Egy újszülöttnél meddig normális ha nincs kaki sem pisi?
A pisi probléma, mert kiszáradás jele lehet, ha nincs napi 5-6 pelenka.
Széklet, főleg tápszeres babáknál 3-4 naponta is normális, de anyatejeseknél is előfordul ez. A miénk tápszeres, a doki azt mondta, hogy ha 5. nap nincs, akkor mutassuk meg orvosnak.
Általában 3-4 naponta van neki, már 3 hónapos.
Az ápolót küldje el az anyjába, ne éheztessék a babát, mert spórolnak a tápszerrel.
ÁNTSZ-t emlegesse, kórházak felügyeleti szerve, erre hirtelen készségesebbé szoktak válni, ha más nem segít (szép szó, pl.)
Babának kell inni mindenképp, de a tápszer is jó lenne, ha nincs teje, mert be fog sárgulni. Nekik ezt tudniuk kell. A víz a minimum, akkor vitessen be babáknak való vizet (és tápszert), ha nem adnak.
Széklet azért jó, ha van, de nem állnak fejre, ha nem rendszeres, viszont pisinek lennie kell. Kb 5-6 peluscsere egy nap, ahogy előttem is írták.
Nehogy tápszert adjon neki!!!
Nem is értem egyes válaszolókat, hogy adhatnak ilyen buta tanácsot.
Nekem is anno a 4. napon indult be rendesen a tejem, végül 10 hónapig szoptattam.
Ha most elkezdi tápszerezni, akkor sose lesz teje és gondolom nem akar rosszat a babának.
Nem lehet, hogy amit székrekedésnek gondol a nővéred, az csak az ürülő meconium?
Hiszen ez sűrű, ragacsos, fekete színű és ha nem kapott kellő tájékoztatást, hiheti azt, hogy ez székrekedés, pedig nem, ez a normális a legelején.
Nagyon jól teszi az ápoló, hogy nem engedi tápszerezni a kicsit.
Az újszülöttnek olyan pici a gyomra, hogy pár korty tej bőven elég neki egyszerre.
Szoptassa nagyon-nagyon gyakran, ettől lesz a későbbiekben bőven teje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!