17 hós fiam nem beszél, aggódom?
3 évesen (ovi előtt) elvitt anyám az orvoshoz, mert "nem beszél a gyerek". Szerencsére jópofa orvosunk lehetett, mert azt mondta anyámnak: majd beszél, ha sótlan lesz a leves. Ezzel elintézte. :D
Mindennek 33 éve. Jelentem teljesen egészséges, kimondottan beszédes típusú kétdiplomás lett belőlem.
Nyugi. Majd beszélni fog. Nincs elkésve.
Akkor én mondok jobbat kedves kérdező:
Az én fiam 30 hónapos, és nem beszél, csak pár szót mond. (Kb 10-12)
17 hónaposan még teljesen belefér, de ha aggódsz, vidd el egy korai fejlesztőbe. Ott remek gyógypedagógusok vannak, akik megnézik, és megmondják, van e ok aggodalomra, de szerintem nincs. Ismerősöm kisfia két és fél évese csak mutogatott, meg nyögött, hümmögött. Most 4 éves ovis, és remekül beszél.
A kislányom 19 hónapos, korai fejlesztőbe járunk, mert mozgás, beszéd, beszédértés, és szociális kommunikációjában is elmaradt. Most már gagyog, nem csak kiabál, és jejeje, bababa ehhez hasonlókat mond, de még a mi neurológusunk sincs nagyon kétségbe esve, mert a kezdetekhez képest látszik a fejlődés, és ez a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!