Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha a babámat már korán (2...

Ha a babámat már korán (2 hónapos kortól) hagyom, hogy egyedül játszon és el legyen magában, mikor nekem dolgom van az a későbbiekben is így lesz? Segít neki, hogy feltalálja magát?

Figyelt kérdés

Mielőtt lehurrognátok: nagyon sokat foglalkozom vele. Mikor főzök kiviszem babakocsiban magamhoz a konyhába, folymatosan beszélek hozzá. De mikor mondjuk takarítok vagy ilyesmi, akkor ráteszem a játszószőnyegre vagy csak hagyom, hogy egy textilpelussal játszon. Mikor nyűgösködik felveszem, de van, hogy egy órát is elvan egyedül.

Szerintetek ez a későbbiekben is így lesz?

2010. jan. 13. 15:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nagyon szuperul csinálod és persze szerencsés is vagy, hogy ez így magától jött nektek, eszedbe ne jusson felvenni ha ő szépen eljátszik!! :)) Másnak ezért (pl nekem, pont a napokban tettem fel ezzel kapcsolatban kérdést) meg kell küzdenie, le kell szoktatnia a babáját az állandó vállon lógásról :) Biztos hogy ez a későbbiekben is folytatódik, ha ezt szokja meg. Persze lesznek nektek is nyűgösebb időszakok, pl fogzáskor, de te csak csináld így akkor is!
2010. jan. 13. 16:50
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez szerintem is babafüggő. Az én fiam is picinek nagyon kiegyensúlyozott, nyugodt baba volt. Most sincs vele gond. Én az "anyuka szoknyáján csimpaszkodva" mondathoz szólnék. A fiam is órákig eljátszott egyedül, most sincs evvel gond. De aztán jött egy nagyon anyás korszaka. Nem emlékszem pontosan, hogy mikor, talán amikor egyedül kezdett járni. Mindíg jött utánnam és a lábam alatt volt. Mindíg felkéretszkedett a kezembe. Befurakodott a lábam és a konyhapult közé. Ha kikerültem a látóteréből rögtön keresett és sírva rohant utánnam. Egy idő után ez a ragaszkodása csökkent, de még nem az igazi. És még midíg eljátszik a kiságyában egyedül akár másfél órát is. Most 17 hónapos.
2010. jan. 13. 17:16
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia,én is így szoktattam,nagyon nyugodt baba,elvolt magában,amíg én tettem-vettem!A porszívózást együtt csináltuk,mert imádja,vittem a hordozóban magammal,élvezte!Amíg főztem,addig a járókában volt a nappaliban,közben énekeltem neki,beszélgettünk!

Most 9 hónapos,elvan magában,de nem olyan hosszú ideig,mint rég,több odafigyelést igényel,főleg,mióta mászik,meg föláll!Az ebédfőzés már több részletben történik!

Most kezd nyiladozni a kis értelme,próbálja feszegetni a határokat!Ha nem rá figyelek,visít!

Szerintem ez baba- és életkorfüggő is!

Jól csinálod!

Szia,szép estét!

2010. jan. 13. 21:51
 14/15 Derby81 válasza:
Szerintem ez baba fuggo.a lanyom 6.5 honapos szuletesetol kezdve egeszen az 4.honapig elvolt egyedul akar 1 orat is de miota elkezdett forogni mindket iranyba es par hete mar kuszik is es tolja magat hatrafele azota se a hintaba se a jarokaba nincs el 10 percnel tovabb jobban szeret a szonyegen es ott felfedezni amit o akar a jatekai most nemigazan erdeklik. Mindig viszem magammal oda ahol dolgom van de ott is mindig a legrosszabb helyet szemeli ki (fiok,hosszabbito)egy percre se lehet magara hagyni,mar elore felek mi lesz ha elkezd jarni.
2013. febr. 17. 10:29
 15/15 A kérdező kommentje:
Azóta már 3 és fél éves a kisfiam! :) Így maradt, eljátszik egyedül nagyon ügyesen! :) Persze sokat játszunk együtt ovi után itthon, amikor van lehetőség. Sokszor bevonom a háztartási munkába is (persze játékosan). Azt hiszem szerencsés vagyok! :)
2013. ápr. 5. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!