Meddig van nyitva a babák gyomorszája?
Ja és mondtam a védőnőnek is és azt mondta hogy büfiztessem sűrűbben,de van amkikor a "sok" ide-oda "rakosgatástól" is bukik.Tehát van amikor beválik van amikor nem.
Tehát akkor mikortól lesz végre zárt nekik a gyomorszájuk?
Anyatejes és pótolom neki mert nem elég a tejem Neki.
De ha meg nem adok neki annyit amennyit megeszik akkor meg nem alszik el és sokszor még hisztizik is.
Ezt akkor honnan tudom hogy mennyit adjak neki?
130ml. többet nem eszik,2 hónapos.Az nem sok ugye?
Pedig az nem olyan sok...én lányom is ennyit evett ilyenkor.
Hát..nem tudom,említsd meg még egyszer ezt az orvosnak,mert szerintem ennyire durván nem szabadna visszajönni neki.
Hogy meddig van nyitva,vagy mikor zár rendesen,ezt sajna nem tudom...remélem minél előbb.
5 hós baba anyukája
Megvan!
A nyitott gyomorszáj izomzata 8-9 hónapos korban zárul be teljesen.
A bukás, szaknyelven GOR, a csecsemőkor gyakori jelensége, 0-3 hónapban 50% az előfordulási aránya. Ez általában jóindulatú, a hónapok során csökken, a szilárd táplálék bevezetése után, de legkésőbb 18 hónapos korra leggyakrabban meg is szűnik. Amennyiben gyarapodásban való elmaradás nincs, nem jelentkezik légúti tünet, kivizsgálásra nincs szükség, a szülőt türelemre intjük és ellátjuk tanácsokkal. Ezek részben táplálási tanácsok: elsősorban a tápszer sűrítése ill. a tápszercégek erre a célra kialakított tápszereinek bevezetése ill. anyatejes babánál is ilyen sűrítőanyaggal való un előetetés a szoptatás előtt. Amennyiben kiderül, hogy a baba átlagon felüli adagokat eszik, úgy szóba jön kisebb adagok gyakoribb adása. Amennyiben Önöknél a már bevezetett tápszer nem tűnik eredményesnek, érdemes kipróbálni másikat is. Ma már van választék. Másrészt tanácsoljuk az un. pozícionálást, amely során a csecsemő felsőtestét magasabbra emeljük (akár az ágyvég emelésével). 6 hónapos kortól az étkezések után bizonyos idejű ültetést javaslunk. A GOR mellett az első 2-3 hónapban a hasfájás is gyakori probléma. Ennek mérséklésére ma már többféle gyógyszer ill. gyógyhatású termék is kapható a patikákban. Talán érdemes ezt is megpróbálniuk.
Most látom hogy még írtál!!!
Nagyon aranyos vagy hogy kerestél nekem ilyet és hogy töltötted vele az időd!!!
Köszönöm szépen!!!!:-))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!