Más nagyszülő is ennyire gyerekes?
Előre is bocsi, h panaszkodom, de már nagyon ki vagyok bukva a szüleim miatt!
Többezer kilométerre lakunk tőlük, 3 hónapos korában látták utoljára, azóta csak képeket meg kisfilmeket láttak róla, vagy skype-on találkoztak vele. Anyám jön hozzánk novemberben. Nagyon rossz a viszonyunk, fél éve nem beszéltünk egy bizonyos veszekedésből kifolyólag, csak apámmal tartom a kapcsolatot. Most, h közeleg az idő, h találkozzunk, anyám biztosan megállás nélkül panaszkodik, mondja a magáét, amit apám megelégelt és írt nekem egy levelet, hogy milyen sajnálatos, h megszakítottam anyámmal a kapcsolatot (megjegyzem, ő volt az aki blokkolt skype/on). Megharagudtam és a fejére olvastam, hogy tök mindegy, h ki szakította meg a kapcsolatot én akkor is küldtem képeket, kisfilmeket a jislányomról, mert gondoltam talán még is csak látni akarják az unokájuk fejlődését. Erre a szememre vetette, hogy nem külön küldtem nekik, hanem egyszerre a barátaimnak is ("szanaszét szórtad a világba", hogy őket idézzem). Most komolyan!
Hogy lehet ezen kiakadni 66 meg 82 évesen? Nem gyerekes, nem nevetséges ez? Ahelyett h örülnének, h egyáltalán küldtem képet. Most erre mit mondhak? Hogyan válaszoljak? Félek, ha megírom a véleményem, anyám ha kijön hozzánk még csak találkozni se akar majd az unokájával csak mert én hogy beszélek velük. Szerintetek? Ti hogyan kezelnétek az ilyen helyzetet?
Köszönöm a válaszokat. Pont amiatt tört ki a balhé, hogy anyám közölte, a babánkat nem tartja unokájának. Hogy miért? Azért mert itt élek külföldön, a párom külföldi, az évből 9-10 hónapot itt töltünk ergo nem élvezheti ki a nagymamaság mibenlétét, vagy is olyan, mintha nem is lenne unokája. Nos, ezt így is meg lehet fogalmazni, de számomra minősíthetetlen volt az a hangnem, ahogy azt mondta "nekem nincs unokám, anyósodéknak szülted azt a gyereket, majd ők abajgathatják". Szó szót követett, végül megszakítottam a hívást. Ezután jött két sor skype-on aminek a lényege, hogy anyám nem óhajt velem a továbbiakban kommunikálni és gondolom azzal a mozdulattal le is blokkolt skype-on mert azóta színét se láttam skype-on. Pedig a munkájából adódóan tudom, hogy szinte minden nap online, csak éppen nálam off. De ez mindegy is. Ha nem, akkor nem, én nem erőltetem. De az, hogy ezek után én még is küldtem látható hírt a lányomról és utána azt nehezményezte, hogy egyszerre másnak is elküldtem, nem csak neki, egyszerűen nem fér a fejembe. Egy komoly, nemzetközileg elismert szaktekintély ilyen kocsinyes marhaságokon tudjon fennakadni egyszerűen meghalad minden ésszel felfogható határt!
Bocsánat, hogy itt hőzöngök, de tényleg ki vagyok akadva. Most ezt, hogy orvosoljam? Mert ehhez két ember kell, és az egyik jelenleg nüansznyi hajlandóságot sem mutat arra, hogy szemet húnyjon a múlt fölött (mindig is képtelen volt rá. A mai napig felemlegeti óvodáskori csínytevéseimet, mint valami főbenjáró bűnt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!