Azok az anyukák, akik sokat vannak egyedül a babával, nem érzitek, hogy valamiben hiányt szenved a kicsi?
Én is többnyire egyedül vagyok a fiammal. Ő most 20 hónapos és gyakran gondolom, hogy kevés neki a társaságom, főleg mikor nyűgös. Gondolom, unja magát, mégiscsak izgalmasabb lenne ha többen lennének körülötte. Viszont nem gondolom, hogy emiatt elmaradna a fejlődésben. Sőt, az én fiam már rengeteget beszél, szépen,kis mondatokban is akár és értelmesen válaszolgat ha kérdezem. Pedig csak én vagyok vele és azt sem mondanám, hogy olyan rengeteget dumálnék hozzá. Eleinte legalábbis nem sokat, nekem picit nehéz volt úgy magyarázni neki egész nap, hogy ő nem beszél, nem is ért. Mióta látom, hogy érti amit mondok és ő is kommunikál, azóta persze többet jár nekem is a szám.
De szerintem is, ez inkább alkati kérdés, van, aki előbb kezdi, van, aki később. 2 éves korig ne aggódj. Barátnőm fia ugyanannyi idős, mint az enyém, de kb 4-5 szavas a szókincse.
A könyveket azért mutogasd csak neki, és beszélj hozzá, mert 17 hósan már biztosan ért, és nagyon sokat tanul úgy is, ha közben nem beszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!