Egy évesen már minden baba csak egyszer alszik?
2. vagyok
Amúgy nem tudom hogy nálatok hogy van vagy volt, én kiskora óta kínlódtam a kisfiammal hogy mindig megfelelően aludjon, szóval aludjon el időben és aludjon eleget, én ehhez ragaszkodtam és meg is lett a gyümölcse, szépen alszik most is.
Barátnőm mindig ráhagyta a kislányára hogy mikor akar aludni, vagyis inkább úgy mondanám hogy megvárja amíg kidől a kiscsaj, most ott tartanak hogy 1 évesen a kislány úgy döntött hogy ő egyáltalán nem akar aludni, holott előtte egyedül-magától aludt el és aludt 2szer egy nap. Mivel a barátnőm ráhagyta eleinte az alvást, ha akar alszik, ha nem akar akkor nem, most győzi altatgatni a gyerkőcöt... Én ezért is próbáltam következetesen csinálni a dolgokat hogy később is könnyebb legyen.
Nekem 10 hós korától alszik 1x.De ismerősöm lánya 16hós múlt,ő van hogy kétszer alszik,van hogy egyszer.Kétszer fél-1 órát,vagy egyszer 1,5-2órát.Enyém 10hósan még 1* 3órát aludt,utána 1évesen 1* 1,5órát,másfél éves korától kb meg 1* 1,5-2órát.
Ha nektek így jó,maradjon így.Megpróbálhatod nem elaltatni már délután,de szerintem jobb nem bolygtni,mert ha túl fáradt,akkor amiatt aludhat rosszul éjjel.De a felkeltés miatt is lehet nyugtalan.
13,5 hónapos. Pár hete hol egyet, hol kettőt alszik, de én nem ébresztem fel soha. Az alvás az egyik legfontosabb tanulási fázis. Most tanul járni gondolom, beszélni, stb-stb... ezt dolgozza fel alvás során. Szóval, olyan, hogy "sok ez neki" szerintem nem igazán van, max. ha végig alussza a napot. :)
Annyit szólok bele, hogy ha délután négy-ötig nem alszik el, akkor már estig nem szoktam neki hagyni, ezért ahogy a délelőtti alvás tolódik, úgy egyre ritkább az, hogy kettt alszik.
Egyébként meg azok az egy évesek, akik egyet alszanak (az ismerettségi körünkben) viszonylag későn kelnek, szóval semmivel sem alszanak a mi babáink többet, csak a reggeli 2 óra pluszt ők délelőtt pótolják.
köszi-
akkor még várok vele-jó igy.nálunk van napirend-nem az egy éves gyerekemre "bizom",hogy mikor dől.ki.ettől érzi biztonságban magát-igy jó nekünk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!