Rántással készült sárgaborsó főzeléket lefagyaszthatok? Mennyi ideig áll el a fagyasztóban?
Figyelt kérdés
Gyerkőcöm 1 éves lesz a hó végén, már nem egyszer evett belőle. Ma megmaradt pár napra való adag. Mivel anyósoméknál élünk, akik nem egy főzelékes típusok, ezért rendszeresen kell a lányzónak külön főznöm, ami elég pepecs munka, mert ha jó napja van, akkor is csak kb 1 dl eszik meg. Gondoltam teszek el belőle a fagyasztóba, hogy legyen lehetőségem néha csak előkapni.2010. jan. 15. 19:41
2/7 A kérdező kommentje:
Komolyan nem! Miért olyan nagy csoda? Eddig még nem fagyasztottam le főtt ételt. Főleg nem főzeléket.
2010. jan. 15. 19:48
3/7 anonim válasza:
Mikor főztétek a főzeléket? végig hűtőben volt? ha mondjuk tegnapi, akkor nyugodtan lefagyaszthatod kisebb adagokban. Úgy tudom, hogy max. fél évig lehet a fagyasztóban (-20 fok) tárolni.
4/7 anonim válasza:
Csak akkor fagyaszthatod, ha tejföl és krumpli nincs benne. Azért írom, hogy krumpli, mert van olyan főzi amibe tesznek (pl. kelkáposzta).
Sima rátásos főzeléket nyugodtan lehet!
5/7 anonim válasza:
Ez oltári baromság!
Ugyan már miért ne lehetne lefagyasztani krumplis vagy tejfölös ételeket????
Fagyaszd csak le nyugodtan!
6/7 anonim válasza:
Bocs, de én így tudom.
A tejfölt meg krumplit nem fagyasszuk.
Egyébként semmit nem fagyasztok, mert nem bírom megenni a fagyasztott ételeket. Mindennnek megváltozik az állaga.
7/7 anonim válasza:
Egy dietetikus nekem azt mondta, hogy le lehet fagyasztani a főzelékeket, de például ami fokhagymás rántással készült annak szörnyű íze lesz. Ja és mindenképpen lábosban kell újramelegíteni, hogy jól összeálljon újra a főzelék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!