8 hetes baba bölcsibe? Mi a véleményetek?
Unokatestvérem kisfia most 6 hetes ès 2 hèt mulva viszi a bölcsibe, mert visszamegy dolgozni. Azt hittem rosszul hallok mikor mesélte. Azt mondja ő nem bir otthon lenni a babával napi 24 órát a 4 fal között, mert neki kell a társaság. Eddig szoptatta a kicsit de már 1 hete tápszert kap, mert azt mondja el kell apasztania a tejét, mivel ugyse lesz ideje szoptatni meg fejni. Egyébként jó módban élnek..férje vezető beosztásban van egy cégnél, nagyszülők is sokat segitenek nekik...még csak hitelük sincs, sajàt hàzuk van. Unokatesóm is elég jo beosztásban van egy marketing cégnél. Szóval még az sincs hogy az anyagiak miatt muszàj visszamennie dolgozni. Nagyon meglepődtem és nem értem miért szült akkor gyereket. Èn el se tudom képzelni hogy az 5 honapos lànyomat bölcsibe adjam, ha csak nem jön közbe valami olyan dolog ami miatt elengedhetetlen lenne ez.
Nektek mi a véleményetek erről?
Külföldön, aki megteheti, hidd el, nem megy vissza dolgozni rögtön, hanem a gyerek mellett marad. Általában nem jószántukból mennek vissza dolgozni, hanem mert nem tehetnek mást.
Én azt gondolom, egy gyermek fejlődésében meghatározó az első néhány év, és nem baj, ha azt az édesanyjával, vagy az édesapjával tölti. Én speciel nem meresztem a seggem itthon, néha nosztalgiával gondolok vissza a munkámra, ami jóval kiszámíthatóbb volt, és magabiztosabban ténykedtem benne.:) Szerencsés vagyok, mert a postást sem kell lesnem a családi, meg a gyed miatt.
Azt gondolom a kérdező unokatestvére még nem szokta meg ezt az új helyzetet, az átrendeződött életét. Nem ítélem el, hiszen nem vagyunk egyformák, de megpróbálnék neki segítséget nyújtani/találni, hogy még kitartson egy kicsit, hátha változnak az érzései. Lehet, kellene mellé alkalmanként egy kis segítség, hogy felszabaduljon egy kicsit, szusszanhasson. Időt kellene adni még magának, és a babának. Ha így sem megy, hát akkor bölcsi, más gyermek is felnőtt így, csak pont a legjobb babával kapcsolatos történésekről fog lemaradni.
Ha nekik így jó tegyenek így, attól még, hogy annyit oszt meg veled amennyit, ki tudja milyen más indokok vezették arra, hogy visszamenjen. Lehet finoman közölték vele, ha otthon marad elfelejtheti a vezető beosztást.
Ettől még lehet egészséges lelkületű a gyerek, és lehet jó kapcsolata a szüleivel is, én sem azért kötődtem az anyámhoz, mert anno mennyi időt töltöttem a mellén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!