Napok óta egyfolytában sír baba csak ha felveszem akkor hallgat el általában, de akkor se mindig, miért lehet ez?
Lehet fáj a pocija, görcsöl. Húzogatja a lábát? Mindenképpen ha sír vedd fel és nyugtasd meg.
Ebben a korban a hasfájás lehet az ilyen jellegű sírást leginkább kiváltó ok.
Szerintem ebben a korban még nem lehet elkapatni egy babát. Valamiért biztos szüksége van rád. Olvastam, hogy fél éves korig nem is lehet elkapatni egy babaát, aztán a tévében hallottam, hogy akár 1 éves korig kitolódik ez a határ. Szerintem hallgass az ösztöneidre. A mi kisbabánk is sokat volt ölben, amikor nem sírt hagytuk játszani, nézelődni, de nem hagytuk soha sírni, olyankor mindig felvettük. És kialakult, hogy nagyon ritkán sír csak azért, hogy ölben legyen. Most 16 hetes és este elalszik egyedül, sőt legtöbbször nappal is, néha kell csak megnyugtatni. Mikor felébred sokszor nem is vesszük észre, eljátszik egyedül a kiságyban. Az biztos az elején nehéz volt, hogy sokat volt kézben, de nem rontottunk el semmit, mert azóta is kiegyensúlyozott, nyugodt baba és játszik egyedül is, már haladok a házi teendőkkel is. Addig nehéz míg kialakítják a napi rutint. Legalábbis kb.re, mert egy nap sem egyforma.
Nekünk is volt olyan, hogy 3-4 napig végig csak ordított, de elmúlt. Akkor az időjárásváltozásra fogtuk, mert espumisannal sem hallgatott, amúgy hasfájós baba volt.
Ha nincs segítséged biza nehezebb, de akkor próbáld meg hordozóba tenni és legyen ott veled amíg teszel-veszel a lakásban. Nálunk jól működik a játszószőnyeg is, és a helyváltoztatás. Vagyis más szobába tedd le ne a gyerekszobába, ne a kiságyba ha nem kell aludjon. Akkor a sok újdonságra felfigyel, elkezd nézelődni.
Én minden második szopikor hagyok neki játszóidőt, majd foglalkozom én is vele, aztán jöhet az alvás. És szerencsére működik.
Ha több napot is csak átsír, kérdezd meg a védőnőt/gyerekorovost.
Sok szerencsét, jó babázást!
Első válaszoló
Nyilván kell szoktatni arra is, hogy egyedül ellegyen, de azt már észre fogod venni mikor sír azért, hogy felvegyék és mikor van szüksége babusgatásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!