Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hónapos kislányom lázas...

7 hónapos kislányom lázas 37,8 nál nem megy lejjebb a láza eddig sikerül levinnem. Semmit nem fogad el csak cicit. Nem tudom, hogyan tudnék neki folyadékot adni. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
cumisüveg amint a szájába kerül üvölt, pohárral mind mellé megy, kanál is veszett ügy, csőrös poharam nincs de most nem tudok lemenni érte. mit csináljak szerintetek. hogyan diktáljak bele folyadékot mert nem tudom a cici elég-e neki. meg egyáltalán, ha nem lesz cici mi lesz velünk így?
2010. jan. 12. 16:43
 1/8 fotucsok ***** válasza:

Hol mérted a 37,8-at, a popsijában?

A folyadékot próbáld kiskanállal adni, azt szinte biztos, hogy lenyeli, de ha nem megy, tedd gyakrabban cicire. Egyébként az én fiam 8 hós és a múlt héten volt lázas.Azt mondta a dr.nő, hogy ha a popsiban 38,5, csak akkor adjak nurofent. Ne aggódj, nem fog ettől még kiszáradni.

2010. jan. 12. 16:46
 2/8 A kérdező kommentje:

egész nap a lázzal küzdünk. doki fülészetre küldött, ahol két és fél óra várakozás és lázas állapot után eljöttünk. Holnap megyünk vissza. Botrány ami ott van.

a popsiban mérve 0,5 levonva 38,2. Egyébként fülbe mérem és mikor magasabbat mutat a füles akkor ellenőrzöm neki a popsissal, így talán kíméletesebb.

Hát reménykedem elég neki a folyadék

2010. jan. 12. 16:54
 3/8 anonim ***** válasza:

Nálunk 2 hete volt ugyanez.3 napig szinte csak ciciztünk,nem nagyon kellett neki más.A 4. nap már nem volt lázas,akkor már elfogadott mást is.Próbáld többször is cicire tenni,így biztosan elég lesz.Meg a pohárból is valamennyi biztos lecsúszik,az a pici is sokat számíthat.

Kitartás! :)

2010. jan. 12. 16:55
 4/8 fotucsok ***** válasza:
előző vagyok. Mit adnál neki inni? Lehet hogy ha kicsit megcukrozod jobban ízlik neki. Meg akkor csak kell a lázcsillapító is. Én adtam neki germicid c kúpot, bár utólag mondta a doki, hogy azt csecsemőknek ajánlják. De hatott!
2010. jan. 12. 17:01
 5/8 anonim ***** válasza:
Egy beteg babának a legjobb, ha szopizhat. Kínáld meg vele sűrűbben, így a szomját is oltja, a lázat is segíthet levinni és a baba sem fog kiszáradni! A tejben rengeteg ellenanyag meg miegymás van, a beteg babának annál jobbat nem is tudnál adni. Amikor az enyém volt lázas, ő sem akart semmit elfogadni,csak a cicit...tudják ők jól, mire van szükségük :)) Bízz a babád ösztöneiben!
2010. jan. 12. 17:20
 6/8 A kérdező kommentje:

bízom, csak ő egyáltalán nem fogad el mást akkor sem ha egészséges. de tényleg semmit.

Már megkaptam, hogy én vok a hibás, hogy nem adtam neki kicsi kora óta semmit sem cicin kívül, meg nem kínáltam előbb ennivalóval sem 6 hós koránál előbb és akkor nem itt tartanék, hogy se kaja se ennivalót nem fogad el.

2010. jan. 12. 17:46
 7/8 fotucsok ***** válasza:
Figyelj, mindenhonnan az folyik, hogy nem is kell 6 hónapos koránál hamarabb semmit sem adni!!! Ez így is van. És ha 7 hónaposan még nem kér mást, az nem baj. Próbálgasd hetente, egyszercsak el fogja fogadni. Erőltetni nem szabad, még bőven időben vagytok! Szerintem mindent jól csináltál!
2010. jan. 12. 19:08
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem olyan nagy baj, hogy ő még csak szopizni akar. az enyém is ilyen volt. 6 hónaposan adtam neki először gyümölcsöt..nem nagy sikerrel. néhány kanálnál többet sehogy se akart megenni, a cicit viszont kérte. Nem adtam fel, de nem is csináltam belőle problémát. Hagytam, hogy a maga ütemében egyen. Aztán 7 hónaposan adtam neki főzeléket is, natúrban, hús nélkül. Pedig még a tízórait se váltottuk ki... abból is csak keveset evett..így ment még egy hónapig. 8 hónaposan adtam húst is a főzelékbe és láss csodát, úgy már ízlett neki! DE: még mindig csak max. fél üvegnyi ment le!!!! Viszont a súlya gyarapodott, elégedett, boldog baba volt, így nem aggódtam. Tudtam, hogy neki így jó. Most 16 hónapos, máig naponta többször is szopizik, persze már mindent eszik, amit lehet. az étvágya jó, de még mindig nem egy nagy étkű kislány. Mégis! 2950g-mal született és most 11,5 kiló...7 hónaposan felállt, lépegetett, 1 éves kora óta megy, már szalad..egész nap fut, tevékenykedik..Ezt csak azért írtam le, hogy kicsit megnyugtassalak. Nem minden baba habzsol rögtön, mégis egy egészséges, jól fejlődő gyerkőc válik belőle. Az anyatejben minden benne van, kiv. a vas, de a vasraktárak csak 6 hónapos kor körül kezdenek csökkenni.. Légy türelmes, a te kislányod is rá fog érezni, hogy a cicin kívül más dolgok is finomak, csak légy türelmes! egy 4 gyerekes anyuka
2010. jan. 12. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!