Ti fürdetés előtt vagy után etetitek a babátokat?
Én igény szerint szoptattam. Ha fürdés előtt közvetlenül kért enni a baba, akkor vártam picit a fürdetéssel, mert evés után közvetlenül nem jó mozgatni annyira, mert kibukhatja. Én nem hagynám "éhezni" csak azért, mert most "fürdetési idő" van.
Pr hetes babának még amúgy sem kell nagy napirend, kb. fél éves korra kialakítják maguknak, nekem ez a tapasztalatom legalábbis.
Ne izgulj, még csak pár hetes, tényleg beáll ez majd. És nem bénázol, jó ez így. Nincsenek kőbe vésett szabályok. Ciciztesd, amikor kéri.
A ritmust a babák nem attól veszik fel, hogy mindig 8 óra nulla-nullakkor fürdeted meg, hanem attól, hogy tudja, fürdés után cici és alvás pl. hálózsákban (én így csináltam, nappal hálózsák nem volt csak takaró az alváshoz). Hogy mindez fél-egy órán belül pontosan mikor történik, az nem olyan lényeges.
Az igény szerint szoptatott babánál a napirendet nálunk végül a szilárd táplálék hozta meg. Reggeli-ebéd-vacsora bejöttek a képbe valamikor fél év és 9 hónap között, emellett a szopi továbbra is maradt igény szerint, viszont felvette a ritmust és kialakultak az alvási szokások.
mivel az én picibabám folyton csecsen lógott, így én nem aggódtam, fürdetés idejére lehúztam magamról, aztán vissza :)
de én mindig megszoptattam fürcsi előtt, főleg, mert mindig enni akart, meg aztán úgy voltam vele, na és ha kibukja... majd pótlom. (sose bukta ki!)
szóval nyugi. MINDIG szoptasd, amikor csak lehet.
most 14 hós a baba, de van, hogy a pancsizás közben kér cicit... én megszoptatom, kit érdekel, hogy fura-e ez a dolog vagy se. biztosan évezredek alatt így csinálták a nők. nem töprengtek, vajon jó-e hogy etetik a síró gyereket, tudták, a baba kér, adni kell neki. más ne számítson.
nem kell módszereket alkalmazni. egyszerűen a baba igényei szerint tégy mindent. majd kialakít a kicsi egy saját ütemet... persze legyen egy fürdésidő, meg egy nagyjábóli "namostmáridejealudni" idő, de nem kell még komolyan venni. úgy 3-4 hónapos korra rendeződnek a dolgok, addig meg kényeztetni kell, és mindent az igényeinek megfelelően tenni.
csak a babára figyelj. fürdés előtt is szopizzon. ja, és soha, de soha ne ébresszétek azért fel, mert eljött a fürcsi ideje. inkább ne fürödjön, akkor inkább aludjon a drága :)
adj neki enni fürdés előtt is, éhes pocakkal nem fogja élvezni a pancsizást, abban biztos lehetsz. (és ez baj, ugyanis az esti fürcsi nem csak tisztálkodás, hanem örömteli szertartás és ellazulás ideje is) :)
adj neki enni, ha kér. mindig.
ui: anyatejes tanácsom ez, bár nekem az az érzésem, hogy a tápszeres babák is pontosan jól tudják, hogy mi kell nekik, ellenben az adagolókanállal, ami egységes - pedig nem vagyunk egyformák.
szóval, nyugi, ahogy felébred, adj neki enni. akár fürcsi előtt is. ha nagyobb lesz, jobban bírja már a "szüneteket" :)
Az első pár hétben(kb 3 hós koráig) nálunk is így jött ki.
6kor ébredt fel az egyik alvásából, rögtön éhes volt, kapott enni, utána fürdés, ébren volt egy picit majd újra evett és aludt. (ekkor még 2 óránként evett tápszert)
Amikor elkezdett 3 óránként enni akkor magától fordult meg a sorrend, mondjuk nálunk soha nem volt fél9-ig húzva a fürdetés. Az első 1 évben kb fél7kor fürdés, 7kor már aludt is. Most hogy 16 hónapos és nyár van, 8körül van fürdés de úgy hogy legkésőbb fél9kor már alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!