Baj van? Még mindig nem beszél, aggódom!
Lányom május végén lesz 2 éves,és nem nagyon beszél.Illetve kicsit sem.Mindent megért,végrehajt,de ha kérdezem csak bólint,fejet ráz,meg érthetetlen hangokat ad ki.Pár szó van amit mond:Baba,Vau vau,Szisza(cica),Aputy-tyika(Apucika),Nem,Mama,Aja(anya),Maaa(majom)Pa(lámpa)
Olyan 3 hónapos korában a gyerekorvos azt mondta fel kéne gni a nyelve alatt a nyelvféket,de aztán végül is nem mentünk,de nemrég megézettük egy fogorvossal,aki foglalkozik ilyesmivel,és ő azt mondta nincs lenőlve a nyelve.De mivan ha mégis??Vagy miért nem beszél?
A múltkor néztem a Babavilágot.Pont erről beszél egy szakember.Azt mondta, hogy 3 éves korban kell elvinni a csemetéket orvosi vizsgálatokra, ha addig nem tanul meg beszélni.
Azért ha aggódsz, akkor nézesd meg!Én is aggódós típus vagyok.
A múltkor mesélte valaki, hogy egyáltalán nem beszélt egy kisgyerek.Hordták mindenhova, mire elértek a Heim Pálba.Ott egy lapkát szorítottak a szájpadlásához valahogy, és az anyuka nem hitt a fülének.Folyamatosan beszélt a gyerkőc a lapkával.Egy apróbb műtétre volt csak szüksége.
A kisfiam 2 eves es 4 honapos, de meg nem igazan beszel. Mindent megert, valojaban sok szot hasznal, allatok neveit, van, hogy kombinalja is a szavakat, enekeknek elso sorait tudja, de ugy kimondottan nem beszel, mint sok vele egykoru gyerek.
A mi gyermekorvosunk azt mondta, hogy nincs vele semmi baj, nem kell aggodni, inkabb ez annak koszonheto, hogy a mozgasban teljesedik ki es mivel mindent ert, illetve a mar hasznalt szavakkal is tud velunk kommunikalni, igy nem erdekli a fiamat a folyekony beszed. Azt mondta meg a doki, hogy higyjem el, max harom eves korara egyik naprol a masikra megered a nyelve es komplett mondatokban fog beszelni.
Szerinte a hallasaval biztosan nincs baj, mert akkor is hall es ert, ha nem rank nez, a suttogasunkat is erti, illetve szerinte a beszelokeje is rendben mukodik, mert a hasznalt szavakat tokeletesen mondja.
de ha már mond szavakat, akkor beszél!!!!!! most kezdi, így kezdi, nem mondatokban fog rögtön beszélni, hanem az alapszavakat tanulja most
teljesen fölösleges ezen aggódni! gondolod ezen a szinten megragad a szókincse? vagy mitől félsz?
az én kisfiamnak is le volt nőve a nyelve, és mi 6 hetes korában felcsípettük neki, ez kb 20 másodperces beavatkozás volt, egy csípés egy pici ollóval, egy csepp vér a gézlapon, és kész
én úgy tudom hogy ha le van nőve a nyelvük, akkor gond lehet az "r" betűvel később
Az én fiam is ennyit mondott csak ilyen idősen,2 éves korában kezdett el jobban beszélni,de akkor is még csak 2 szóból álló kis mondatokat mondott.Most 2,5 éves,nemrég kezdett szép mondatokat alkotni,néha még most is meglepődök,hogy ilyen szépen mond "már" dolgokat.
Majd belejön a tiéd is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!