Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Felelőtlenség egy 3,5 hós...

Felelőtlenség egy 3,5 hós kisfiamat hason alttatni légzésfigyelő nélkül?

Figyelt kérdés
2008. nov. 20. 14:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Miért lenne?Ha te nyugodt vagy igy akkor a babádnak sem lesz semmi baja.
2008. nov. 20. 14:50
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia! Gondolom a bölcsőhalál miatt kérdezed.

Úgy aludjon a picid, ahogy neki jó. Nem tudod azt megakadályozni, hogy éjszaka átforduljon. Ha az téged megnyugtat, akkor szerezz be egy légzésfigyelőt (már elég sok helyen lehet bérelni), bár a szüleink megvoltak nélküle is.

Üdv.

2008. nov. 20. 15:05
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem mindkét gyerekem a hasán aludt első perctől fogva. Légzésfigyelőn nincs! Az egyik egészséges 6 éves, a másik 10 hónapos.

Szerintem nem felelőtlenség, gondolom úgy is sűrűn benézel hozzá, hogy rendben van-e.

2008. nov. 20. 15:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez a hason háton, vagy oldalt altatás, illetve fekvés évtizedenként változik, mindig mást mondanak hogy hogy kell altatni a babákat. De most vajon melyik a helyes? Szerintem hason, és háton egyaránt alhat. Én kaja után hason szoktam betenni az ágyba, a böfi miatt, meg hátha visszajön tejci. Viszont háton is kell lennie a szelek és a kakik miatt...Nekem túlnyomórészt hason alszik. De tényleg, ha saját magad meg szeretnéd nyugtatni, bérelj egy pár hónapra légzésfigyelőt, ha nem jelez pár hónapig, akkor tudni fogod, hogy a babádnál nincs veszély. Én megvettem a 3laposat, mert terhesség alatt be voltam tojva, hogy úristen, bölcsőhalál, miegymás, aztán az első 3 héten ESZEMBE SEM JUTOTT hogy bekapcsoljam...csak akkor mikor felfigyeltem hogy ötöt gyorsan belélegez, és nem vesz levegőt egy darabig. Na akkor bekapcsoltam:)
2008. nov. 20. 17:11
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem van egy kölcsön légzésfigyelőm, ami gallyra is ment gyorsan. Én is megijedtem, hogy - jesszusom - mi lesz! Semmi. Utána olvastam a bölcsőhalálnak. A babák nem veszik észre, ha nincs elég oxigén a szervezetükben. Az az agyi özpont még náluk nincs kifejlődve. És azt hiszem, hogy az is lényeges, hogy csak az orrukon vesznek levegőt. Az a lényeg állítólag, hogy az orra előtt ne legyen semmi játék pl., mindig kapjon tiszta levegőt. Ezért favorizálják újabban a ventillátort a baba szobájába (forgatja a levegőt). Fontos, hogy ne süppedjen bele a matracába és a feje alatt ne legyen semmi, jól kiszellőztetett szoba, stb.

Remélem, hogy sikerült megnyugtatni és nem felelőtlenség! Csak körültekintőnek kell lenni szerintem!

Üdv

3 hós baba anyukája

2008. nov. 20. 17:54
 6/7 anonim ***** válasza:
A kisfiam pár hetes kora óta hason alszik, mert csak így tud rendesen elaludni, a hátán csak rövid ideig szeret nézelődni, játszani. Most múlt 4 hónapos és nincs légzésfigyelőnk, de egy szobában alszunk vele és mivel elég kicsi a lakás napközben is az "egyik szemem rajta van" ha alszik.
2008. nov. 21. 10:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem az,de miért nem veszel neki egy léágzésfiygelőt? sokkal nyugodtabb lennél te is,a babák néha oylna mélyen alszanak,hogy "elfelejtenek" levegőt venni..Ez epdig teljesen egészséges,időre született babákkal is megtörténhet sajnos!!
2008. dec. 9. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!