Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elolvasnátok a szülésem...

Elolvasnátok a szülésem történetét? Volt valakinek hasonló? Lehet ilyen előzmények után teljesen "normális" gyerekem?

Figyelt kérdés
Teljesen normális terhességem volt, teljesen tünetmentes, minden eredményem jó volt. Annyira jól érezte a babum magát a pocakban, hogy csak a 41. héten indult el kifelé. Minden nap jártam ctg-re, semmi baj nem volt, a dokim azt mondta nyugodtan várhatunk még vele. Elindultak a fájásaim, bementem a klinikára, ott rátettek ctg-re, de az semmi fájást nem mutatott. A dokim mondta biztos csak jóslók, ha erősödnének, vagy rendeződnének akkor menjek vissza adig próbáljak lépcsőzni, szexelni hátha az beindítja. Éjfélkor visszamentem, hogy csak nem múlnak a fájások, de a gép még mindig nem mutatott fájást + 3 ujjnyira voltam csak kitágulva. Hajnap 2-kor elfojt a magzatvíz, kezdtem megörülni hogy de jó végre láthatom a babámat lassan. A dokim valami olyasmit magyarázott, hogy idő előtti burokrepedés így majd csak 8 óra múlva kötheti be az oxitocint. Hajnal 2-től vajúdtam reggel 6-ig, bár még akkor se mutatott a gép fájásokat amikor is jött a csecsemős nővér, hogy valami gond van a ctg-n nemigazán mozog a babám. A doki benyúlt a kezével amikor is kiderült, hogy belekakilt a magzatvízbe. Gyorsan be lett kötve az oxitocin, de akkor meg a hirtelen összehúzódás hatására elnyomta a kis kezével a köldökzsinórt és benyelte, tüdőre szívta a kakás magzatvizet. 25 perc múlva császárral gyors kiszedték 4/7/7 apgart kapott, 1 hétig inkubátorban volt ahol 3 napig légzéstámogatást kapott, 1 hétig antibiotikumot. Amikor kiengedtek minket annyit mondtak, hogy nagyon összekapta magát és hogy működik minden reflexe, de vinni kell majd vissza a neurológiára kontrollra 2 hónap múlva. Egyszerűen rettegek, másra se tudok gondolni csak, hogy valami maradandó károsodása lett azt nem tudnám elviselni. Volt valaki hasonló helyzetben?
2014. aug. 12. 14:33
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
4/6 apgar-ral született a fiam,nekem már császárra sem volt idő,kinyomták, szakadtam mindenhol,őt rögtön kezelésbe vették,két hétig antibiotikum stb.Most 14 éves,három hét múlva kezdi a középiskolát.Csak pozitív gondolkodás,és keres egy nagyon jó gyermekorvost aki figyelemmel tartja a fejlődését.Mi 6 hónapos koráig két hetente menntünk és amit javasolt azt csináltuk,több fejlesztésre is jártunk,és így semmilyen lemaradása nem lett.
2014. aug. 12. 14:56
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Minden rendben lesz, ne aggódj. Nagyon sajnálom, hogy így jártatok. Nekem óránkénti egy fájásom volt, magzatvíz elfolyással mentem be a kórházba majd kiderült hogy a magzatvíz még a helyén van, viszont 2 ujjnyira nyitva voltam, 3-4 óra vizsgálgatás és gondolkodás után kaptam oxit. Egy percig nem bánom, így hamar túl lehettem a szülésen. Nem értem hogy te miért nem kaptál időben oxit, ráadásul a 41. héten...

Kitartás és minden jót kívánok nektek.

2014. aug. 12. 15:35
 3/3 anonim ***** válasza:
Persze, hogy lehet egészséges, nyugodj meg! Maximum több odafigyelést igénye, ellenőrzésre járni, esetlegesen gyógytórna stb.... de ez mind olyan dolog, amivel meg lehet birkózni, és makk egészséges lehet!
2014. aug. 16. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!