Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Amelyik anyuka azt irja, hogy...

Amelyik anyuka azt irja, hogy babája állni akar, miböl gondolja? Hogy akar állni pl egy 6 hónapos baba? Mit csinál olyankor?

Figyelt kérdés
2010. jan. 17. 09:21
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!

6 hónapos lesz a fiam ő is próbálkozik már, de szerintem ez nem tudatos. Ha az ölemben van kirúgja magát, olyan erős a kis lába, hogy meg is áll magától ha kapaszkodik a ruhámban. De nem szeretném még próbálgatni a talajon vagy az ágyon, rábízom, majd ha ő szeretne akkor feláll. Viszont egy kislány aki egy napon született a kisfiammal magától feláll a kiságyban és a földön is és kapaszkodik a bútorokban, az ágy szélében. Néha még eldől, de nagyon ügyes. Neki sem erőltette az anyukája, magától jött rá, hogy hogy kell.

2010. jan. 17. 09:51
 2/9 anonim ***** válasza:
Hogy honnan tudod meg? Onnan, hogy amikor a talpa szilárd alátámasztást érez, megpróbálja kinyomni magát. Ha az öledben van pl. és a talpa a hasadhoz ér, nyomja magát vele. Vagy megfogod a hóna alatt és az egész kis lábát megfeszíti, hogy "álljon". Az enyém ezeket 5 hónapos korától próbálta, de már 3-4 hónaposan is "volt lába", azaz erőteljesen nyomta magát, ha szilárdat érzett. Tudod, amit egy baba magától csinál, nem szabad akadályozni. Persze azt ne engedd, hogy az ilyen "állás" alatt a gerincére és a lábaira menjen a súlya, azt terhelje, de ha te tartod és hagyod, hogy érezze a lábait, attól nem lesz baja. Az, hogy egy ilyen babát még nem szabad ültetni, nem azt jelenti, hogy mást se csinálhat, csak vízszintesbe feküdhet. Igenis, néha, amikor az öledben van, a gerincét megtámasztva, tartva félülőhelyzetbe emelheted, sőt a hasadhoz támasztva fel is ültetheted pár percre. Így te tartod őt, nem pedig a saját izmai terhelődnek...
2010. jan. 17. 11:29
 3/9 A kérdező kommentje:
Szerintem ezek reflexek,ha földet ér a lába,akkor lépeget,ez már újszülöttkortól megfigyelhetö "túlélési ösztön". Akkor most már tudom,hogy az én babám már kb 1-2 hónaposan állni akart,mert ölben szétrúgta a gyomromat :)
2010. jan. 17. 16:46
 4/9 anonim ***** válasza:

Bár az enyém épp csak betöltötte a 7. hónapot de...

odamászott a járóka széléhez és felhúzta térdre magát.

Amikor a szőnyegen gyakoroltuk a mászást egyszer csak kinyomja a fenekét az ég felé, hogy a térde nem éri a talajt. Többször próbálgatja. Két napja pedig a járókába is csinálta, csak ugye térdállásból és a járóka tetejét fogta, úgyhogy felállt.

Gyorsan le is fényképeztem. Ma már többször csinálta, nagyon tetszik. Onnan pottyan popsira. :D

2010. jan. 17. 18:36
 5/9 anonim ***** válasza:
Ez a lépegető reflex, amire Te gondoltál kb. 4 hónapos korra kialszik, eltűnik. Ugyanúgy, ahogy minden születéskor meglévő reflex is... Egy 5-6 hónapos gyerek igenis, hogy próbálgatja a lábait, mire valók... Bocs, tanultam egy kis gyermekpszichológiát (fejlődéspsicho), de nem akarom túl tudományosan írni.. Ha rákeresel, biztosan találsz a csecsemő mozgásfejlődéséről anyagot...
2010. jan. 18. 07:54
 6/9 anonim ***** válasza:
2010. jan. 18. 08:35
 7/9 A kérdező kommentje:
Ebböl a cikkben csak annyi van,hogy 5-6 hós korban,ha felállitjuk,képes megtartani a súlyát. Ez nem azt jelenti,hogy "fel akar állni",én állitom fel,nem ö akarja!
2010. jan. 18. 09:12
 8/9 A kérdező kommentje:
Ja,bocs, én is tanultam,egyik foglalkozásom gyermekvédelmi ügyintézö! Aki azt irta,hogy kapaszkodva húzza magát állásba,arra lehet azt mondani,hogy állni akar,mert magától csinálja.
2010. jan. 18. 09:20
 9/9 anonim ***** válasza:
Ok. Te jobban tudod... bár én csecsemőgondozó vagyok, emellett óvó és tanítónő is...JA! és + 4 saját gyerek :D
2010. jan. 18. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!