Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most húzogatni, vagy nem...

Most húzogatni, vagy nem húzogatni? (kétségbeesett részletek lent)

Figyelt kérdés
A kisfiam kukiján a bőrt most "szakítsam le", vagy hagyjam békén? Ahány ismerősöm, annyi vélemény és csak kapkodom a fejem tanácstalanul, hogy húzogassam, vagy ne... Mit kell csinálnom??? Az egyik rokonom műtéttel riogat (megmetszik, vagy mi), a másik azt mondja, hogy ne bántsam, de a műtétes verzió miatt most teljesen kétségbe vagyok esve! Egy ici-pici lyuk van most az előbőrén, amin épp a pisi kifér, de ha lejjebb húzom neki, még ez a pici lyuk is szinte semmivé szűkül! Normális ez? Párom szerint úgy kellene kinéznie, mint a felnőttekének, hogy a makkról fel-le kellene mozognia a bőrnek akadálytalanul! És emiatt kellene húzogatnom, erőltetnem finoman... De azt is hogyan csináljam??? Már 8 hetes a kisfiam, de erről nekem eddig senki nem szólt egy kukkot sem! Egyáltalán mikor kell elkezdeni, ha kell? Nagyon kérlek, segítsetek!!!
2010. jan. 18. 17:35
 1/10 A kérdező kommentje:
Bocsánat, most látom, hogy már van ilyen kérdés, nem figyeltem...
2010. jan. 18. 17:39
 2/10 anonim válasza:
szia, ez engem is érdekelne, elküldenéd a linket, hogy hol van ez a kérdés? Én is ma voltam a fiammal dokinál, neki is nagyon szűk a kis kukaca, és a doki azt mondta, húzogassam, masszirozzam. Csak tanácstalan vagyok, hogy kellene, de engem is riogatott a műtéttel.
2010. jan. 18. 17:42
 3/10 anonim ***** válasza:
Fél évig tilos a baba kukiján húzogatni a bőrt, mert annál jobban szűkül és tapad le. Gyermekorvost kérdezd meg.
2010. jan. 18. 17:43
 4/10 anonim ***** válasza:

Mikor oltáson voltunk meg akartam mutatni a dokinéninek. Mikor odanyúltam rám szólt, hogy nehogy hozzányúljak, egy éves koráig nem piszkáljuk. A párom is kb. azt mondta, mint a férjed és pl. a védőnő azt mondta 1 hónapos korától kell húzgálni.

Én a dokinőre hallgatok.

2010. jan. 18. 17:44
 5/10 anonim ***** válasza:

Szioka!

Ne aggodj,meg csak 8 hetes a kisfiad es semmirol sincs lemaradva.

Az en kisfiam 6,5 honapos de nem huzogatom neki mert a doktorno szerint 1 eves korig semmikeppen sem beszelunk fityma szukuletrol es h ez teljesen normalis meg ilyen korban.

Van a kerdesed folott egy hasonlo kerdes es ott szinte minden anyuka mas hogyan van informalva.

A legbiztosabb ha megkerdezed a dokit.

De ez hulyeseg h mutet meg ilyenek ezt felejtsd el ez meg 8 hetesen nem lehet tudni.

A parod is rosszul informalt(bocsi nem megbantani akarom) de egy 8 hetes babanak miert kellene ugy mozognia a bornek mint egy felnottnek?

A fiamnak is ez volt a baja,anyukam mondta is h ez fityma szukulet lesz.Hat most 6,5 honapos es egyre jobb allapotba van pedig csak nagyon ritkan huzogatom.

Ugy h nyugi:)

Jo babazast!

2010. jan. 18. 17:44
 6/10 A kérdező kommentje:
Olyan aranyosak vagytok, hogy annak ellenére is válaszoltatok, hogy a másik hasonló kérdésre majdnem 20 válasz érkezett... :) Köszönöm!
2010. jan. 18. 17:47
 7/10 A kérdező kommentje:
2010. jan. 18. 17:48
 8/10 anonim ***** válasza:
47%

A fiaimnak is hasonló baja volt. Elöször is egy babának/pici gyereknek nem olyan, mint egy felnöttnek, a legtöbb esetben nem lehet teljesen hátrahúzni a bört - az majd 3-4 éve korra alakul ki.

A másik, hogy az eröltetés alatt nem mindenki ugyanazt érti. Ha tényleg erövel nekiesel, akkor az nagyon fájdalmas a gyereknek, elöfordul, hogy bereped, vagy sikerül visszahúzni és a makk fölött meszorul, akkor viszont sürgösen orvoshoz kell vinni, mert elhalhat a vége.

Nekem az orvos azt javasolta - és nekünk jól bevált,hogy pici babaolajat cseppentsünk rá, és óvatosan picikét!!! próbáljuk mozgatni, de nem eröszakosan. Idövel tágulni fog, és egyre jobban vissza lehet húzni.

Ha végképp nem javul, akkor tényleg mütétre kerül sor. Ez egy egyszerü rutinmütét, vagy csak bevágják a bört, vagy teljesen leoperálják (ezt hivják körülmetszésnek - a zsidó és mohamedán vallásúaknál kötelezöen minden fiúnál megcsinálják), ez pár napig érzékeny, utánna teljesen rendbe jön.

2010. jan. 18. 17:51
 9/10 anonim ***** válasza:

Fél évig nem kell neki piszkálni(állítólag)

Nekünk a doktornőnk azt mondta 1 éves koráig ne bántsam majd ők felrántják. Én így is tettem, hagytam, aztán 8 hónaposan begyulladt neki, gennyezett, kétszeresére dagadt és iszonyatosan fájhatott neki. Pár hét múlva "megműtötték", kitágították a bőrt, 10 perc alatt megvolt a műtét, szóval nem kell ennyire félni tőle. Utána teljesen hátra lehetett neki húzni.

2010. jan. 18. 17:55
 10/10 anonim ***** válasza:
NE húzogasd !!!!!!!!!!!!!!
2010. jan. 18. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!