Elolvasnátok a szülésem történetét? Volt valakinek hasonló? Lehet ilyen előzmények után teljesen "normális" gyerekem?
Figyelt kérdés
Teljesen normális terhességem volt, teljesen tünetmentes, minden eredményem jó volt. Annyira jól érezte a babum magát a pocakban, hogy csak a 41. héten indult el kifelé. Minden nap jártam ctg-re, semmi baj nem volt, a dokim azt mondta nyugodtan várhatunk még vele. Elindultak a fájásaim, bementem a klinikára, ott rátettek ctg-re, de az semmi fájást nem mutatott. A dokim mondta biztos csak jóslók, ha erősödnének, vagy rendeződnének akkor menjek vissza adig próbáljak lépcsőzni, szexelni hátha az beindítja. Éjfélkor visszamentem, hogy csak nem múlnak a fájások, de a gép még mindig nem mutatott fájást + 3 ujjnyira voltam csak kitágulva. Hajnap 2-kor elfojt a magzatvíz, kezdtem megörülni hogy de jó végre láthatom a babámat lassan. A dokim valami olyasmit magyarázott, hogy idő előtti burokrepedés így majd csak 8 óra múlva kötheti be az oxitocint. Hajnal 2-től vajúdtam reggel 6-ig, bár még akkor se mutatott a gép fájásokat amikor is jött a csecsemős nővér, hogy valami gond van a ctg-n nemigazán mozog a babám. A doki benyúlt a kezével amikor is kiderült, hogy belekakilt a magzatvízbe. Gyorsan be lett kötve az oxitocin, de akkor meg a hirtelen összehúzódás hatására elnyomta a kis kezével a köldökzsinórt és benyelte, tüdőre szívta a kakás magzatvizet. 25 perc múlva császárral gyors kiszedték 4/7/7 apgart kapott, 1 hétig inkubátorban volt ahol 3 napig légzéstámogatást kapott, 1 hétig antibiotikumot. Amikor kiengedtek minket annyit mondtak, hogy nagyon összekapta magát és hogy működik minden reflexe, de vinni kell majd vissza a neurológiára kontrollra 2 hónap múlva. Egyszerűen rettegek, másra se tudok gondolni csak, hogy valami maradandó károsodása lett azt nem tudnám elviselni. Volt valaki hasonló helyzetben?2014. aug. 12. 14:33
1/3 anonim válasza:
4/6 apgar-ral született a fiam,nekem már császárra sem volt idő,kinyomták, szakadtam mindenhol,őt rögtön kezelésbe vették,két hétig antibiotikum stb.Most 14 éves,három hét múlva kezdi a középiskolát.Csak pozitív gondolkodás,és keres egy nagyon jó gyermekorvost aki figyelemmel tartja a fejlődését.Mi 6 hónapos koráig két hetente menntünk és amit javasolt azt csináltuk,több fejlesztésre is jártunk,és így semmilyen lemaradása nem lett.
2/3 anonim válasza:
Minden rendben lesz, ne aggódj. Nagyon sajnálom, hogy így jártatok. Nekem óránkénti egy fájásom volt, magzatvíz elfolyással mentem be a kórházba majd kiderült hogy a magzatvíz még a helyén van, viszont 2 ujjnyira nyitva voltam, 3-4 óra vizsgálgatás és gondolkodás után kaptam oxit. Egy percig nem bánom, így hamar túl lehettem a szülésen. Nem értem hogy te miért nem kaptál időben oxit, ráadásul a 41. héten...
Kitartás és minden jót kívánok nektek.
3/3 anonim válasza:
Persze, hogy lehet egészséges, nyugodj meg! Maximum több odafigyelést igénye, ellenőrzésre járni, esetlegesen gyógytórna stb.... de ez mind olyan dolog, amivel meg lehet birkózni, és makk egészséges lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!