Az anyaság nehéz oldaláról miért nem beszél senki?
Én még igazán a szüleimnek, barátaimnak se merek erről beszélni, mert már többször megkaptam, hogy akkor minek szültem...
Bizony a mai napig állítom, hogy ha tudom, hogy szülés után rögtön egyedül maradok és egyedül kell felnevelnem a lányom, akkor soha nem vállalok gyereket.
Én azokat nem irigylem, akik mellett ott a párjuk, mert megoszlik a teher és egy idegőrlő nap után a biztonságot adó karjába bújva feltöltődhetnek, a gyerekre is felváltva tudnak vigyázni, amíg az anyuka elszabadul pár órára feltöltődni.
Nekem ez mind nincs meg és emiatt már gyűlölöm az anyaság terhét, mert egyedül, segítség nélkül egy kényszerű bilincs, amiből nincs menekvés :(((
Szerintem az emberek nem szeretik kibeszélni ha valami annyira rossz. Amúgy én is ezt tapasztaltam amit írtál a kérdésedben. Senki nem beszélt a hasfájásos időszakról, aztán mikor eljött nálunk ez a korszak, akkor már persze mondta mindenki, hogy húúúú mennyit szendvedtek ők is , mi mindent próbáltak. De odáig csak a mikor lesz nálatok is baba kérdések jöttek..... Meg csak a pozitív dolgokról.
Én sem szoktam nagyon panaszkodni, de úgy érzem őszintén elmondom, ha kérdeznek, hogy hasfájós és miket próbálunk tenni ellene stb. még akár tanácsot is adhatnak.
11-es válaszoló, nagyon sajnálom és valamennyire tudom, hogy hogyan érezhetsz, bár nem teljesen hasonló a szituáció. Apuka nálunk rengeteget dolgozik, így korán reggel elmegy és késő este(sokszor mikor már túl vagyok a fürdetésen, esti etetésen, altatáson) jón haza és akkor meg már hullafáradt. Egész nap egyedül egy ordító gyerekkel nagyon nem könnyű. Sokszor azt érzem, hogy legalább csak 5 percre kivenné valaki a kezemből... Sajnos még a szülők, a rokonok és a barátok sem a közelben laknak. Biztos jó annak, akinek hazaér a párja emberi időben és utána ő játszik a picivel, vagy segít a fürdetésnél, vagy járkál vele, teljesen mindegy mit csinál, amíg anyukának van egy kis ideje másra is...Sokszor jól esik egy kis házimunka vagy sütni, főzni, csak egy picit mást.
Utolsó válaszoló. Igen, pont erre gondoltam, hogy ilyen részletekről nem esik szó és amikor találkozom ugyanazokkal az anyukákkal már most, amikor megvan a baba, mondják, hogy ja igen nekik is így volt(pl egész nap sír, hasfájós, nem alszunk semmit) és akkor megnyílnak, hogy milyen nehéz is volt ez az időszak... Az egyik legcsodálatosabb dolog, de a legnehezebb is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!