Segít a párod a baba ellátásában, foglalkozik vele eleget? Vagy csak keresi a lehetőséget, hogy minnél hamarabb elaludjon és ő tegye a dolgát tovább?
Eleinte én is így éreztem. Mindig mondogattam neki, hogy mennyire nagy segítség lenne, ha néha kicserélné a pelust, vagy csak lefoglalná, amíg főzök, zuhanyzok..
Hát nem ment egyhamar. Igaz, amit az előttem szólók írtak, nem minden apuka tudja, hogy mit kezdjen egy ilyen pici babával.
Eleinte, ha otthon hagytam neki, mert be kellett mennem a városba (falun lakunk, kb. 20km a város) elintézni valami ügyet, megetette, azzal nem volt gond, de akkor sem cserélt rajta pelust, mert nem merte, hiába mutattam meg neki. Aztán egyszer már a buszon ültem és hívott, hogy mit adjon rá, mert minden ruhája tiszta kaki lett. Mikor hazaértem, elmesélte, hogy kb. 20 percig tartott neki, mire ráadta a pelust, a fiúnk csak vigyorgott rajta, de megoldotta. Azóta már többször cserélt pelust.
A fürdéshez is mindig behozta a vizet, meg kivitte, de másban nem segített, aztán elkezdte fürdés előtt levetkőztetni, vigyem én be a vizet, aztán egyszercsak azt mondta, hogy ő akarja megfürdetni.
Szóval nekik is idő kell, hogy megérjenek a feladatra.
Egyébként a háztartásban sokat segít, mosogat, a főzéshez zöldséget-krumplit pucol, bevásárol, felseper-felmos, az ablakpucolás csak az ő feladata... Nekem panaszom nem lehet rá.
Ma pl. ő volt a kisfiúnkkal, hogy tudjak aludni 1-2 órácskát, mert egész éjszaka nem aludtunk, tisztába is tette.
Hagyd őket szerintem egy kicsit kettesben, csináld a dolgodat. Ha sír, mond meg neki, hogy vegye már fel ő, mert neked tele van a kezed, nem tudsz berohanni hozzá. Menj el zuhanyozni, mondd meg neki, hogy addig figyeljen már ő a kicsire. Rá fog érezni, hidd el. Meg kell még ismerkedniük, hisz neked volt rá 9 hónapod, neki még teljesen új ez a dolog. Kitartás! :D
3,5 hós fiúcska anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!