Felelőtlenség egy 3,5 hós kisfiamat hason alttatni
légzésfigyelő nélkül?
Figyelt kérdés
2008. nov. 20. 14:42
1/7 anonim válasza:
Miért lenne?Ha te nyugodt vagy igy akkor a babádnak sem lesz semmi baja.
2008. nov. 20. 14:50
2/7 anonim válasza:
Szia! Gondolom a bölcsőhalál miatt kérdezed.
Úgy aludjon a picid, ahogy neki jó. Nem tudod azt megakadályozni, hogy éjszaka átforduljon. Ha az téged megnyugtat, akkor szerezz be egy légzésfigyelőt (már elég sok helyen lehet bérelni), bár a szüleink megvoltak nélküle is.
Üdv.
2008. nov. 20. 15:05
3/7 anonim válasza:
Nekem mindkét gyerekem a hasán aludt első perctől fogva. Légzésfigyelőn nincs! Az egyik egészséges 6 éves, a másik 10 hónapos.
Szerintem nem felelőtlenség, gondolom úgy is sűrűn benézel hozzá, hogy rendben van-e.
2008. nov. 20. 15:48
4/7 anonim válasza:
Ez a hason háton, vagy oldalt altatás, illetve fekvés évtizedenként változik, mindig mást mondanak hogy hogy kell altatni a babákat. De most vajon melyik a helyes? Szerintem hason, és háton egyaránt alhat. Én kaja után hason szoktam betenni az ágyba, a böfi miatt, meg hátha visszajön tejci. Viszont háton is kell lennie a szelek és a kakik miatt...Nekem túlnyomórészt hason alszik. De tényleg, ha saját magad meg szeretnéd nyugtatni, bérelj egy pár hónapra légzésfigyelőt, ha nem jelez pár hónapig, akkor tudni fogod, hogy a babádnál nincs veszély. Én megvettem a 3laposat, mert terhesség alatt be voltam tojva, hogy úristen, bölcsőhalál, miegymás, aztán az első 3 héten ESZEMBE SEM JUTOTT hogy bekapcsoljam...csak akkor mikor felfigyeltem hogy ötöt gyorsan belélegez, és nem vesz levegőt egy darabig. Na akkor bekapcsoltam:)
2008. nov. 20. 17:11
5/7 anonim válasza:
Szia! Nekem van egy kölcsön légzésfigyelőm, ami gallyra is ment gyorsan. Én is megijedtem, hogy - jesszusom - mi lesz! Semmi. Utána olvastam a bölcsőhalálnak. A babák nem veszik észre, ha nincs elég oxigén a szervezetükben. Az az agyi özpont még náluk nincs kifejlődve. És azt hiszem, hogy az is lényeges, hogy csak az orrukon vesznek levegőt. Az a lényeg állítólag, hogy az orra előtt ne legyen semmi játék pl., mindig kapjon tiszta levegőt. Ezért favorizálják újabban a ventillátort a baba szobájába (forgatja a levegőt). Fontos, hogy ne süppedjen bele a matracába és a feje alatt ne legyen semmi, jól kiszellőztetett szoba, stb.
Remélem, hogy sikerült megnyugtatni és nem felelőtlenség! Csak körültekintőnek kell lenni szerintem!
Üdv
3 hós baba anyukája
2008. nov. 20. 17:54
6/7 anonim válasza:
A kisfiam pár hetes kora óta hason alszik, mert csak így tud rendesen elaludni, a hátán csak rövid ideig szeret nézelődni, játszani. Most múlt 4 hónapos és nincs légzésfigyelőnk, de egy szobában alszunk vele és mivel elég kicsi a lakás napközben is az "egyik szemem rajta van" ha alszik.
2008. nov. 21. 10:08
7/7 anonim válasza:
Nem az,de miért nem veszel neki egy léágzésfiygelőt? sokkal nyugodtabb lennél te is,a babák néha oylna mélyen alszanak,hogy "elfelejtenek" levegőt venni..Ez epdig teljesen egészséges,időre született babákkal is megtörténhet sajnos!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!