Milyen választható oltások vannak? Melyiket érdemes beadatni?
A Pneumococcus és a Meningitis mindkettő okozhat agyhártyagyulladást, az első tüdőgyulladást is, valamint sok egyéb légúti megbetegedésért is felelős.
A Meningitis elleni oltás 1 éves kor alatt olcsóbb, de ekkor még kettő kell belőle, egy éves kor felett drágább, de ekkor már elég egy. (ezért a mi dokink felírta 11 hónaposan, mert akkor még olcsóbb, hűtőben tároltuk és 1 éves kor után beadta, mert akkor már elég volt egy oltás belőle)
A Pneumococcus szeptembertől a 2 éven aluliaknak lesz ingyenes, én beadatom.
Ezen kívül én beadatom majd a kullancsencephallis elleni oltást, ami egy 3 oltásból álló sorozat és 3 évente egy ismétlő oltás kell belőle.
A Rota ellenit én beadattam volna, de későn tudtam meg (6 hónapos korig kell beadni, de nem szúrás, hanem meg kell inni), így lecsúsztunk róla, mostmár mindegy.
Be akartam még adatni a bárányhimlő ellenit (erről nagyon megoszlanak a vélemények), de mire megkaphattuk volna, elkapta a drágám a betegséget, így most már nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!