Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Napok óta egyfolytában sír...

Napok óta egyfolytában sír baba csak ha felveszem akkor hallgat el általában, de akkor se mindig, miért lehet ez?

Figyelt kérdés
2008. aug. 6. 08:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
62%
Azok a babák, akik fél-egyéves korukig mindig megkapják anyát, amikor csak szeretnék, tehát kézben vannak, kevesebbet kéredzkednek nagyobb korukba ölbe. kialakul egy nagyon bizalmas viszony ezáltal, az ősbizalmon túl. Egy csöpp babót nem lehet elkényeztetni, azzal, ha mindig rendelkezésére állsz. Az anyaság az első időkben szolgálat. Ezt el kell fogadni.
2008. aug. 6. 09:44
 12/14 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogy ha a baba érzi, hogy felvevődik mikor baj van, vagyis számíthat a szüleire akkor nem használ ki minden alkalmat, hogy felkérezkedjen. Legtöbbször nem is szükséges felvenni csak odamenni hozzá, és kicsit foglalkozni vele. Nem mondom mi is hagyjuk közbe sírdogálni, de ha nagyon keservesen sír felvesszük és megnyugtatjuk, nem kapkodjuk fel ha kell ha nem. Én megvártam míg három hónapos lett, addig legtöbbször felvettük. Arra már aztán elmaradt a hasfájás is, a program is nagyjából kialakult.

A játszószőnyeg nálunk úgy működik, hogy van játszóhídja és lekötik az arra felakasztott állatfigurák, játékok. Lehet nálunk azért működik mert fokozatosan hagytuk több ideig rajta. Az elején sokat foglalkoztunk vele mikor rátettük, és ahogy nőtt a baba és fejlődtek a képességei is (pl.meg tudja már fogni a tigrist), úgy hagytuk több és több ideig egyedül játszani. Sokszor mikor a játék után nyúlt észrevette a kezecskéjét és azzal is nagyon jól el tudott szórakozni elég sokáig. Szóval szerintem mivel foglalkoztunk is vele a játszószőnyegen, kellemesen emlékezett az ott töltött időre és azért nem sír mikor rátesszük. Most mikor ráteszem, bekapcsolom a zenét is.

első válaszoló

2008. aug. 6. 09:44
 13/14 anonim ***** válasza:
Nekem sem azért nem használ a játszószőnyeg, mert hagyom rajta sírni a babámat, ennyire nem vagyok hülye.... Ezek szerint Nektek nyugodtabb a babátok. Az enyémet nem kötik le a figurák, max. 1-2 percig, még akkor is, ha piszkálgatom és közben pedig beszélek a lányomhoz. Szóval sajna az enyémnél nem megy az, hogy leteszem és elvan magában. :(
2008. aug. 6. 09:54
 14/14 anonim ***** válasza:
Szia én a sírásra probálnék tanácsot addni.Probáld cicire rakni,ha nem kér enni vagy csak egy kis ideig nyugszik meg fejd le a tejed,egy igazi nagy adagot és add ugy a babának.Nálunk az volt a baj hogy éhes volt a babám,nehezen jött ki a tej a ciciből és a végén behiztizett mert nem tudta szívni.Hiába adtam oda neki ellökte.Kiprobáltam így és bevált.
2008. aug. 6. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!