Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt meg olyan anyuka...

Van itt meg olyan anyuka akinek nagyon rossz evo a babaja? Ti hogy birjatok?

Figyelt kérdés
17 honapos kislanyom semmit nem akar enni,mar orvosnal is voltunk,semmi eredmeny,mit csinaljak?
2010. jan. 13. 09:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Utolsó:A 12 hós rossz evő babás vagyok :-) nem hördűltem fel a vajas krumplin és az én fiam is evett már tejtermék mindenféle formáját vagyis tejet és vajat is a tojásról nem is beszélve.1x fordult elő hogy is megkóstolta a krumplipürét azóta se.Vagyis igen ritkán egy falatnyi erejéig.Az a szép nálunk hogy ha véletlenül eszik is egy kanál bármilyen főtt kaját és lenyeli (tehát valószínűleg ízlik mert ha nem mindig kiköpi) akkor sem hajlandó többet enni belőle.Mindennel ezt csinálja 1 max 2 kanál és ennyi.Néha sikerül átverni ha éppen olyan korszaka van hogy a joghurtot megeszi akkor egy üres joghurtos pohárba teszek neki bébiételt és akkor pár kanál lecsúszik de mondom ez is ritka viszont nekem már az a a pár kanálka is hatalmas öröm :-)
2010. jan. 13. 11:32
 12/18 A kérdező kommentje:
Igen,nekem is van meg egy gyerekem,o is ilyen volt mindig,mar 13 eves es most is ilyen,jol kifogtam oket:-)
2010. jan. 13. 11:33
 13/18 anonim ***** válasza:
Az enyém is rossz evő szintén 11 hós és 7650g és kislány. Most voltunk dokinál, nincs semmi baja csak jön a foga szerinte (most 6 van de már 8nak kéne lenni és látszanak a rágófogai az íny alatt). Ő már a tápszert sem fogadja el. Most megnyugtatott a doki meg adott pár tanácsot, hogy már másképp kéne ennie. Azt mondta nyugodtan eheti a mi kajánkat nem baj ha tejes, tojásos mert elvileg nem allergiás rá. Eddig még semmire sem volt az (koppkopp). Reggelire rendes kaját kéne neki adni és csak utána tápszert (ha megeszi) és min.5x megetetni ha kell felébreszteni vagy nem is hagyni elaludni. Az enyém csak 4x eszik mert fél8kor kel és 10 körül visszaalszik 12ig így mindig kimarad a tízórai ami fontos. Meg a másik, hogy hagyni kell, hogy turkáljon az ételbe adni neki is kanalat nem baj ha minden mellé megy előbb utóbb úgyis meg kell tanulnia és így én is tapasztaltam, hogy jobban eszik. Mármint akkor ha hagyom belemászni kézzel vagy kanállal. És szép színes katonákat kell csinálni paradicsommal, retekkel stb. és úgy elétenni, hogy falatozzon belőle. Ezt még nem próbáltam. Egyébként már kivagyok tőle, sírhatnékom van ha evés idő következik. Ő is max. fél adagot eszik mindenből vagy semmit. :( Most kipróbálom ezeket hátha bejön.
2010. jan. 13. 11:35
 14/18 A kérdező kommentje:
Pont igy van nalunk is,ha 2-3 kanallal eszik akkor mar orulok,pedig az nem eleg egy fejlodesben levo szervezetnek,becsapom ugy,hogy kozben meset nezunk,en pedig belopok egy falatkat a szajaba.Ne haragudjatok,de nem ertek azzal egyet,hogy eszik amennyi kell neki.
2010. jan. 13. 11:38
 15/18 anonim ***** válasza:

10:22 vagyok

az "amennyit eszik annyi kell neki" én ugy gondoltam hogy biztos megeszi azt amennyire neki szüksége van hiszen ha éhes volna szerintem csak csak sírna vagy jelezné valahogy.Pláne ha azért annak ellenére hogy nem eszik rendesen hízik amennyit kell.(a fiam szinte csak tápszeren él)

2010. jan. 13. 11:47
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Az én babám is nagyon kevéssel beéri. 10 és fél hónapos, 7700 gr. Reggel egy fél alma, pár falat vajkrémes kenyér, aztán még délbe nem akar enni.:-( Nagy nehezen bele tudok tömni fél adag bébikaját az már jó. Egyedül a tejpépből eszik meg teljes adagot, meg a banánt szereti. Ráadásul még inni is alig iszik. :-( Hát ez van.
2010. jan. 23. 12:43
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

igen, én!

az én 16 hónapos babám újszülött korától rossz evő, olyannyira, hogy kórházban is feküdtünk, és sok-sok vizsgálat is volt már. nem írom le a kálváriánkat, mert kevés a hely meg az idő is:)

mindenféle multivitaminon, vas cseppen, 9ezer forintos étrendkiegészítőn, béres cseppen túl vagyunk.

nem igazán találták meg az okot.

én nagyon nehezen bírom még most is, sokszor kiborulok.

most úgy tűnik, találtam valamit, amit megeszik, és azt variálom: tarhonyát keverek össze zöldségpépekkel. a húst kiköpi belőle.

gyümölcsöt nem szereti, maximum pár falat. a tápszert megissza, bár nem nagy mennyiséget. tejpépet, tejitalokat soha nem ette meg.

csak azt tudom mondani, hogy próbálkozz.

szerintem megpróbálhatnál valami ízesített tápszert, vagy tejitalat, nem baj, ha eddig szopott, a tejtermék nagyon kell.

joghurt? krémtúró? tejbegríz? puding?

és ha a kezébe adod?

2010. jan. 23. 13:59
 18/18 anonim ***** válasza:
akkor most összegyűlt itt a nem evő babák anyukái? kicsit megnyugszom ilyenkor,hogy nem én vagyok szerencsétlen és béna. 9 hós fiammal már születése óta küzdök az evésén és nem evésén. nyáron azt mondta az orvos,hogy meleg van,azért nem eszik aztán,hogy jön a foga, most front van....stb. hát egy fenét. csak nem akart enni. a tápszert gyűlöli,így amennyi kevés tejem van az van. mindent kipróbáltam már. a nővérem védőnő és már ő sem tud mit mondani mivel próbálkozzam. semmiből nem eszik meg normális adagot. kotyvasztom egymás után a kajákat,hátha valamiből eszik. 2-3 fogást is készítek,így talán összejön legalább valamicske egy evésre. Amennyi kaját én már kidobtam... amit viszont tapasztaltam. pl. mandrin vagy alma ami kicsit savas meghozza az "étvágyát". odateszem elé pl.a kenyeret vagy tésztát,moncsikál benne és be-be kap egy falatot. Együtt eszünk mindíg. Átverjük és én eszem, az apja meg fogja velem szembe és az én tányéromból csipeget.Telepakolom az etetőszéket játékkal,közben mondókázunk és lecsúszik néhány kanál még. de ha elfordítja a fejét már nem próbálkozom.Félek,hogy megutálja az evést.2 hónapja Aloe-Vera-t iszik.Ettől úgy veszem észre kicsit jobban eszik. mennyiségek?: fél üveg bébikaja és már boldog vagyok.kb. ugyanennyi fogy a saját főztömből is.120 g-nál többet nem igen evett meg még soha.
2010. jan. 23. 23:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!