Napok óta egyfolytában sír baba csak ha felveszem akkor hallgat el általában, de akkor se mindig, miért lehet ez?
Én úgy gondolom, hogy ha a baba érzi, hogy felvevődik mikor baj van, vagyis számíthat a szüleire akkor nem használ ki minden alkalmat, hogy felkérezkedjen. Legtöbbször nem is szükséges felvenni csak odamenni hozzá, és kicsit foglalkozni vele. Nem mondom mi is hagyjuk közbe sírdogálni, de ha nagyon keservesen sír felvesszük és megnyugtatjuk, nem kapkodjuk fel ha kell ha nem. Én megvártam míg három hónapos lett, addig legtöbbször felvettük. Arra már aztán elmaradt a hasfájás is, a program is nagyjából kialakult.
A játszószőnyeg nálunk úgy működik, hogy van játszóhídja és lekötik az arra felakasztott állatfigurák, játékok. Lehet nálunk azért működik mert fokozatosan hagytuk több ideig rajta. Az elején sokat foglalkoztunk vele mikor rátettük, és ahogy nőtt a baba és fejlődtek a képességei is (pl.meg tudja már fogni a tigrist), úgy hagytuk több és több ideig egyedül játszani. Sokszor mikor a játék után nyúlt észrevette a kezecskéjét és azzal is nagyon jól el tudott szórakozni elég sokáig. Szóval szerintem mivel foglalkoztunk is vele a játszószőnyegen, kellemesen emlékezett az ott töltött időre és azért nem sír mikor rátesszük. Most mikor ráteszem, bekapcsolom a zenét is.
első válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!