Egy újszülöttnél meddig normális ha nincs kaki sem pisi?
Utolsó, ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna.
Bírom, az ilyen okoskodó, kioktató, ősanyákat.
Ha nincs egyáltalán, vagy nincs elég teje éheztesse inkább a babát, mert egyes emberek, ezek szerint te is, bele vagytok h ü lyülve a szoptatásba?
Kérdező: Nekem sem indult be a tejem, pedig kézzel fejtem, mellszívóval, segítettek a csecsemősök, (itthon a védőnő,) mindent megtettem, hogy már a kórházban is szopjon a babám, sajnos nem sikerült. Kapott pótlásnak tápszert. Hiába kicsi a gyomra, 60-70 grammot simán megevett a 3. naptól. Hiába akartam kevesebbet adni neki enni, ha még éhes volt. Hetekig szoptattam napi 24 órán keresztül szinte, hogy beinduljon a tejem, ami nagy nehezen de sikerült. Viszont nem volt szívem a pár napos babámat sírni hagyni, azért, mert egy két emberke okoskodott körülöttem, hogy csak az anyatej a jó, meg a szoptatást kell nyomatni, ne adjak neki tápszert. Én bizony adtam, mert este 10-kor sokszor az éhségtől nem aludtunk, annyira keservesen sírt. Kb. egy hónapos volt a kislányom, mikor elhagyhattuk a tápszert. Onnantól kezdve kizárólag anyatejes baba. Most már 5 hónapos nagylány, de a cici a mindene :-)
Hidd el kérdező, be fog indulni a tesód teje. Ha esetleg mégsem, akkor marad a tápszer. Nem ettől függ, hogy milyen anya lesz, meg a többi baromság, amivel riogatják az ősanyák a többi anyukát.
a kórházban spórolnak az anyatejjel, mégis a pár napos újszülötteknek, eszükbe nem jutna tápszert adni! anyatejjel pótolnak, amíg az anyának nem indul be.
ha nincs bennekaja, akkor meg a fekete "szurok"nak kellene legalább lennie, még magzati korból, ugyanis először ez jön ki, és fokozatosan az anyatejtől tisztul majd teljes sárgára napok, (talán hetek) alatt.
első két három nap tényleg nem szívesen pótolnak, a baba érdekében, mert eleve még vannak készletei magzatkorból, és a legnagyobb szüksége a saját anyja tejére van. 5-10 ml (pár csepp!)előtejjel is elvannak még annyira pici a gyomruk. a pótlást mindig szükségesetben teszik csak meg és anyatejjel.
3-4 óránkent kellen pisilnie, s napi 5-6-7 pisi pelenka kellen hogy legyen.
Nálunk is azt mondja a védőnő, nem kell víz, meg tápszer, elég amennyit szopik...
Adtunk nemi vizet, meg tápszert, meg amennyit tudott szopott is, a védőnőnek meg azt mondtuk csak szopik, hogy ne szekáljon!
Nekem 4,5 kg-al született a fiam, evett volna, de nem indúltok be a tejem, már a kórházban adtak neki tápot, vizet, de mellette szoptattam.
2 hónapos korára lett annyi tejem, hogy nem kellett tápszert adni!
1 évig szoptattam, akkor is betegségem miatt kellett abbahaggyni!
6. Válaszoló vagyok.
Aki azt írta hogy nem kell tápszer mert utána még úgysem lesz teje az anyának Neki üzenném:
Hazajövet után minden alkalommal amikor szopizott(volt hogy 50-70percet is) mindig lemértem 10-20 grammnál többet nem tudott szopizni. Szegény sírt mindig mert éhes volt (egyébként 4150 grammal született). Én is sírtam vele mert nekem is voltak olyan tanácsadóim akik fújták hogy csak az anyatej és semmi más. Mikor már 2 nap sírtunk akkor a férjem fogta és készített 90 ml tápszert nem Szólt róla amikor a szopizást befejezte átvette hogy megbüfiztesse és megkínálta tápszerrel a kicsi édesem mind megette, utána nem sírt és innentől kezdtük meg a pótlást. Viszont azt nagyon Fontosnak tartottam hogy előbb szopizás aztán tápszer. Két hét után már elég tejem volt. Csütörtökön lesz 14 hónapos a Kisfiam a mai napig szopizik és bőven van még tejem is.
Ha muszáj akkor igenis adni kell a babának viszont be kell tartani a sorrendet.
Ha az újszülött pótlást kap az felborítja a bélflóráját. Amikortól beindul a tejtermelés onnantól sokszor minden pelusban van egy pici kaki. De míg be nem indul azt türelmesen meg kell várni.
Kb 2-4 hetes kortól lehet majd az hogy ritkán kakil a baba, 4-5 nap kihagyás teljesen normális, a legtöbb amiről hallottam 2 hét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!