Mi történt 7 hónapos kislányommal, mitől fél ennyire?
Figyelt kérdés
Ez a 3. nap, hogy a kislányom nincs el egyedül, ha kimegyek a helyiségből, ahol éppen vagyunk elkezd sírni, nem nyafog, hanem az az igazi, szívet szaggattó, "krokodilkönnyes" sírás, amit produkál, mintha félne valamitől. Semmi sem történt amúgy, ami ezt előidézhette volna. Nincs felkapatva, eddig olyan szépen eljátszott egyedül, anélkül is, hogy engem lát vagy sem. Sőt, már úgy is alig tehetem le a játszószőnyegre vagy a járókába, ha ott vagyok, csak ölben akar lenni. Mi történt vele? Vagy ez természetes ilyen idős korban? Meddig tart ez az időszak? Mert semmit sem tudok csinálni...2008. aug. 7. 08:23
1/3 anonim válasza:
Szia, ez teljesen normális jelenség. Nekem nagyon vicces ez a kifejezés, "szeparációs szorongás"-nak nevezik a hozzáértők. A fiamnál is bekövetkezett, megnehezíti a napplai alvást is, és éjszaka is többször ébred. Már mindenhová cipelem magammal, bent van a babakocsi a lakásban. Ha bármit a kezébe adok, csak ideig-óráig érdekli, én vagyok a sztár pár napja. Egyébként ő is 7 hónapos. Állítólag hónapokig is eltarthat ez az állapot.
2/3 A kérdező kommentje:
Igen, az én kiscsajszim is felébred éjszaka pár napja, pedig már átaludta. Ha néha felkelt, akkor nyögdécselt v. beszélgetett, de most olyan keservesen sír, hogy magam mellé kell vennem, nem marad a kiságyban. Most is úgy aludt el, hogy ott álltam mellette, puszilgattam, fogtam a kezét, nem lehetett ott hagyni. Félek, hogy felkapatom, de annyira kétségbeesetten sír, hogy nincs szívem hagyni, inkább hurcolom. Több hónapig tarthat???Hát én azt nem bírom ki..., mert enni kell, meg takarítani is, nem élhetünk koszban..., már WC-re is alig tudok menni tőle...
2008. aug. 7. 09:12
3/3 anonim válasza:
Nagyon nem népszerű itt ez a hozzáállás, de nem is kell azonnal felkapodni a csajszit. Az eslő hozzászóló vagyok. Én a napokban leszoktattam az éjszaka cicizésről. Mindig bementem hozzá, de nem vettem ki az ágyból, csak simizgettem, puszilgattam, majd ha elhallgatott, kimentem. Ha tovább sírt, bementem újra, és így tovább. Pár napja újra alszunk, csak néha kell hozzá bemenni, ha nem találja a cumikáját. Napközben nagyon sokat foglalkozom vele, én lesz@rom a házimunkát, csak a lényeget csinálom meg. Az éjszakai nyugalom mindennnél fontosabb, a babának is kipihent anyuka kell. Ha sír, amiért nem lát, bemegyek, vagy cipelem a babakocsiban magammal. Így éjjelre feltöltődik az anyukájával :-) és jót alszik. Tarts ki, én javaslom hogy légy határozott és következetes, mert ilyenkor nagyon rá tudnak érezni az éjszakai bulik ízére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!