Nagy felelőtlenség, ha én nem veszek légzésfigyelő
készüléket?
Figyelt kérdés
Úgy látom, lassan már a "standard" babakelengye része lesz. Nem a pénzt sajnálom rá, csak nem tudom, igazán olyan hasznos-e, el tudunk-e kerülni bármit, nem beszélve a téves riasztásokról. Ha egészséges, normál súlyú a baba, és a kiságya mellettünk van, valamint minden óvintézkedést megteszünk a bölcsőhalál ellen, akkor kihagyható a légzésfigyelő?
Ne aggodj mi se vettünk, azért nem olcsó mulatság és nagyon alacsony a bölcsőhalál %-a,én is rengeteget kutattam a neten de végül is úgy döntöttünk kihagyjuk,egészséges babánál szerintem fölösleges.Ne altasd amig pici hason és ne öltöztesd túl.
2 éves kisfiú anyukája
2008. aug. 8. 16:21
2/20 anonim válasza:
Szia! sem az elsőnél sem a másodiknál nem vettem.Az elsővel egy szobában voltunk. A második már külön szobában alszik a tesóval. S nem volt semmi gond.
2008. aug. 8. 16:25
3/20 anonim válasza:
Nem tartom felelőtlenségnek, régen is felnőttünk úgy, hogy nem volt légzésfigyelő. Mondjuk nekem van és nagyon megnyugtat, mert nem érzem azt, hogy folytonosan lesnem kell a légzését. Sajna már annyira benne van az emberekben ez a dolog, hogy szerintem nagyrészük nem nyugodt, ha nincs légzésfigyelő. Köztük én sem. De attól, mert nem veszel, nem vagy felelőtlen. Gondolom akkor máshogy, de megoldod, hogy nézegesd a babád, minden rendben van-e vele. 12 hetes kislány anyukája.
2008. aug. 8. 16:25
4/20 anonim válasza:
Én sem vettem. Nincs mindenre pénz. Jó, ha van, de nem baj, ha nincs. Szívesen vettem volna, de ha egyszer nem volt miből? És amúgy én úgy gondolom, hogy nagyon jók a megérzései egy anyának, én kilóméterekről megéreztem, hogy a kisfiamnak láza lett, szóval szerintem nem kell parázni.
Polly
2008. aug. 8. 16:33
5/20 anonim válasza:
Ezt a kéérdést majd akkor tedd fel magadnak, ha bajban vagy.. soha ne légy! Én légzésfigyelő-párti vagyok! Hidd el, jó ha van, csak az életed könnyíted meg vele.
2008. aug. 8. 16:46
6/20 anonim válasza:
Az én nővéremnél sajnos bekövetkezett a dolog.Aztán szült még azon kívül négyet, mégsem vett a többieknek.Én sem vettem a fiamnak, és most sem fogok.
2008. aug. 8. 17:51
7/20 anonim válasza:
Szia! Én sem vettem! Meg nem is fogok! A bölcsöhalál egyik okozója a baba hasrafektetése! Csak akkor szabad ha ott vagy! Amugy én este mindig az oldalára fektetem és ha véletlenül hányna akkor kitud folyni!
2008. aug. 8. 17:53
8/20 anonim válasza:
Szia.Nem vagy felelőtlen.Venni biztos nem fogok.Ha lesz rá lehetőségem,pár hónapra inkább bérlek egyet.Nézz utánna a környéketeken,van -e lehetőség.
2008. aug. 8. 18:13
9/20 anonim válasza:
Tévedés.A bölcsőhalál oka a túlöltöztetés, nagy meleg, mármint takaró, sok ruha, ilyenek.A gyermek nem tudja leadni a hőt, és emiatt következik be a bölcsőhalál.Ezért hívják fel a figyelmet arra, hogy soha ne öltöztessük túl a picit.A bélmozgás miatt meg igenis jó a hasrafektetés.Hasfájós babákat ezért szoktak hasra tenni.Az én fiam hasfájós volt, hason tudott csak aludni,és mint írtam, a nővéremnél meghalt egy csöppség.Fektetés előtt még szellőztess nála (legyen elég oxigén, ja meg pára!!!) egy nagyot,és inkább takard, mint túlöltöztesd.
2008. aug. 8. 19:05
10/20 anonim válasza:
Előző vagyok.Igazából a bölcsőhalált hőgutának is hívhatnánk, mert az.Írd be a keresőbe, hogymik a bölcsőhalál okai, és hát nem a hasrafektetés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!