Akiknek alig alszik a babája, és nincs segitsége, hogy oldjátok meg a háztartást, hogy van idötök magatokra?
Nekem 2 hetes kora óta alig aludt! Most 5 hónapos és most kezd kicsit rendesebben aludni! Segítségem igazából lehetne az anyósom, de ő mindenben csak kioktat, így jobbnak látom egyedül vagyis a párommal csinálni! Nekem nagyon sokat segít a párom! Hát leginkább mindent akkor csinálok mikor itthon van a párom. Magamra nem igazán van időm.. Pár hete kezdett forgolódni a kislányom így mostanában egyre többet el van magában, de csak úgy ha a látóterében vagyok! Eddig amúgy volt h úgy csináltam a dolgom h pihenőszékbe vittem magammal mindenfele, mindig ott ült benne a lábamnál, de most már nem szereti, kezd kicsi lenni neki!
Ha nagyon nem tudok főzni mire hazaér a párom akkor akkor főzik mikor már itthon van, de akkor olyat ami fél órán belül kész van, de olyat is szoktam h napközben szépen mindent előkészítek mikor van egy kis időm és akkor csinálom meg mikor hazaér, vagy akkor fejezem be.... Még sosem volt rá panasza h általában várnia kell a kajára max 1 órát!
enyém most 3 honapos, ö is kb. ennyit alszik, mint ahogy leirtad.viszont vagyok (voltam) annyira "szivtelen", hogy hagytam sirdogálni. evett, pelenka tiszta, játszottam is vele, tornáztattam is, hasa nem fáj, megbabusgatva megvolt.. ha sir, hát sirjon. (anyosom mindig azt mondja, hogy ez a dolga..)
mostanra ott tartunk, hogy leteszem a játszoszönyegére akár egy orát is elvigyorog, ütögeti a játékait. közben én fözök, takaritok..stb. én reggel 6 kor amikor felkel enni, visszateszem az ágyába, ha kiabál, sir...akkoris alvás van még, igy alszik délelött 10-ig.
Sokszor a sírásnak van oka.
Biztos, hogy eleget eszik? Hogyan alszik? Melege lehet, esetleg fázós. A babák még melegben is igénylik a takargatást.
A nappali alvásoknál két bóbiskolás között mennyi idő telik el? Tele pocakkal alszik, evés után?
Hol van napközben? Van "játéktere"?
Nálam már mind a két baba igényelte ilyenkor, hogy kicsit egyedül legyen, sokat voltak hason, gyakorolni kezdték a forgáshoz a mozgást. Nagyon lefoglalta őket a játszószőnyeg, a bébitornáztató, a lelógó dolgok...
Lehet, hogy nem fárad el eléggé az alváshoz, vagy nem éri elég inger, esetleg pont ellenkezőleg, túlfárad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!