Kit választanátok a helyemben keresztszülőnek?
Bátyáméknál két gyerek van.Az egyiknek a férjemmel mi vagyunk a keresztszülei.Férjemnek van egy húga, de neki sem gyereke, sem vőlegénye nincs.
Mivel nekünk lányunk van, ezért a férjem húgát kéne keresztanyának a bátyámat keresztapának?Vagy a bátyámat válasszam a feleségével?Te jó ég!Hogyan illik mostanság?
Nem szeretném, hogy valaki megsértődjön, mert nálunk mindenki nehéz eset ilyen téren.
a férjem nővérének 2 fia van: a nagyobbiknak mi lettünk a keresztszülei, a kisebbiknek meg a sógorom nővére, tehát mindkét szülő részéről 1-1).
a nagyobbik gyerkőcnél mi "visszahívtuk" őket, mert úgy illik állítólag. a kisebbiknek meg az én családomból választottunk, bár nincs tesóm, így az unokanővéremék lettek felkérve. ha lesz 3. babónk egyszer, akkor neki a legjobb barátinkat fogjuk felkérni.
Mifelénk több keresztanya és keresztapa szokás. A lányomnak van 3 keresztanyja, 1 keresztapja és egy tiszteletbeli keresztapja (férjem öccse nincs megkeresztelkedve, így hivatalosan nem keresztapa, de ott állt a többiek mellett és az emléklapra is felvezette a lelkészünk - evangélikusak vagyunk egyébként) Anyukámnak 20 keresztszülője van, mondjuk ez ma extrémnek hangzik, de régen így biztosították be, hogy ha történik a szülőkkel valami, akkor legyen aki gondoskodik a gyerekekről.
Szóval arra akarok kilyukadni, hogy szerintem kérjétek fel nyugodtan a bátyádat+feleségét és a férjed húgát is, már ha nektek nem gond...
Mi így tettünk: férjem bátyjának két fia van, a nagyobbiknak a férjem a keresztapja. Nekem egy öcsém van, még nincs gyerek. A mi fiunknak a férjem bátyjának a kisebbik fiát kértük fel. Először eldöntöttük melyik család, a férjeménél maradtunk. Aztán ott ugye a bátyját kellett volna, de mi úgy voltunk vele, hogy inkább az egyik gyerek, hogy korban közelebb legyen. A két gyerek közül meg úgy döntöttünk, hogy amelyik többet foglalkozott a fiammal, azt választottuk.
Az én családom még hangot ugyan nem adott neki, de tutira nem tetszik nekik, hogy nem az öcsém lett. Viszont az öcsém 4 hónapos koráig a fiamat a kezébe sem vette. Ráadásul nagyon messze is laknak tőlünk. Egyszerűen el sem tudtam volna képzelni az Öcsémet, mint aki foglalkozna a keresztfiával..., szóval nekem könnyű volt a döntés a fiam érdekeit szem előtt tartva.
Szia!
Nekem van egy fiam és még nem volt keresztelő de a következőt beszéltük meg a párommal.
Nekem van bátyám akinek van élettársa neki pedig nővére szintén élettárssal.
Így azt gondoltuk mindenképp maradjon családban mert az élettárs változhat a rokonság nem,tehát a bátyám keresztapa lesz a nővére pedig keresztanya,mindkét családból lesz így valaki.Meg hát valamilyen szintem az élettársak is elmondhatják majd magukról hogy keresztszülők mert hát miért is ne én nem bánom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!