Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Segít a párod a baba ellátásáb...

Segít a párod a baba ellátásában, foglalkozik vele eleget? Vagy csak keresi a lehetőséget, hogy minnél hamarabb elaludjon és ő tegye a dolgát tovább?

Figyelt kérdés
Már nagyon mérges vagyok, úgy érzem semmiben sem segít, pedig napi egy meleg zuhany nekem is jár nyugalomban nem?
2010. jan. 8. 13:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Mikor ilyen kicsi volt a babám nálunk is így volt. Pedig még alszanak egész nap de mégis úgy éreztem hogy semmi segítségem nincs. Utólag belegondolva ezt a hormonok csinálták velem, nem lehet hogy veled is ez van? Egyébként az én férjem olyan, hogy amikor már megunom hogy olyan kényelmes, most 10 hónapos a babánk akkor egyszerűen utasítom hogy csináld meg ezt légyszi vagy azt. És ő csinálja is szó nélkül, de ha nem szólok neki eszébe sem jut. Próbálj meg lehiggadni és ha dolgod van mond neki hogy most légyszi tedd tisztába a lányod/fiad, most légyszi fogd meg amíg elmosogatok. Hátha nálatok is beválik.
2010. jan. 8. 14:41
 12/14 anonim ***** válasza:
Elszokott mosogatni, lemegy a boltba, játszik vele. De nem mindég volt így. Nem is olyan régen vesztünk össze, kiakadtam nagyon, kisfiam 11 hós jött a foga, sírt a kezembe, a konyha romokban volt, és kipakoltam neki. Azóta szó nélkül elmosogat, és vigyáz a kicsire.
2010. jan. 8. 20:42
 13/14 anonim ***** válasza:

Eleinte én is így éreztem. Mindig mondogattam neki, hogy mennyire nagy segítség lenne, ha néha kicserélné a pelust, vagy csak lefoglalná, amíg főzök, zuhanyzok..

Hát nem ment egyhamar. Igaz, amit az előttem szólók írtak, nem minden apuka tudja, hogy mit kezdjen egy ilyen pici babával.

Eleinte, ha otthon hagytam neki, mert be kellett mennem a városba (falun lakunk, kb. 20km a város) elintézni valami ügyet, megetette, azzal nem volt gond, de akkor sem cserélt rajta pelust, mert nem merte, hiába mutattam meg neki. Aztán egyszer már a buszon ültem és hívott, hogy mit adjon rá, mert minden ruhája tiszta kaki lett. Mikor hazaértem, elmesélte, hogy kb. 20 percig tartott neki, mire ráadta a pelust, a fiúnk csak vigyorgott rajta, de megoldotta. Azóta már többször cserélt pelust.

A fürdéshez is mindig behozta a vizet, meg kivitte, de másban nem segített, aztán elkezdte fürdés előtt levetkőztetni, vigyem én be a vizet, aztán egyszercsak azt mondta, hogy ő akarja megfürdetni.

Szóval nekik is idő kell, hogy megérjenek a feladatra.

Egyébként a háztartásban sokat segít, mosogat, a főzéshez zöldséget-krumplit pucol, bevásárol, felseper-felmos, az ablakpucolás csak az ő feladata... Nekem panaszom nem lehet rá.

Ma pl. ő volt a kisfiúnkkal, hogy tudjak aludni 1-2 órácskát, mert egész éjszaka nem aludtunk, tisztába is tette.

Hagyd őket szerintem egy kicsit kettesben, csináld a dolgodat. Ha sír, mond meg neki, hogy vegye már fel ő, mert neked tele van a kezed, nem tudsz berohanni hozzá. Menj el zuhanyozni, mondd meg neki, hogy addig figyeljen már ő a kicsire. Rá fog érezni, hidd el. Meg kell még ismerkedniük, hisz neked volt rá 9 hónapod, neki még teljesen új ez a dolog. Kitartás! :D

3,5 hós fiúcska anyukája

2010. jan. 8. 21:57
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat! Eleinte sokat segített a babánál, csak most érzem azt, hogy mióta elmúlhatott nála az újdonság varázsa azóta nem segít semmiben. Én nem kértem soha mást csak, hogy néha vegye a karjába ha dolgom van és zuhanyozásnál szánjon rá 15 percet. Együtt szoktunk fürdetni is, de legutoljára azt mondta várjam meg még vége a sorozatának- gondoltam a gyerek nem fog várni, két etetés közt most a legjobb időpont a fürcsire, már bevásárolni sem segít, szülés óta egyedül vagyok a babával ezért aztán lehet, hogy kicsit kivagyok már..., és ünnepek miatt a mai napig nem kell dolgoznia menni és még sincs ideje ránk, de a haverok, a számítógép, a szauna arra van mindig idő, már babakocsizni sem jön velünk, pedig eleinte olyan büszkén tolta... Tegnap ordíbáltunk egy sort, mára javult a helyzet, de miért kell idáig fajulni a helyzetnek??? Pelenkázás? :-) a kakitól öklendezik :-))
2010. jan. 8. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!