Ebben a jó időben mikor vinnétek ki a babát levegőzni először egy kicsit?
nem a legnagyobb melegben kivinném. melegebb van kint mint bent (nálunk legalábbis :D)
csak szél, nap ne érje
Én már a kórházból való hazajövetel másnapján kivittem. Ugyanolyan a hőmérséklet kint mint bent (nincsenek hidegek, fagy, szélvihar, eső). Persze csak este 6 után, hogy közvetlen forró napsütés már semmi képpen ne érje a pici bőrét.
Nyugodtan vidd sétálni (persze azért ne délidőben).
Nekem anno azt mondta a védőnő hogy őszi-téli babát 2 hetesen szokás, tavaszi-nyári babát már pár naposan ki lehet vinni. Egyértelműen normál időben, tehát nem 40 fokban tűző napra vagy nagy viharban, esőben.
Vagy reggel vidd ki amíg pici langyosabb az idő, vagy este felé. A védőnő szerint amúgy azért fontos hogy így legyen mert nagyon vigyázni kell a tüdejükre. Ha újszülöttként sírva fakad az utcán akkor ha kint 0 fok van akkor még tüdőgyulladást is kaphat. Ez egy normál 22-35fokos időben nem jelent gondot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!