Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik/milyen teát adhatnám a...

Melyik/milyen teát adhatnám a babámnak két szopi között? Ne toljatok le, légyszi.

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a kérdésemre 90%-ban a "semelyiket" válasz érkezne, mert anyatejes, de én nem ezért kérem a tanácsotokat, hanem mert a kérdésemre szeretnék választ kapni. Olyan konkrét megnevezésű teákat keresek, amik nem "bajokra" vannak, mint pl. a hasfájás, hanem finom szomjoltó két etetés között. A kimondott babateák érdekelnének elsősorban. 8 hetes baba anyukája
2010. jan. 18. 15:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Vizet! A tea csak feleslegesen terheli meg a szervetét és még csak nem is oltja a szomjas. Ráadásul még nagyon pici! A helyedben én csak vizet adnék. Az valóban szomjoltó. A teára csak feleslegesen szoktatnád rá, ami később neked okoz majd gondot, de Te tudod.

Ha mégis teát adnál neki akkor javaslom a kamilla teát. Lehet venni filtereset amit kicsit hígabbra kell főzni. A gyógyszertárban vagy srogériákban beszerezheted. De a víztől jobb nincs! Ha szomjas azt is megissza majd!

9,5hós kislány anyukája

2010. jan. 18. 15:38
 2/12 anonim ***** válasza:
óóó. Hát akkor a víz. A granulátumos babateák tele vannak cukorral. Esetleg még a pickwick gyerektea, ami nem fekete tea és nem "bajokra" van, de mint a nevében is benne van, nem baba, henm gyerek-tea. Szóval jó szívvel csak a vizet, már ha kell egy ilyen pici babának, főleg télen, de kérésedre ebbe a témába nem megyek bele :)
2010. jan. 18. 15:38
 3/12 anonim ***** válasza:

Ha eddig még nem adtál neki semmit, akkor például egy gyenge kamillatea nem árthat, vagy pedig a Hipp alma-citromfű teáját (instant, dobozos) általában szeretik a babák, és már 4 hónapos kortól adható.

Banyuci

2010. jan. 18. 15:39
 4/12 anonim ***** válasza:
Ja, hogy még hitelesebb legyek, 18 hónapig szopizó, 21 hónapos "nagy"fiú anyukája :)
2010. jan. 18. 15:39
 5/12 anonim ***** válasza:

Az első babám vesetágulattal született muszály volt teát is innia hiába volt 5 hónapos koráig kizárólag anyatejes.(Szerencsére kinőtte)Én a mecsek baby teát adtam neki,abból van sima és bio is.

A Pickwick(remélem jól írtam) gyerektea is nagyon ízlett neki ezt adhatod bátran.

2010. jan. 18. 15:41
 6/12 anonim ***** válasza:

Bocsi, bocsi, 8 hónaposnak olvastam. Nem csak gyorsan gépelek, még gyorsan is olvasok... :)

Visszaszívtam az instant teát. Kamillateát vagy vizet adhatsz neki!

Banyuci

2010. jan. 18. 15:44
 7/12 anonim ***** válasza:
Mecsek babatea vagy tiszta víz.
2010. jan. 18. 15:48
 8/12 anonim ***** válasza:

7 hónpos anyatejes lányom az első naptól iszik mást is.

Hipp babavizet adtam neki (sokat volt szomjas a tej mellet is), szerintem éjjelre mást ne adj, csak vizet.

Napközben, ha teáztatni szeretnéd:

8 hetes babának Mecsek tea vagy Babamosoly tea (herbáriás). Mi az előzőtől puffadtunk, a lányom a babateától, én meg a szoptatóstól, a herbáriás viszont bevált.

Van a Hippnek filteres babateája (gyümölcs), de az csak 4 hónapos kortól adható, és eddig csak a Müllerben találtam egyszer.

Granulátumot szerintem ne adj, mert tele van cukorral. Azonkívül megkóstoltam és szörnyű az íze.

Nekem 5 hónaposan az üres gyümölcsteámba is belenyalt a lányom, amit nem filteres, hanem szárított gyümölcsökből készítek, ízesítés nélkül és gyengére, mert tudom, hogy a lányom kíváncsi.

Ha filteres gyümölcsteát választasz, nagyon nézd meg mi van benne, nehogy pl. fekete tea legyen aromával.

Sokan a sima, gyengén áztatott garzon teára esküsznek, de én fekete teát nem adnék.

Remélem segítettem.

2010. jan. 18. 15:56
 9/12 anonim ***** válasza:

Utolsó:

Kamillateát állandóan ne adj, mert a nagyszülők szerint hosszú távon szárítja a szervezetet.

6 hónapos kortól az FLP gyógyteát isszuk a gyümölcsteával váltva.

2010. jan. 18. 15:57
 10/12 anonim ***** válasza:

15:57-hez:

Kamillatea talán annak a babának lehet rossz, akinek sok a széklete, mivel a kamillatea hashajtó, emésztést elősegítő hatású. Nálunk például kifejezetten bevált, mivel csak naponta 1x kakil.

Banyuci

2010. jan. 18. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!