Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Már teljesen kikészít a 2...

Már teljesen kikészít a 2 éves fiam viselkedése! Mit csináljak?

Figyelt kérdés
szerintem kőkeményen benne van a dackorszakban!ha nem az van amit ő akar akkor üvölt,bőg,hisztizik!már nem bírom idegekkel!a párom sem segít pedig lenne ideje hogy legalább napi 1 órát elvigye sétálni vagy valami!0-24 órában csak én vagyok vele!már ki vannak az idegeim,aludni sem bírok!próbálom játékokkal elterelni a figyelmét de semmi nem köti le.hiába szólok szépen hogy mit nem szabad már csak azért is csinálja!nem bírom kezelni a helyzeteket!mit csináljak?
2014. júl. 17. 20:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Szinte minden városban van nevelési tanácsadó,vagy az iskola,vagy az óvoda környékén.Mondj várost,segítek keresni.
2014. júl. 17. 23:08
 12/16 anonim válasza:

Kedves 8. válaszoló!

"már nem bírom idegekkel!" - ezt írta a kérdező

Sok pszichológiai témájú cikket, könyvet olvastam, és a kérdésre azonnal bevillant Vekerdy tanácsa. Nyilván minden eset egyéni.

Kedves Anyuka!

Szerintem itt a 300 km inkább előny, mint hátrány. Nem kell most rögtön megtenni, de leszervezni le lehetne az apukával, és édesapáddal hogy ezt szeretnéd. Ha jól esik a gondolat, hogy kivegyél egy hétvégét, mindenképp tedd meg. A férjed elvileg felelős felnőtt, akinek el kell bírnia a fiával. Lehet utána többet is szeretne majd vele lenni, mint előtte.

A másik ötletem: Pároddal elmenni valamerre, míg egy bébiszitter vigyáz a picire, mondjuk egyik délután.

De ha tényleg lehetetlennek tűnik ezt megtenni, a bölcsivel szerintem is változik a helyzet. Mert nem lesz állandóan veled. A nagy energiáját a többiek levezetik.

2014. júl. 17. 23:38
 13/16 anonim ***** válasza:

12: Meg ezt is: "!a párom sem segít pedig lenne ideje hogy legalább napi 1 órát elvigye sétálni vagy valami!"

Gondolod, hogy ha egy órára nem viszi el a gyereket sétálni, hogy a felesége egyet pihenjen és levegyen a válláról némi terhet, akkor egy kis kedves beszélgetés után majd ugrik neki egész hétvégére???

Bébiszitter persze... nem ismerem a kérdező anyagi helyzetét, de vannak családok, ahol az a kis pénz is hiányzik.

A volt férjem is ilyen volt, nekem csak az volt a mázlim, hogy anyukám ugrott mindig segíteni. De tapasztalatból mondom, hogy az ilyennel nem lehet beszélni. A környezetemben a normális férfiakkal nem kellett megbeszélni ezt, mert maguktól is rájöttek, látták, hogy a gyermeknevelés fárasztó és segítettek az anyának ahogy tudtak.

Az olyanok meg mint a kérdezőé meg az év volt párom, azok nem fognak meghatódni egy kis beszélgetéstől.

Én ritkán olvasok Vekerdyt, sajnos neves pszihomókusoktól sem tudok idézni, én csak a környezetemben lévő családok életébe látok bele annyira, hogy tudjam, ez a "beszéljétek meg" és hogy menj el wellnessezni tanács nagyon Marie Antoinettes (Miért lázong a nép? Mert nincs kenyerük felség. Nincs kenyerük? Akkor egyenek kalácsot.)

2014. júl. 18. 00:19
 14/16 anonim ***** válasza:

12: Még egy gondolat ami eszembe jutott.

Amikor megszületett az unokaöcsém, találtam egy nagyon jó gyermeknevelési könyvet, amit egyből 3 példányban vettem meg. A sajátomban sorkiemelővel bejelöltem a legjobb részeket, a másik kettőt anyukámnak és a tesóméknak adtam. Azt nem értettem, hogy köszönet helyett miért vagyok udvarias formában, de mégis elküldve a p....ba.

Megszülettek a gyerekek, aztán később a könyvtáramat ritkítani kellett. Amire nem volt szükségem azt vagy eladtam vagy elajándékoztam ismerősnek és a helyi könyvtárba. Amikor a kezembe került a könyv anyázva téptem szét, holott nálunk a könyveknek értéke van, de ez volt az, amit nem akartam, hogy valakinek a kezébe kerüljön. Az ilyen könyvek 99%-a semmit sem ér, én addig nem is engednék ilyet kiadni, amíg a szerzőt össze nem zártam egy hónapra egy tinivel, egy dackorszakos gyerekkel és egy pár hónapos kúszó-mászó csecsemővel. Természetesen időnként bemegy a párja, akit rendszeresen kielégít és emellett magára is ad, nem lesz elhízott trampli.

Ahogy egy idézetben olvastam: "régen volt hat elméletem a gyereknevelésről, most van hat gyerekem és elméletem egy sem. "

Gyakorló anyukák előtt meg ne add elő ezt a "sok könyvet olvastam a témában" szöveget, mert ha kifogod őket egy rosszabb napjukon, akkor csak fejbecsapnak azzal a nagyon okos könyvvel.

2014. júl. 18. 00:51
 15/16 anonim ***** válasza:
Hát igen, a jó öreg dackorszak...Nehéz, de meg kell próbálni következetesnek lenni, amennyire csak lehet. Tudom, nehéz elviselni a hisztit, de gondolj mindig arra, hogy ez a te manipulálásodra irányul! Próbáld meg olyan hűvösen és semlegesen kezelni, amennyire csak lehet. Ha a fiam pl. nekiállt a földön fetrengeni, ahelyett, hogy felöltöztünk volna, én ott hagytam a szoba közepén, mentem a dolgomra, esetleg beszóltam neki 2 perc múlva szatyorral a kezemben, hogy indolok a boltba, de te sajnos nem jöhetsz velem, mert nem vagy felöltözve. Hát használt. Persze, nem mindig a te idegeiden való táncolás a célja, ebben a korban még sok minden frusztrálja őket, ő maga sem tudja mit akar sokszor. És persze, hogy mindig azt akarja, amit nem szabad...Ebben a korban van a legtöbb gyermekbaleset, nem csak a te fiad ilyen. A lehető legbiztonságosabbra kell csinálni mindent a lakásban, és még akkor is fél szemmel kell nézni, amikor alszik. Én pl. soha nem használtam a külső gázlángot, akármit főztem, nehogy magára rántsa. Még ma sem használom, pedig már lassan 6 éves a fiam, inkább előbb elkezdek főzni, hogy minden meglegyen. És még egy tipp: ennyi idősen már bevonhatod a házimunkába. Adj neki is konyhai eszközöket, ha főzöl, hadd főzzön ő is. Készítsétek be együtt a mosást, adogassa a teregetésnél. Lehet, először nehéz lesz bevonni, de meglátod, egy idő után alig fogja várni, hogy segíthessen valamiben. Sok sikert a túléléshez:)
2014. júl. 18. 07:47
 16/16 anonim ***** válasza:
Az én fiam is 2 éves és nagyon nagyon nehéz vele. Semmi az ég világon nem köti le, dobál mindent verekedik, felmászik mindenhova. Persze nem fogad szót, és olyan hisztit csap hogy hajam égnek áll. Nevelési tanácsadóba akartam vinni, de a védőnőm szerint csak ovis korába vihetem oda. Persze semmi értelmes tanácsot nem adott csak bírjam ki majd elmúlik..
2014. júl. 18. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!