A kórházban hogyan oldottátok meg a mell szoptatás előtti megtisztítását?
Figyelt kérdés
Minden szopi előtt megmostátok (szappannal, vagy mivel) a fürdőszobában? Vittetek külön kis törölközőt is hozzá?
Vagy van valami speciális törlőkendő hozzá (hol lehet beszerezni)?
Vagy nem kell minden szopi előtt? Vagy hogy van ez?
2010. jan. 17. 21:17
1/10 anonim válasza:
Nem kell a mellet tisztogatni, mert akkor a baba nem kapja meg a család saját "baktériumkészletét", ami a cicin is tanyázik. Szóval egy sima vizes lemosás max, de fertőtlenítés semmiképpen nem szükséges.
2/10 anonim válasza:
Nem kell mosni, a baba nyála és a tejcsi együtt fertőtlenít.
3/10 anonim válasza:
Szia
Nem átr de elég egy kis nedves tiszavizes pelus is az áttörléshez viszont ha netán kisebesedne a krém miatt le kell mosni hogy az nehogy a baba szájába kerüljön. Én vitten egy kb 15x30-as kis törölközőből 3-ta ésazt használtam mind a háromnál.
Üdv 3gy A
4/10 anonim válasza:
Szappannal tilos mosni!
Én megmondom őszintén, hogy nem mostam minden szopi előtt, gyakorlatilag egész nap szoptattam :)
Mivel nyár volt és nagyon meleg, zuhanyoztam reggel, este, így megoldódott.
5/10 anonim válasza:
Én szülés után az ágyból sem tudtam felkelni, úgyhogy örültem, hogy szoptatni tudtam, nem mostam a mellem előtte soha. Semmi baja nem lett a babának. Szerintem nem szükséges ennyire óvatosnak lenni - pedig én is mániákusan féltettem mindentől :).
6/10 anonim válasza:
Én sem mostam a kórházban, csak reggel és este zuhanyoztam. Később itthon sem mosogattam, csak mikor berepedt és bepanthent használtam rá, akkor megmostam minden szoptatás előtt.
7/10 anonim válasza:
Én sem mostam.Ha krémes volt,akkor azt csak kis vizes ruhával letöröltem.
8/10 anonim válasza:
Én úgy hallottam hogy nem kell mosni. Egyébként pedig én vittem jó minőségű papírtörlőt, ami nem ázik szét a vízben és azt használtam törlésre. Meg alul is és így az lett trutyis nem a törcsim.
9/10 anonim válasza:
Nem kell mosni külön. Fertőtleníteni meg szappanozni meg kimondottan káros, ui.mindkettő borzalmasan szárít. Elég, ha naponta többször is elmész zuhanyozni. Én szinte minden szopi után lezuhanyoztam, mert szoptatás alatt erősebbek a méhösszehúzódások, így erősebb a vérzés is. A mellemre vittem egy kis törölközőt, azt azzal töröltem meg. Vannak még olyan kórházak (egyre kevesebb), ahol azoknak az anyukáknak, akikkel nincs kint a babájuk, minden szoptatás előtt adnak egy kis darab fertőtlenítővel átitatott törlőkendőt... Egyébként a bimbóvédő krémek nagy részét se kell lemosni, elég letörölni...
10/10 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a segítséget!
:)
2010. jan. 18. 08:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!