Mennyire normalis hogy mar 5 oraja ringatom babakocsiban 2hos lanyom es nem alszik?
Én a helyedben már nem tologatnám tovább (amúgy is dög meleg van, lehet, hogy az zavarja, bár nem tudom, te merre laksz). Próbáld otthon "szórakoztatni". Az én lányom 11 hetes múlt, naponta 2x1 órát vagyunk lent babakocsizni, kb. fél órákat szokott benne aludni, de ő is minden neszre felriad, vagy ha megállok vele, akkor is. Itthon kiteszem a nagyágyra, mondókázok, énekelek neki, tornáztatom, masszírozom… Egy idő után mindig elfárad és elalszik.
Szerintem nem vagy szar anya, ha nem jut időd a főzésre, ki mondta ezt neked?? Aki már volt ilyen élethelyzetben, az pontosan tudja, hogy mennyire nehéz az eleje, aki meg nem tapasztalta, annak meg úgyis hiába magyaráznád.. Szóval szerintem próbálj meg kicsit "lazítani", ne a külvilággal foglalkozz, hogy mit mondanak, vagy gondolnak rólad, hanem csakis magadra és a babádra figyelj. Fel a fejjel!! :)
Szerintem melege van szegénynek, még a babakocsi is melegíti.
Engedj kis fürdővizet, locsold át, kapjon száraz ruhát, de akár egy szál pelusban is hagyhatod.
Tedd hasra, tegyél elé játékokat, tornázzon, emelgesse a buksiját.
Öt órát tologatni? Na, tudod ki csinálná...
Az öt óra alatt ki se vetted enni? Lehet, hogy büfi maradt a pocakjában, az én fiam akkor csinálta ezt, hogy hiába volt álmos, nem aludt.
Indíts neki zenélős játékot. Tegyél be lágy zenét. Fektesd pelusban egy texilpelenkára vagy lepedőre, de mehet a játszószőnyegre is.
Ha egész nap toligázod és egész nap szundikál, ne várd tőle, hogy egyszer csak hipp-hopp órákra bealszik!
Nem szoktam javasolni, de talán jó lehet egy kicsit a Suttogó olvasgatása. 2 hónapos korban el lehet kezdeni napirendet, szokásokat kialakítani. Nem kell drasztikusan, kőbe vésve csinálni, de kialakíthatod a tevékenységek sorrendjét. Így a baba is igazodik kicsit, neked is könnyebb lesz.
És nem, nem vagy szar anya!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!