Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Napok óta egyfolytában sír...

Napok óta egyfolytában sír baba csak ha felveszem akkor hallgat el általában, de akkor se mindig, miért lehet ez?

Figyelt kérdés
2008. aug. 6. 08:20
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
10hetes. :O) honnan tudjam, h nem éhes-e? mérni se tudom, m sír és így nem mér a digitális mérleg mégcsak hozzávetőlegesen sem, mert 30-50az eltérés egy-egy mérés alkalmával, amikor próbáljuk es ez nem hiteles igy sztem
2008. aug. 6. 08:22
 2/14 anonim ***** válasza:

Lehet fáj a pocija, görcsöl. Húzogatja a lábát? Mindenképpen ha sír vedd fel és nyugtasd meg.

Ebben a korban a hasfájás lehet az ilyen jellegű sírást leginkább kiváltó ok.

2008. aug. 6. 08:36
 3/14 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy csak a közelségedet akarja. Mindig legyél ott neki, amikor kell.
2008. aug. 6. 08:50
 4/14 anonim ***** válasza:
Mindent "zongorázz" végig. Először nézd meg a pelust, fáj e a pocija, éhes e? Rakd cicire ha éhes úgyis enni fog, kínáld meg babavízzel (és ne teával!), mérd meg a lázát. Ha mindennel meg vagy és minden rendben, tehát minden lehetőséget kizártál, akkor nyugtasd meg és tedd vissza az ágyába. Ha se poci fájás se más akkor hiszti. Vigyázz mert most lehet elrontani azzal hogy folyton kikapkodod kétpercenként az ágyóból és észre sem veszed már el is kapatod. Meg kell tanulnia lefoglalni magát a kis kezével vagy a játszó cumijával. De csakis akkor ha tényleg minden más lehetőséget kizártál. Ha a közelségedre vágyik akkor meg kell nyugodnia amíg nálad van. Sok sikert.
2008. aug. 6. 08:56
 5/14 A kérdező kommentje:
köszönöm, de nem ez szegénynél a gond :( nem is csinálj ugy,mint amikor a hasa fáj és kap angol vizet is es espumisanja is van ha kell, de nem a hasfájás az ok :O(
2008. aug. 6. 08:58
 6/14 A kérdező kommentje:
köszönöm! szerintetek hol van a határ a megnyugtatás és a nehogy elkapassuk között?
2008. aug. 6. 09:00
 7/14 anonim ***** válasza:
Én max. 10 percig hagyom sírni aztán öt perc szeretgetés megnyugtatás. Mondjuk ő nagyon nyugis baba és szerencsénk van ilyen szempontból, de egyszer kétszer volt hogy egy órán át ezt csináltuk. Aztán álomba síta magát, kipihente magát és semmi baja nem volt. Tehát a lényeg hogy nem szabad sokáig hagyni sírni de sokáig mondjuk fél órákig abajgatni sem kell. Amúgy én vagyok a harmadik válaszoló. Tehát a mértékletesség itt is fontos. Nekem is majd meg szakad a szívem ha sírdogál, de nekik már most nagy öntudatuk van, és nagyon hamar rájönnek, hogy kinél meddig "mehetnek" el. Nem könnyű de nekünk bevállt így és igazából mindenki csak dícsér amiért következetesek vagyunk. Ehhez azonban az is hozzátartozik, hogy nálunk nincsenek nagyszülők, semmi segítségünk nincs, magunkara vagyunk utalva, és bizony ha hagynám a fejemre nőni a babót akkor még wc-re sem jutnék ki. Sok sikert
2008. aug. 6. 09:11
 8/14 anonim ***** válasza:
Szia. A kérdést mintha csak én írtam volna. (Pár nappal ezelőtt meg is tettem.) Válaszolni sajna nem tudok, illetve valóban végig kéne zongorázni, mi lehet a gond, ha semmi, akkor igazából rád van bízva, hogy felveszed-e vagy bennhagyod az ágyában. Én is nagyon megszenvedek ezzel már kb. 2 hete. Nem amiatt nem pártolom a túl sokszor való felvételt, mert nehéz a baba, hanem azért, mert el lesz kapatva és mindenhez úgy áll hozzá, hogy azonnal teljesüljön az akarata. Én ma reggel (lehet lehúzni!) bennhagytam az ágyába, üvöltött, de egy idő után abbahagyta. Még mielőtt az okosok nekemesnének, nem, nem vesztett reményt, mert amint felébredt kb. 10 perc után már mosolygott is teleszájjal. Sajnos vannak a háztartásban elvégzendő munkák is, amit nem tudok már egy idő után rakosgatni arrébb....És persze elmagyaráztam Neki, hogy anya mindennél jobban szereti, de meg kell tanulnia elfoglalnia magát egyedül, mert a nap 24 órájában nem lehet mindig ott lenni. Hogy a kérdésedre is válaszoljak, nekem tegnap azt mondta a dokinéni (mert kihívtam a folyamatos sírás miatt), hogy lehetséges, hogy nehezen viseli a meleget. Vannak babák, akik sokkal érzékenyebbek rá, mint mások. Sajna ez egy nehéz időszak, át kell vészelni. Én eddig úgy gondoltam, nagy szerencsém van, hogy májusban születik meg a babám, mert nem csinálom végig nagy hassal a nyarat, de most már úgy gondolom, inkább végigcsinálnám, csak a baba ne lenne kitéve ennek az iszonyú hőségnek, ami ellen nem nagyon lehet védekezni.
2008. aug. 6. 09:15
 9/14 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem ebben a korban még nem lehet elkapatni egy babát. Valamiért biztos szüksége van rád. Olvastam, hogy fél éves korig nem is lehet elkapatni egy babaát, aztán a tévében hallottam, hogy akár 1 éves korig kitolódik ez a határ. Szerintem hallgass az ösztöneidre. A mi kisbabánk is sokat volt ölben, amikor nem sírt hagytuk játszani, nézelődni, de nem hagytuk soha sírni, olyankor mindig felvettük. És kialakult, hogy nagyon ritkán sír csak azért, hogy ölben legyen. Most 16 hetes és este elalszik egyedül, sőt legtöbbször nappal is, néha kell csak megnyugtatni. Mikor felébred sokszor nem is vesszük észre, eljátszik egyedül a kiságyban. Az biztos az elején nehéz volt, hogy sokat volt kézben, de nem rontottunk el semmit, mert azóta is kiegyensúlyozott, nyugodt baba és játszik egyedül is, már haladok a házi teendőkkel is. Addig nehéz míg kialakítják a napi rutint. Legalábbis kb.re, mert egy nap sem egyforma.

Nekünk is volt olyan, hogy 3-4 napig végig csak ordított, de elmúlt. Akkor az időjárásváltozásra fogtuk, mert espumisannal sem hallgatott, amúgy hasfájós baba volt.

Ha nincs segítséged biza nehezebb, de akkor próbáld meg hordozóba tenni és legyen ott veled amíg teszel-veszel a lakásban. Nálunk jól működik a játszószőnyeg is, és a helyváltoztatás. Vagyis más szobába tedd le ne a gyerekszobába, ne a kiságyba ha nem kell aludjon. Akkor a sok újdonságra felfigyel, elkezd nézelődni.

Én minden második szopikor hagyok neki játszóidőt, majd foglalkozom én is vele, aztán jöhet az alvás. És szerencsére működik.

Ha több napot is csak átsír, kérdezd meg a védőnőt/gyerekorovost.

Sok szerencsét, jó babázást!

Első válaszoló

Nyilván kell szoktatni arra is, hogy egyedül ellegyen, de azt már észre fogod venni mikor sír azért, hogy felvegyék és mikor van szüksége babusgatásra.

2008. aug. 6. 09:23
 10/14 anonim ***** válasza:
45%
5. válaszoló vagyok. Igenis nagyon okosak ám ilyenkor már a babák. Az enyém 11 hetes és látom nap mint nap, hogy mennyire okos. Tudják manipulálni az embert. Nálunk pedig sajna sem a játszószőnyeg sem a hordozó nem működik, bárhová leteszem, szinte még a fejecskéje nem érte a "talajt" már elkezdi a sírást.
2008. aug. 6. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!