Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más nagyszülő is ennyire...

Más nagyszülő is ennyire gyerekes?

Figyelt kérdés

Előre is bocsi, h panaszkodom, de már nagyon ki vagyok bukva a szüleim miatt!

Többezer kilométerre lakunk tőlük, 3 hónapos korában látták utoljára, azóta csak képeket meg kisfilmeket láttak róla, vagy skype-on találkoztak vele. Anyám jön hozzánk novemberben. Nagyon rossz a viszonyunk, fél éve nem beszéltünk egy bizonyos veszekedésből kifolyólag, csak apámmal tartom a kapcsolatot. Most, h közeleg az idő, h találkozzunk, anyám biztosan megállás nélkül panaszkodik, mondja a magáét, amit apám megelégelt és írt nekem egy levelet, hogy milyen sajnálatos, h megszakítottam anyámmal a kapcsolatot (megjegyzem, ő volt az aki blokkolt skype/on). Megharagudtam és a fejére olvastam, hogy tök mindegy, h ki szakította meg a kapcsolatot én akkor is küldtem képeket, kisfilmeket a jislányomról, mert gondoltam talán még is csak látni akarják az unokájuk fejlődését. Erre a szememre vetette, hogy nem külön küldtem nekik, hanem egyszerre a barátaimnak is ("szanaszét szórtad a világba", hogy őket idézzem). Most komolyan!

Hogy lehet ezen kiakadni 66 meg 82 évesen? Nem gyerekes, nem nevetséges ez? Ahelyett h örülnének, h egyáltalán küldtem képet. Most erre mit mondhak? Hogyan válaszoljak? Félek, ha megírom a véleményem, anyám ha kijön hozzánk még csak találkozni se akar majd az unokájával csak mert én hogy beszélek velük. Szerintetek? Ti hogyan kezelnétek az ilyen helyzetet?

2013. okt. 20. 09:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia! Mégis csak a szüleid, gondolom szereted őket. Én azt tenném, hogy tök normálisan állnék anyukámhoz, ha megjelenne novemberben, szóba sem hoznám a korábbi szóváltásokat. Megírni sem kellene, az ilyesmit személyesen illene lerendezni, ha rákényszerülsz. de hátha a baba iránt érzett öröm el is feledteti a sérelmeket! Viszont, ha ő felhozná a szokásos szemrehányásokat, akkor a sarkamra állnék és igyekeznék indulatok nélkül megbeszélni a problémát.
2013. okt. 20. 10:20
 2/5 anonim ***** válasza:
Nálunk is szoktak lenni családi viták, bár nem lakunk egymástól több ezer km-re. Szerintem ez a képes sztori nem annyira eget rengető. Mondjuk azt sem tudom, hogy mi volt az ok, amiért nem beszéltek. De, idősek már a szüleid, az öregek néha (sokszor) dilisek. Gondolj bele, hogy bármelyikükkel, bármikor történhet valami, és akkor ez legyen az utolsó emléked velük kapcsolatban? Nem lehetne félretenni mindent, és tiszta lappal indítani?
2013. okt. 20. 10:40
 3/5 anonim ***** válasza:
Én megértelek, én is messze lakom a szüleimtől 1200 km-re. Úgy volt, hogy most jönnek ki 23-27 ig repülővel. Már augusztusban megvettük a jegyeket. Erre lemondták, mert nekik nincsenek 100 ezreik hogy kijöjjenek. A jegyek 33 ezer ft ba kerültek oda vissza 2 főre. Most nem jönnek. És persze nekik áll feljebb. Nekem ez azért esik rosszul, mert csak a születésekor látták a kisfiam azóta 4,5 hónap eltelt. És persze nekik csak a nővérem kisfia az unokájuk. Az enyémmel meg nem is foglalkoznak. :(
2013. okt. 20. 12:02
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Pont amiatt tört ki a balhé, hogy anyám közölte, a babánkat nem tartja unokájának. Hogy miért? Azért mert itt élek külföldön, a párom külföldi, az évből 9-10 hónapot itt töltünk ergo nem élvezheti ki a nagymamaság mibenlétét, vagy is olyan, mintha nem is lenne unokája. Nos, ezt így is meg lehet fogalmazni, de számomra minősíthetetlen volt az a hangnem, ahogy azt mondta "nekem nincs unokám, anyósodéknak szülted azt a gyereket, majd ők abajgathatják". Szó szót követett, végül megszakítottam a hívást. Ezután jött két sor skype-on aminek a lényege, hogy anyám nem óhajt velem a továbbiakban kommunikálni és gondolom azzal a mozdulattal le is blokkolt skype-on mert azóta színét se láttam skype-on. Pedig a munkájából adódóan tudom, hogy szinte minden nap online, csak éppen nálam off. De ez mindegy is. Ha nem, akkor nem, én nem erőltetem. De az, hogy ezek után én még is küldtem látható hírt a lányomról és utána azt nehezményezte, hogy egyszerre másnak is elküldtem, nem csak neki, egyszerűen nem fér a fejembe. Egy komoly, nemzetközileg elismert szaktekintély ilyen kocsinyes marhaságokon tudjon fennakadni egyszerűen meghalad minden ésszel felfogható határt!

Bocsánat, hogy itt hőzöngök, de tényleg ki vagyok akadva. Most ezt, hogy orvosoljam? Mert ehhez két ember kell, és az egyik jelenleg nüansznyi hajlandóságot sem mutat arra, hogy szemet húnyjon a múlt fölött (mindig is képtelen volt rá. A mai napig felemlegeti óvodáskori csínytevéseimet, mint valami főbenjáró bűnt).

2013. okt. 20. 18:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok! Nagyon sajnállak, ez olyan szörnyű érzés lehet! Remélem van még mód rá, hogy helyrejöjjön a kapcsolatotok! A válaszod alapján már jobban értem, hogy miért kérdezted,hogy nem gyerekesek e? De! Szorítok neked!
2013. okt. 20. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!