Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hetes baba bölcsibe? Mi a...

8 hetes baba bölcsibe? Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Unokatestvérem kisfia most 6 hetes ès 2 hèt mulva viszi a bölcsibe, mert visszamegy dolgozni. Azt hittem rosszul hallok mikor mesélte. Azt mondja ő nem bir otthon lenni a babával napi 24 órát a 4 fal között, mert neki kell a társaság. Eddig szoptatta a kicsit de már 1 hete tápszert kap, mert azt mondja el kell apasztania a tejét, mivel ugyse lesz ideje szoptatni meg fejni. Egyébként jó módban élnek..férje vezető beosztásban van egy cégnél, nagyszülők is sokat segitenek nekik...még csak hitelük sincs, sajàt hàzuk van. Unokatesóm is elég jo beosztásban van egy marketing cégnél. Szóval még az sincs hogy az anyagiak miatt muszàj visszamennie dolgozni. Nagyon meglepődtem és nem értem miért szült akkor gyereket. Èn el se tudom képzelni hogy az 5 honapos lànyomat bölcsibe adjam, ha csak nem jön közbe valami olyan dolog ami miatt elengedhetetlen lenne ez.

Nektek mi a véleményetek erről?

2014. szept. 2. 12:45
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
68%
Ő dolga.Nem helyeslem,de nem avatkoznék bele.Régen a parasztasszonyok megszoptatták,tisztába tették a gyereket,mentek kapálni,majd haza megint szoptatás,tisztába tevés,simán otthon hagyták a gyereket.Akkor már jobb a bölcsi.
2014. szept. 2. 15:21
 22/28 anonim ***** válasza:
45%
Nem tudom miért van mindenki megrökönyödve...külföldön a legtöbb helyen 6 hét után visszamennek az anyukák dolgozni...csak Magyarországon meresztik 3 évig a seggüket a nők szülés után....aztán meg panaszkodnak, hogy nincs lóvé, és lesik a postást mikor hozza a családit...elég gáz..
2014. szept. 2. 16:20
 23/28 anonim ***** válasza:
86%

Külföldön, aki megteheti, hidd el, nem megy vissza dolgozni rögtön, hanem a gyerek mellett marad. Általában nem jószántukból mennek vissza dolgozni, hanem mert nem tehetnek mást.

Én azt gondolom, egy gyermek fejlődésében meghatározó az első néhány év, és nem baj, ha azt az édesanyjával, vagy az édesapjával tölti. Én speciel nem meresztem a seggem itthon, néha nosztalgiával gondolok vissza a munkámra, ami jóval kiszámíthatóbb volt, és magabiztosabban ténykedtem benne.:) Szerencsés vagyok, mert a postást sem kell lesnem a családi, meg a gyed miatt.

Azt gondolom a kérdező unokatestvére még nem szokta meg ezt az új helyzetet, az átrendeződött életét. Nem ítélem el, hiszen nem vagyunk egyformák, de megpróbálnék neki segítséget nyújtani/találni, hogy még kitartson egy kicsit, hátha változnak az érzései. Lehet, kellene mellé alkalmanként egy kis segítség, hogy felszabaduljon egy kicsit, szusszanhasson. Időt kellene adni még magának, és a babának. Ha így sem megy, hát akkor bölcsi, más gyermek is felnőtt így, csak pont a legjobb babával kapcsolatos történésekről fog lemaradni.

2014. szept. 2. 16:54
 24/28 Julie S ***** válasza:
86%
Egy par hetes babanak az anyjaval (az anyjan) a helye. Akinek nem ez jut, azt valami elemi dologtol fosztjak meg. Persze, igy is felno meg minden, de ez a korai kapocs kimarad neki es soha senki nem tudja karpotolni erte. Sajnalom az ilyen babakat, de nem a mi dolgunk.
2014. szept. 2. 17:18
 25/28 anonim ***** válasza:
23%

Ha nekik így jó tegyenek így, attól még, hogy annyit oszt meg veled amennyit, ki tudja milyen más indokok vezették arra, hogy visszamenjen. Lehet finoman közölték vele, ha otthon marad elfelejtheti a vezető beosztást.

Ettől még lehet egészséges lelkületű a gyerek, és lehet jó kapcsolata a szüleivel is, én sem azért kötődtem az anyámhoz, mert anno mennyi időt töltöttem a mellén.

2014. szept. 2. 18:09
 26/28 anonim ***** válasza:
51%
Kérdező, neked is van egy 5 hónapos gyereked, ahogy írod... miért nem ővele vagy elfoglalva? Ha nem akarja otthon lenni, hát nem akar, szerintem jól teszi. Kinek mi köze hozzá.
2014. szept. 8. 20:17
 27/28 anonim ***** válasza:
#22, így van. Ez egy magyar sajátosság, hogy ki van nyalva a hátsónk, aztán ahelyett hogy örülnénk neki, csak fanyalogni bírunk... Miért kellene az utolsó jó éveit ősanyaként töltenie? Megszült, leszaporodta a magáét, most már lehet róla szállni.
2014. szept. 8. 20:23
 28/28 mi a fene ***** válasza:
Igen, az Ő dolga, de 33 évesen ráhangolódhatott volna az anyaságra, de lehet hogy neki ez segitség nélkül nem megy. persze felnő igy is a gyerek, a bölcsiben jó soruk van, a gyerek még olyan kicsi, lehet hogy észre se veszi a változást. Az anyát "sajnálom" sok-sok bensőséges élményből kimarad.El kellene neki mondani, hogy nem lesz mindig bezárva, 3-4 hónapig igen kemény, de utána bárhova el lehet vele menni.Egyébként ha annyira jól megy nekik, mért nem fogad otthonra valakit, és részmunkaidőben menne vissza. Én itthon "meresztettem"2,5 majd 3 évig, igaz nem voltam vezető beosztásaban, de szerettem a munkámat, mégse bántam meg,nagyon jó volt a családommal törődni, igaz hogy olyan gondoskodó tipus vagyok.Lehet hogy majd megváltozik az anyuka hozzáállása, ha majd egy hét után lebetegszik, nem szoptat, az anyatej nem védi. Ajjaj ! lesznek ott még kemény napok, éjszakák, ha van egykis lelke.
2014. dec. 18. 10:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!