Milyen a jó nagyszülő? És milyen a jó leendő kersztszülő?
Egyiktől sem várok el semmit.
A nagyszülők ott segítenek, ahol tudnak, de nem kérjük. Mi nem kérjük őket, hogy vigyázzanak a gyerekekre, ők ajánlják fel. Illetve, ha halaszthatatlan dolgunk van (bank, orvos, temetés, stb) akkor persze megkérjük őket és sosem utasítanak vissza.
Minden hónapban vesznek valamit a gyerekeknek. Ruhákat, játékot, valami apróságot.
Születésnapra, karácsonyra, névnapra, stb előre megbeszélt dolgot vesznek. Nálunk ez nagyon jól működik. Minden alkalomkor megmondja a másik, hogy mire van szüksége. Én pl. most születésnapomra a családtól szemüveget kaptam. Tehát beleszálltak az árába. Megtudtam volna venni magam is, de mivel erre van szükségem, így ezt kértem.
A lányaim keresztszülei a legjobb barátaink. Számunkra fontos volt, hogy olyanok legyenek, akik ha történik velünk valami, gondolkodás nélkül tovább gondozzák a gyerekeket.
Erről tudnak is, számukra ez természetes dolog is volt, mint ahogy nekünk is az!
Nekünk messze vannak a nagyszülők így ezt várnám el:
Heti 1x hívjon fel,vagy írjon rám,élünk-e. 2-3 havonta mozduljanak meg és jöjjenek el,ne csak tőlem várják el,hogy menjen a gyerekkel,aki olyan rosszul alszik idegen helyen,hogy hihetetlen.
Keresztszülő:nincsen,illetve névileg van a kicsinek keresztanyja.Ő ünnepekre vagy ha találkozunk vesz ruhácskát a kicsinek,felhív mekkora méretet hord,a többi rá van bízva.Mivel fiatal,így jönni ő se jött még ide,de ha mi megyünk,találkozunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!