Kisfiam fél éves, 4 és fél hónapos kora óta küzdünk a száraz bőrével. Bőrgyógyász felírta a gyógyszertári krémet, nem vált be. Kipróbáltuk a Nivea, Gabi testápolókat, de maradt a szárazság. Használtunk Babé-t, Lipicar-t, Lipobase-t, Sanatopic-ot, de a Sanatopic-on kívül egyik sem volt jó, az is csak 3 hétig, utána ugyanolyan száraz a bőre. A doki szerint kénytelen leszek kísérletezgetni. Van ötletetek?
Nem próbáltad még egy kis babaolajjal kenegetni neki?
Hátha beválik.
2010. jan. 15. 15:35
2/13 anonim válasza:
Az sem mindegy,hogy mivel fürdeted.Van akinek valami jó a másik babát már száritja.Nekünk még ujszülött volt a gyógyszertárós a fürdető krémet ajánlotta,hogy azzal kenjem be még fürdés után.Egy-két nap és helyre jött.Mostanában (10hós)ha látom kicsit szárazabb,neugranormonos testápolóval kenem be.
2010. jan. 15. 15:36
3/13 anonim válasza:
Elöző vagyok az elsőnek jó ötlete van,tehetsz kicsit a fürdő vizébe is.
2010. jan. 15. 15:37
4/13 anonim válasza:
Szia!Az Eucerin-nek van egy olajos fürdetője,ezt lehet a babáknál is használni.Nekem is ilyen problémám van/volt (athópiás nagyon száraz bőr) és nagyon jó.
Esetleg kérdezősködhetnél még a gyógyszertárakban,ott sok spéci termék van.
A fürdés közben is sokat lehet javítani a száraz bőr állapotán,emiatt ajánlottam elsősorban a fürdőolajat.
Aztán fürcsi után jöhet a testáploló,lehetséges,hogy így könnyebben elmúlik a szárazság.
2010. jan. 15. 15:40
5/13 A kérdező kommentje:
Bocsi, azt elfelejtettem írni, hogy a babaolaj nem vált be, tiszta pötty a gyerek még az olajos fürdetőtől is (ezért az olajos fürdetőket egyenlőre meg se próbáltuk).
2010. jan. 15. 15:43
6/13 A kérdező kommentje:
Az eucerinnek krémje is van? Esetleg azt megpróbálhatjuk.
Van egy olyan fürdető amin egy elefánt fürdik, ahoz van testápoló is, az nagyon jó, lányomnak azt használtu, de nem jut eszembe a neve. Bocsi. A fentieket a dokink javasolta még annak idején, ezért linkeltem be őket.
2010. jan. 15. 15:52
8/13 anonim válasza:
Én mandula olajjal kenem be a lányomat fürdés elött,és ez azért jobb mint bármelyik másik babaolaj,mert azokat nem szívja be a bőr,a mandulaolajat viszont igen.Valamint ami még nagyon jó szerintem, a DM-ben lehet kapni,az a neve hogy Weleda Calendula.Van fürdetője,testápolója stb.
2010. jan. 15. 15:54
9/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, szép sorban mindent ki fogok próbálni, valami már csak bejön:) Mindenkinek szép napot!
2010. jan. 15. 15:58
10/13 anonim válasza:
Szia,Eucerin nagyon jó!Nekem iszonyat érzékeny a bőröm,már több tízezret elköltöttem kencékre,de 2 éve ez bevált!Lányom bőre is száraz,kérdeztema dokinőt mivel kenjem be!Kérdezte,hogy mit használok és,mondtam Eucerint!Azt mondta,tökéletes,és tényleg jó!
Gyógyszertárban kérj egy ismertető füzetet,amiben minden termék benne van!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!