Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen állatot lehetne tartani...

Milyen állatot lehetne tartani baba mellet?

Figyelt kérdés
Olyan állatra gondolok amit baba mellett lehet gondozni lehet kinti meg benti is. Hüllök kivételével. Vagy nem lenne időm egy állatra a baby mellett?

2014. júl. 10. 22:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%
Macskát nem tartanék,de a tengerimalac vagy a kutya teljesen megfelelőek.
2014. júl. 11. 07:18
 12/21 anonim ***** válasza:
0%
Első vagyok,és nem tudom rosszul,nekem orvos mondta,hogy a nebt tartott állat,hiába is nagy divat most,egyszerűen egészségtelen egy kisbabára nézve.Nekünk is van kutyánk kint a kertben,nyalják-falják is egymást a gyerekkel,de akkor is nagyon egészségtelen ha valaki bent állatot tart.Nem higiénikus akármennyire is tisztán tartja,szaglik a lakás a kutya,macska szagtól.
2014. júl. 11. 07:35
 13/21 anonim ***** válasza:
37%

67%-os, neked ajánlom ezeket ;) :

[link]

[link]

2014. júl. 11. 10:25
 14/21 anonim ***** válasza:
63%

Elvileg szinte bármilyen állatot tarthatsz, én most nem erre reagálnék.

Én inkább azt javasolnám, hogy először legyen meg a baba és utána legyen a háziállat. Először lássátok meg, mennyire könnyű vagy nehéz a babátok.

Pl az én babám az első 3-4 hónapban annyira nehéz volt, hogy szinte semmire nem jutott időm. Egy háziállat csak boldogtalan lett volna, hiszen ételen-italon kívül túl sok figyelem nem jutott volna neki. A babám most 14 hónapos, jelenleg éjszakánként 7-8szor kel, emellett napi 10 órát dolgozom, gyakorlatilag zombi vagyok egész nap. Ráadásul az érzelmeim is annyira megváltoztak a babavállalással. Hatalmas állatbarát voltam (önkénteskedtem, mentem állatot menteni, gazdát keresni stb) mégis a babával egyszerűen ő lett a legfontosabb az életemben. Most még egy hörcsögöt is csak gondnak éreznék, annyira nincs időm rá. Tudom, hogy lesz még háziállatom, de az biztos, hogy nem most.

Emellett persze nagyon jó egy háziállat, a gyereketek felelősséget tanul és megszereti az állatokat, de az ő szempontjából még ráérne 2-3 évet legalább az állatvállalás.

2014. júl. 11. 11:10
 15/21 anonim ***** válasza:
75%

Nekünk törnenyuszink van. a babánk meg úton van. a nyuszitól nem fogunk megválni és erről kikérdeztem az orvost is. Azt mondta, hogy éppen az a jó, ha előbb van állat és mér egy ilyen környezetbe érkezik a baba, mint fordítva. és az allergiás reakciók lkialakulását meg éppen csökkenti, ha van állat. A nyuszit rendben tisztán tartjuk, oltásai megvannak. amikor évi 2-szer hullatja a szőrét, akkor persze azokra a napokra majd egyáltalán nem engedjük ki a ketrecéből, meg gondolom amikor a baba mászni kezd, akkor sem. De egyébként szem ágában sincs megválni tőle. 3 éve ő is olyan mintha a gyerekünk lenne.

Az egyik ismerőseimnél tacskó van, oda született a kislányuk. és a kutyus nagyon is megfér a gyerekkel.

2014. júl. 11. 11:20
 16/21 anonim ***** válasza:
0%
Hú, a nyulat nagyon nem ajánlom. Volt nyuszim,nagyon büdös, és nagyon nagyon zajos állat. Jobban hullott a szőre, mint a kutyánknak előtte. Mindent megrág-beleértve a kábeleket is, csapott meg miatta a bűvös 230 V. Nagyon szerettem őt, édes volt, puha meg nagyon szeretni való, de senkinek nem ajánlanám, pláne kicsi mellé.
2014. júl. 11. 18:30
 17/21 A kérdező kommentje:

Hát nem jutottam előrébb! :)

Egyik állat sem büdös ha gondozva van, alapból a kábeleket elkell tenni, hogy ne rághassa meg! :)

2014. júl. 11. 18:41
 18/21 anonim ***** válasza:
16-os, megfelelően gondozott nyuszinak nincs szaga, maximum szénaillata... Amikor jött a szagokra kényes nagymamám meglátogatni minket, el is ámult, hogy a lakásban tartott törpenyuszinknak az égvilágon semmi szaga nincs. Persze, hiszen szobatiszta, és minden nap cseréljük a pelletet a wc-jében (ami sokkal jobb, mint a forgács, mert szagmentesít és felszívja a vizeletet). A kábeleket pedig el kell tenni, erre a gazdinak kell gondolnia. A mászó baba nagyobb gondot jelent a nyuszinak, mint fordítva, persze ne egy szobában aludjanak pont az éjszakai aktivitás miatt.
2014. júl. 11. 20:13
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
A mi nyuszink nem büdös, szobatiszta, a wcjében szagmentesítő alom van, nem forgács. és mivel ivartalanítva van, ezért nem is agresszív. a kábeleket eldugtuk műanyag kábelvédőbe. Évente kétszer hullatja a szőrét, de ez csak pár nap, és olyankor nem is engedjük ki a ketrecéből. egyébként fésüljük, tisztán tartjuk. megkapja a szükséges oltásokat. és igen, kell vele foglalkozni és kell rá figyelni is, de hát egy gyerekre is kell. mászó baba mellé persze nem engedném, de egyébként nem érzem, hogy ki kellene tennem a nyuszim szűrét, mert érkezik az újabb családtragunk. és nem véletlenül fogalmaztam így.
2014. júl. 11. 22:04
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
jah, és anyuszink nem is zajos. ha időben kap enni és esténként kifutkázohatja magát, akkor egész éjszaka és szinte egész nappal szundít, elvan a maga világában. estére felélénkül, de akkor sem zajos, csak tesz pár kört a lakás neki engedélyezett részén és ennyi.
2014. júl. 11. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!