Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, akik vmi miatt...

Anyukák, akik vmi miatt (diabetes, PCO, stb. ) diétáznak, hogy oldjátok meg babó mellett?

Figyelt kérdés
Nekem PCO miatt az 1400 Kcal és 160 Ch-t kell tartanom napi 6* étkezésben, de egyszerűen nem tudom, pedig a 10 hós babóm nagyon rendes, nappal is még kétszer alszik, este sincs vele gond, nyugodt baba...DE egyszerűen annyi a dolog, séta, főzés neki,Apának, magamnak, játék, alvás, stb..hogy mire eszembejut, h már rég ennem kellett volna, addigra éhen halok, így aztán gyors zaba a mosogatónál és megyek tovább, este pedig mikor elaludt pótolok. Pedig nagyon nem kéne...bár a terhesség előtt/alatt leadott 20 kg-m nem jött vissza, még 40 kg-tól kell szabadulnom. Ha bárkinek vmi tippje van, h tudnám tartani a diétát, kérem sgítsen. Ti hogy csináljátok?Ha mégegy babót akarunk, azt nem lehet ennyi túlsúllyal....
2010. jan. 15. 14:55
 1/2 anonim válasza:
Amikor én megtudtam a terhességem elején, hogy cukros lettem és inzulinozni kellett magamat, akkor muszáj volt kő keményen betartani. Sajnos engem nagyon nagy szigorra fogtak, mivel naponta 4-6x kellett mérni a vércukor értékemet, és így esély nem volt arra, hogy bármit is elfelejtsek. Sajnos mostmár a terhesség vége felé járok és én is ellustultam egy kicsit (sőt lehet nagyon is), de hidd el muszáj rendesen csinálni, legfőképpen azért is mert elég kellemetlen ha az utcán behipózol és lehet a kutya nem fog rajtad segíteni, hogy mentőt hívjon mert azt hiszik részeg vagy, vagy ki tudja miért is nem segítenek az emberek. Én a te helyedbe kő keményen csinálnám.
2010. jan. 15. 15:05
 2/2 anonim ***** válasza:
Én "csak" cukorbeteg vagyok. Azt csinálom, hogy az egész családnak ugyanazt főzöm, és ezt módosítom. Pl: csontleves, ebből a baba zöldséget kap, villával összetörve, a férjemébe teszek levestésztát, a sajátomba nem. Én natúrszeletet eszem, de a férjem husiját bepanírozom. A krumplipüré elkészül, amíg sül a husi, az én köretem mikroban 10 perc alatt megpárolt fagyasztott zöldség, mexikói, franciasaláta-alap, stb. Főzelékből fél adagot eszem, a feltétem pl főtt tojás. A tésztaételeket durumtésztából készítem, az én adagomra sovány sajt, és light tejföl kerül, vagy sovány túró teflonban pirított főtt-füstölt pulykacombbal. A kápsztás tészta cukor nélkül készül, a férjem megcukrozza magának. Gulyás, utána én nem eszem a második fogásból. Székelykáposzta sovány húsból, az én adagom light tejföllel, és kenyér nélkül. Ilyenkor a baba pl banánturmixot kap. Ilyesmik.
2010. jan. 15. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!