Melyik/milyen teát adhatnám a babámnak két szopi között? Ne toljatok le, légyszi.
Vizet! A tea csak feleslegesen terheli meg a szervetét és még csak nem is oltja a szomjas. Ráadásul még nagyon pici! A helyedben én csak vizet adnék. Az valóban szomjoltó. A teára csak feleslegesen szoktatnád rá, ami később neked okoz majd gondot, de Te tudod.
Ha mégis teát adnál neki akkor javaslom a kamilla teát. Lehet venni filtereset amit kicsit hígabbra kell főzni. A gyógyszertárban vagy srogériákban beszerezheted. De a víztől jobb nincs! Ha szomjas azt is megissza majd!
9,5hós kislány anyukája
Ha eddig még nem adtál neki semmit, akkor például egy gyenge kamillatea nem árthat, vagy pedig a Hipp alma-citromfű teáját (instant, dobozos) általában szeretik a babák, és már 4 hónapos kortól adható.
Banyuci
Az első babám vesetágulattal született muszály volt teát is innia hiába volt 5 hónapos koráig kizárólag anyatejes.(Szerencsére kinőtte)Én a mecsek baby teát adtam neki,abból van sima és bio is.
A Pickwick(remélem jól írtam) gyerektea is nagyon ízlett neki ezt adhatod bátran.
Bocsi, bocsi, 8 hónaposnak olvastam. Nem csak gyorsan gépelek, még gyorsan is olvasok... :)
Visszaszívtam az instant teát. Kamillateát vagy vizet adhatsz neki!
Banyuci
7 hónpos anyatejes lányom az első naptól iszik mást is.
Hipp babavizet adtam neki (sokat volt szomjas a tej mellet is), szerintem éjjelre mást ne adj, csak vizet.
Napközben, ha teáztatni szeretnéd:
8 hetes babának Mecsek tea vagy Babamosoly tea (herbáriás). Mi az előzőtől puffadtunk, a lányom a babateától, én meg a szoptatóstól, a herbáriás viszont bevált.
Van a Hippnek filteres babateája (gyümölcs), de az csak 4 hónapos kortól adható, és eddig csak a Müllerben találtam egyszer.
Granulátumot szerintem ne adj, mert tele van cukorral. Azonkívül megkóstoltam és szörnyű az íze.
Nekem 5 hónaposan az üres gyümölcsteámba is belenyalt a lányom, amit nem filteres, hanem szárított gyümölcsökből készítek, ízesítés nélkül és gyengére, mert tudom, hogy a lányom kíváncsi.
Ha filteres gyümölcsteát választasz, nagyon nézd meg mi van benne, nehogy pl. fekete tea legyen aromával.
Sokan a sima, gyengén áztatott garzon teára esküsznek, de én fekete teát nem adnék.
Remélem segítettem.
Utolsó:
Kamillateát állandóan ne adj, mert a nagyszülők szerint hosszú távon szárítja a szervezetet.
6 hónapos kortól az FLP gyógyteát isszuk a gyümölcsteával váltva.
15:57-hez:
Kamillatea talán annak a babának lehet rossz, akinek sok a széklete, mivel a kamillatea hashajtó, emésztést elősegítő hatású. Nálunk például kifejezetten bevált, mivel csak naponta 1x kakil.
Banyuci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!