És úgy gondolom, választ is adott a kérdésre!!!
2008. aug. 12. 22:42
 19/20 anonim ***** válasza:
79%
Nem mondanám ,hogy felelőtlen vagy amiért nem veszel légzésfigyelőt,mindenki maga dönti el kockáztat vagy nem,fontosnak tartja vagy nem,illetve megengedheti e magának.Én mindenképp a légzésfigyelő mellett állok én fontosnak tartom mivel engem megnyugtat a tudat.Férjem éjszaka soha nincs otthon így csak mi ketten vagyunk a picivel én nem tudnám megbocsájtani magamnak,ha valami történne és nem is akarok kockáztatni.Mi a neten vettük mert így sokkal olcsóbb fele annyiba kerűlt mint boltban (20000) szerintem a baba egészsége mindent megér és nem ezeken az életmentő műszereken kell spórolni.Spórolni ezer más dolgon lehet.Egyébként bérelni a legnagyobb butaság hisz a baba 1 éves koráig bekövetkezhet a bölcsőhalál így megvenni szerintem olcsóbb és a második gyereknél is használhatod.Döntse el mindenki neki mi a jó én mindenképp a légzésfigyelőre szavazok.
2008. aug. 14. 19:11
 20/20 anonim válasza:
Amikor gyerek voltam, nekem se volt, mégis milyen szép szál leány lett belőlem. :)
2010. szept. 30. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!