Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Te elmennél így nyaralni?

Te elmennél így nyaralni?

Figyelt kérdés
Van egy 3 éves kislányunk és egy 10 hónapos kisfiúnk. 3 éjszakára mennénk és csak a lányunkat vinnénk a kicsire meg a mama vigyázna. Szerintetek nem gáz?
2014. júl. 16. 20:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
22%
Ha csak 1 gyereket akarnék vinni, akkor biztos, hogy a kisebbet vinném.
2014. júl. 16. 21:58
 12/21 anonim ***** válasza:
61%

10-es, én is itt éledk, Franciaországban, és tényleg igy van, ahogyan irod..mondta a férjem menjünk nyaralni, a 3honaposat meg egy hétre hagyjuk itt az anyukájának...na ez már nekem is korai. Jövöre, mikor 1,5 éves lesz simán itthagyom majd 10 napra, mikor mi nyaralunk..de 3 honaposan azért nem.

Én vinném mindkettöt vagy egyiket sem..

2014. júl. 16. 22:02
 13/21 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem nem, mert tényleg rövid időről van szó.

Két ilyen kicsivel még elég nehézkes az utazás, rengeteg cucc kell, ha a két gyerek napirendje nem esik egybe (máskor van az alvásidejük), akkor nehéz bármilyen programot szervezni.

A másik ok, hogy szerintem attól, hogy valakinek két gyereke van, attól még kell egy kis külön-külön idő. Én a családi programok mellett figyelek arra, hogy legyen egyikkel is és a másikkal is külön program, amikor csak rá figyelek, senki másra. Nekik sem kell a másikhoz alkalmazkodni és nagyon élvezik, hogy anyu csak az övék, nem kell a másikra figyelni, arra várni, hogy egyen, aludjon, stb..

A 3 éves szerintem nagyon fogja élvezni, hogy ő van anyával és apával, csak vele foglalkoznak. Esetleg lehet majd közösen venni a kicsinek valamit, amit ő visz neki, mint szuvenír.

2014. júl. 16. 23:24
 14/21 anonim ***** válasza:
37%
Én is elmennék hármasban, a picit- ha jó kezekben van a mamára rábíznám. 3-asban is nagy élmény, és a nagylánynak is különleges lehet 3napot CSAK anyával-apával tölteni. És nektek is lehetne egy kis kikapcsolódás. 3napról van szó, nem 3hétről...
2014. júl. 17. 09:32
 15/21 anonim ***** válasza:
50%

Tavaly meghívtak minket Németországba egy szülinapi buliba. 3 napról volt szó, de gyereket nem vihettünk magunkkal. sokat gondolkoztunk rajta, végül elmentünk. A két kisfiunkra (akkor 5 és 2.5 évesek voltak) a nagyszülők vigyáztak, egyébként is sokat vannak náluk, nyáron sokszor ott alszanak, illetve sok hétvégét töltenek hol az egyik hol a másik mamáéknál. Szóval tudtam, hogy jó helyen vannak, mégis számomra a búcsú pillanatában jöttem rá, hogy ez nekem nem fog menni. Már akkor a sírás fojtogatta a torkomat, ők meg csak integettek boldogan. Félútról majdnem visszafordultam, odáig is csak sírtam. Akkor kismama voltam, lehet hogy ez is közrejátszott, de akkor megfogadtam, hogy így soha többet nem megyek sehová. Vagy megyünk mindannyian, vagy itthon marad mindenki. Velük semmi gond nem volt, a mamák különféle programokat szerveztek nekik, minden nap beszéltünk többször is telefonon, de a mi önfeledt szórakozásunk elmaradt, pedig a Fekete-Erdőben voltunk csodálatos helyeken jártunk. Aztán a következő hónapban ment nyaralni együtt a család, fárasztó volt de a férjemmel együtt azt mondtuk, hogy mégis csak ez az igazi.

Amikor a kisebbik fiam 7 hónapos volt már vittük magunkkal nyaralni, és az égvilágon semmi baj nem volt vele. Idén is megyünk a kislányunk 8 hónapos lesz, vettem Manduca hordozót mert a fiúk imádnak hegyet mászni, várakat nézni, és nem szeretném ha lemaradnának erről az élményről. Ha itthon hagyod hidd el megfogod bánni!

2014. júl. 17. 10:20
 16/21 anonim ***** válasza:
34%

Aztán az is lehet, hogy ha elviszi, azt fogja megbánni.

Hagyd nyugodtan a mamára a picit. Nem marad le semmiről.

Majd jövőre elmentek együtt.

2014. júl. 17. 11:14
 17/21 anonim ***** válasza:
60%

10-es vagyok, a lepontozast azert kaptam mert leirtam hogy itt kint hogy mukodik a nyaralas, vagy azert mert en nem tudnek kivetelt tenni a ket gyerek kozt, es vagy mindketot vinnem, vagy egyiket sem?

Persze, ahogy az egyik valaszolo is irja, kell kulon toltott ido amikor csak az egyikre figyelsz oda 100 szazalekban, de az szerintem nem a nyaralas ideje kellene hogy legyen, amibol a masik kimarad, napokra. A kulon toltott ido lehet amig az egyik oviban vagy bolcsiben van, vagy egyutt vasarlas, fagyizas, jatszoterezes amig a masikra az apuka vagy nagyszulo vigyaz, nekem ez fer bele. Hogy a kerdesdre is valaszoljak, szerintem nem gaz ha biztos vagy benne, hogy nektek ez igy jo lesz! Kulonbozoek vagyunk, az anyasagot sem ugyanugy eljuk meg, szoval kerdezted itt a velemenyeket, de ne ez alapjan donts, mindenki ugy csinalja a dolgokat, ahogy neki jo. Ti igy szeretnetek megoldani, a kicsi jo kezekben lenne, szoval nem gaz, csak en nem igy tennek. A kornyezeted ugyis elmondja majd a velemenyet, neked pedig ket fuled van! :) Jo nyaralast Nektek!

2014. júl. 17. 12:05
 18/21 anonim ***** válasza:
47%

Ha jó a kapcsolat a nagyszülőkkel, és aludt már náluk, akkor semmi baja nem lesz. Néha jó dolog ez is, mert a 3 éves kislányotoknak is igénye van rá, hogy csak vele foglalkozzatok, és a picúrt is elkényeztethetik kicsit a nagyszülők. Én semmi kivetnivalót nem találok ebben (úgy sem fog rá később emlékezni a kicsi), és később még úgyis sok közös nyaralásban lehet részetek.

OFF:

Saját véleményem, hogy egy 10 hónapos babát simán nagyszülőknél lehet hagyni már ennyi időre. Neki az a fontos, hogy szeretet és törődés vegye körül, ezt ott is megkapja. Enni már sok mindent ehet, így ez sem gond. És ilyen korban még "nem nagyon anyásak", sokkal könnyebben viseli a szülők hiányát, mint mondjuk 2-3 évesen.

2014. júl. 17. 12:41
 19/21 anonim ***** válasza:
50%
10 hónaposan még nem sok mindent tudna értékelni a nyaralásból, főleg 3 éjszakára szerintem felesleges is lenne magatokkal vinni. Én mennék így nyaralni.
2014. júl. 17. 17:32
 20/21 anonim ***** válasza:
Én nem értem miért kell mindenkit lepontozni? Aki azt mondta, hogy vigye el a kicsit azt is lepontoztátok és azt is aki azt mondta, hogy hagyja itthon. Ez egy olyan hülye szokás! Miért nem lehet elfogadni ha valaki másképp gondolkodik, most teljesen mindegy hogy melyik "táborról" beszélünk???
2014. júl. 17. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!