Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti fürdetés előtt vagy után...

Ti fürdetés előtt vagy után etetitek a babátokat?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert próbáltam mindkét verziót. De ha felébred, rögtön enni kér és ha nem kap, akkor üvölt és így a fürdetés elég keserves. Így is sírdogál kicsit, mivel utál öltözködni, de jobban viseli a dolgot. Utána sírdogál még egy kicsit, majd ringatás és alszik hajnal 2-3-ig. Előtte eszünk 6-kor és 8-kor, fürdés fél9-kor és 9, fél10-re alszik el. Ki hogy csinálja? Még csak pár hetes és próbálom úgy alakítani, hogy neki jobb legyen. Más is cserélte már meg a sorrendet?

2014. aug. 4. 21:20
 1/8 anonim ***** válasza:
48%

Én igény szerint szoptattam. Ha fürdés előtt közvetlenül kért enni a baba, akkor vártam picit a fürdetéssel, mert evés után közvetlenül nem jó mozgatni annyira, mert kibukhatja. Én nem hagynám "éhezni" csak azért, mert most "fürdetési idő" van.

Pr hetes babának még amúgy sem kell nagy napirend, kb. fél éves korra kialakítják maguknak, nekem ez a tapasztalatom legalábbis.

2014. aug. 4. 21:23
 2/8 A kérdező kommentje:
Egyetértek veled. Én is cicire rakom, amikor csak kéri. Így ha ébred és kér, akkor etetem és várok a fürdéssel. Így kb úgy alakul az esténk, ahogy leírtam. Csak kíváncsi vagyok, hogy kinél hogy van ez. Csak én "bénázok" ezzel, hogy minden nap máshogy alakul vagy próbálgatom, hogy lenne jobb vagy más is felcseréli a sorrendeket. Szóval, hogy kinél hogy mennek a dolgok...
2014. aug. 4. 21:34
 3/8 anonim ***** válasza:
Az én babám 7 hetes és alapjáraton 3 óránként (kb) eszik. 6kor kajál, fél8kor fürdik és utána eszik, majd megy aludni, elalszik kb 5-10 perc alatt magától,persze előtte kicsit megszeretgetem, de mindig ébren kerül be a kiságyba. Ezután alszik reggel hatig (5 hetes koráig Ő is felkelt még olyan hajnali 2 körül). Ez nálunk szépen bevált és nekünk van napirendünk. Alapvetően a reggeli kelés és a fürdetési idő az, ami fix. Igyekszem a háromóránkénti etetést tartani, de nem éheztetném azért :). Napközben akkor megy aludni, ha látom, hogy ásítozik stb...Ez nálunk így jól bevált, így könnyen tudok bármikor menni erre-arra, mert úgy szoktattuk, hogy kimozdulunk. Aztán másnál meg más az, ami működik. Cseréld meg nyugodtan a sorrendet, ha az jobban beválik :)
2014. aug. 4. 21:38
 4/8 anonim ***** válasza:
68%

Ne izgulj, még csak pár hetes, tényleg beáll ez majd. És nem bénázol, jó ez így. Nincsenek kőbe vésett szabályok. Ciciztesd, amikor kéri.

A ritmust a babák nem attól veszik fel, hogy mindig 8 óra nulla-nullakkor fürdeted meg, hanem attól, hogy tudja, fürdés után cici és alvás pl. hálózsákban (én így csináltam, nappal hálózsák nem volt csak takaró az alváshoz). Hogy mindez fél-egy órán belül pontosan mikor történik, az nem olyan lényeges.

Az igény szerint szoptatott babánál a napirendet nálunk végül a szilárd táplálék hozta meg. Reggeli-ebéd-vacsora bejöttek a képbe valamikor fél év és 9 hónap között, emellett a szopi továbbra is maradt igény szerint, viszont felvette a ritmust és kialakultak az alvási szokások.

2014. aug. 4. 21:40
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

mivel az én picibabám folyton csecsen lógott, így én nem aggódtam, fürdetés idejére lehúztam magamról, aztán vissza :)

de én mindig megszoptattam fürcsi előtt, főleg, mert mindig enni akart, meg aztán úgy voltam vele, na és ha kibukja... majd pótlom. (sose bukta ki!)

szóval nyugi. MINDIG szoptasd, amikor csak lehet.

most 14 hós a baba, de van, hogy a pancsizás közben kér cicit... én megszoptatom, kit érdekel, hogy fura-e ez a dolog vagy se. biztosan évezredek alatt így csinálták a nők. nem töprengtek, vajon jó-e hogy etetik a síró gyereket, tudták, a baba kér, adni kell neki. más ne számítson.

nem kell módszereket alkalmazni. egyszerűen a baba igényei szerint tégy mindent. majd kialakít a kicsi egy saját ütemet... persze legyen egy fürdésidő, meg egy nagyjábóli "namostmáridejealudni" idő, de nem kell még komolyan venni. úgy 3-4 hónapos korra rendeződnek a dolgok, addig meg kényeztetni kell, és mindent az igényeinek megfelelően tenni.

csak a babára figyelj. fürdés előtt is szopizzon. ja, és soha, de soha ne ébresszétek azért fel, mert eljött a fürcsi ideje. inkább ne fürödjön, akkor inkább aludjon a drága :)

adj neki enni fürdés előtt is, éhes pocakkal nem fogja élvezni a pancsizást, abban biztos lehetsz. (és ez baj, ugyanis az esti fürcsi nem csak tisztálkodás, hanem örömteli szertartás és ellazulás ideje is) :)

adj neki enni, ha kér. mindig.

ui: anyatejes tanácsom ez, bár nekem az az érzésem, hogy a tápszeres babák is pontosan jól tudják, hogy mi kell nekik, ellenben az adagolókanállal, ami egységes - pedig nem vagyunk egyformák.

szóval, nyugi, ahogy felébred, adj neki enni. akár fürcsi előtt is. ha nagyobb lesz, jobban bírja már a "szüneteket" :)

2014. aug. 4. 22:27
 6/8 anonim ***** válasza:

Az első pár hétben(kb 3 hós koráig) nálunk is így jött ki.

6kor ébredt fel az egyik alvásából, rögtön éhes volt, kapott enni, utána fürdés, ébren volt egy picit majd újra evett és aludt. (ekkor még 2 óránként evett tápszert)

Amikor elkezdett 3 óránként enni akkor magától fordult meg a sorrend, mondjuk nálunk soha nem volt fél9-ig húzva a fürdetés. Az első 1 évben kb fél7kor fürdés, 7kor már aludt is. Most hogy 16 hónapos és nyár van, 8körül van fürdés de úgy hogy legkésőbb fél9kor már alszik.

2014. aug. 4. 22:50
 7/8 anonim ***** válasza:
Nallunk valtozo,mert onem mindig ugyanannyit alszik . 2verzio van fürdésnél de az állando hogy fürdés utan eszik. Hiába evett 1,5iraval előtte akkor is utamna eszik igy szokta meg,mostanaban kezd előtte is kérni,nyűgös,jön a foga csak cicin nyugszik meg. Szoval az alap napirend ugy van h 6 kor eszik fenntvan 7-30ig majd alszik valamennyit, 8-8.30kor fürdés utánna vacsi majd kis ébrenlét és alvás.Mostanában fenntvan a két evés közt 6-8.30ig igy evés után egyből elalszik.
2014. aug. 6. 11:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Ja 4.5hos, most, de kiskorátol igy van szokva. Mig pici volt nem keltettükk fel furdeni, csak mikor kicsit nagyobb és már egy ideje aludt,Ha kimaradt a pancsi nagyon nyűgös volt egyszer kétszer előfordult igy fürdethettük hajnali 1-3kor, ezért inlabb felkeltettük ha mar kb annyi volt az idő. 7-9ig belefért barmikor egy fürcsi. Tele pocakkal szerintem nem olyan jo fürdetni mert nyomja neki,de ha mar eltelt egy ora siman megfürödhet.(medencébe mi se megyünk közvetlen ebéd utan, varunk min.30percet)
2014. aug. 6. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!