Későn ébredő babánál hogy oldjátok meg a kakaót és reggelit? Mikor már lassan közeleg az ebéd is?
Lányom 14 hónapos és reggel fél 10-ig húzza (este 8kor már alszik).
Ő nem fogad el semmi tejitalt/tejet/tápszert, így 10 körül reggelizik egyet, majd délben alszik és 2-3 között ebédel.
Egy ideig nem tudom, hogy jó-e ez így, főleg hogy egy anyuka mondta, hogy nem szabad ebéd nélkül lefektetni a gyereket...hát igen, aztán kiderül neki 7-kor kel reggel a gyerkőc, így van ideje megetetni.
Na, ekkor rájöttem, hogy tök jó ez így, mert a lányomnak ez így megfelel, így éhes, így eszik és jó az étvágya.
Gondolom, ha majd 1 óra körül fog aludni, és reggel netán korábban kel, akkor éhes lesz délben, de most még nem így van.
Mindegy, az ő igényeit figyelem, és gondolom ez majd úgyis változni fog idővel.
Addig pedig a lényeg, hogy jó az étvágya és eszik (amikor eszik, mindegy mikor).
Idővel szerintem be fog állni a rend, ne aggódj.
Sokan mondják, hogy márpedig délben ebédelnie kell a gyereknek, és ne adj neki reggel sokat stb., de ha más a gyerek igénye, másképp kel és másképp alszik, akkor egyelőre hozzá kell igazodni.
Lányomnál volt egy időszak, hogy nagyon későn kelt, csak reggelizett és tízórai nem volt, de délben nem akart egy kanállal sem enni. Viszont miután kialudta magát, már nagyon jókat evett.
Így én őt figyeltem, és vártam türelmesen. nekem nem az volt fontos, hogy mi van a nagykönyvben és mikor eszik másik gyerek.
Idővel többet volt fent, később aludt el nappal, és akkor már simán, gond nélkül belefért egy déli ebéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!