Azok az anyukák akik tápszert is adnak a babának megnyitnák a kérdésem? Véleményt, tanácsot kérnék.
Amikor pl. szopizik a baba és nem elég neki szoktam még tápszert is csinálni,de nem mindig eszi meg.Ezt az elkészített tápszert meddig tárolhatom vagyis meddig adhatom oda neki szerintetek?Ti hogyan csináljátok?Ez is megtud romlani?Jol van gondolom igen de itt gondolok olyanra hogy a következő etetésnél már nem ajánlatos azt odaadni neki ugye?
Előre is köszi a válaszokat!!!
Szia, enyém egy éves. Kezdetektől kapott már tápszert. 3 hónapos korig volt kevéske tejem is, de igazából az első naptól hozzá kellett táplálni. (max. 30-40 ml tejem volt mindgvégig két mellből).
Én mindig a hűtőbe raktam a megmaradt tápszert, és megmelegítettem a következő etetéskor. Ha akkor sem ette meg, én már nem melegítettem tovább. Soha nem volt semmi baja tőle, 5 napos kora óta így csináltam.
Én is max. egyszer melegítem újra. Hűtőben tárold addig!
Egyébként a kórházakban sem frisset kapnak a babák!
Nagyon köszönöm lányok a választ!!!!
Szóval akkor hűtőben tartsam ne pedig a radiátoron?Én buta meg azt gondoltam hogy ott áll.hőmérsékleten van és a következő etetésnél pont jó lesz.
Mégegyszer nagyon köszönöm a válaszokat!!!
Én is úgy csináltam, hogy hűtőben tároltam a megmaradtat, aztán köv. etetésnél még odaadtam neki, aztán ha akkor sem fogyott el, akkor már kiborítottam. Soha nem lett tőle semmi baja. Nem volt annyi pénzünk, hogy mindig kiborogassam, mert első hónapokban nagyon nehéz volt felmérni, hogy mennyit is eszik. A dobozra meg persze, hogy az van írva, hogy borítsuk ki, ha megmaradt.. Sőt, tápszeres dobozon olyat is láttam már, hogy 3 éves korig nem a tej, hanem a tápszer ajánlott.. :S
Szóval semmi sem szentírás itt (kivétel gyógyszerek tájékoztatója :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!