Milyen állatot lehetne tartani baba mellet?
Elvileg szinte bármilyen állatot tarthatsz, én most nem erre reagálnék.
Én inkább azt javasolnám, hogy először legyen meg a baba és utána legyen a háziállat. Először lássátok meg, mennyire könnyű vagy nehéz a babátok.
Pl az én babám az első 3-4 hónapban annyira nehéz volt, hogy szinte semmire nem jutott időm. Egy háziállat csak boldogtalan lett volna, hiszen ételen-italon kívül túl sok figyelem nem jutott volna neki. A babám most 14 hónapos, jelenleg éjszakánként 7-8szor kel, emellett napi 10 órát dolgozom, gyakorlatilag zombi vagyok egész nap. Ráadásul az érzelmeim is annyira megváltoztak a babavállalással. Hatalmas állatbarát voltam (önkénteskedtem, mentem állatot menteni, gazdát keresni stb) mégis a babával egyszerűen ő lett a legfontosabb az életemben. Most még egy hörcsögöt is csak gondnak éreznék, annyira nincs időm rá. Tudom, hogy lesz még háziállatom, de az biztos, hogy nem most.
Emellett persze nagyon jó egy háziállat, a gyereketek felelősséget tanul és megszereti az állatokat, de az ő szempontjából még ráérne 2-3 évet legalább az állatvállalás.
Nekünk törnenyuszink van. a babánk meg úton van. a nyuszitól nem fogunk megválni és erről kikérdeztem az orvost is. Azt mondta, hogy éppen az a jó, ha előbb van állat és mér egy ilyen környezetbe érkezik a baba, mint fordítva. és az allergiás reakciók lkialakulását meg éppen csökkenti, ha van állat. A nyuszit rendben tisztán tartjuk, oltásai megvannak. amikor évi 2-szer hullatja a szőrét, akkor persze azokra a napokra majd egyáltalán nem engedjük ki a ketrecéből, meg gondolom amikor a baba mászni kezd, akkor sem. De egyébként szem ágában sincs megválni tőle. 3 éve ő is olyan mintha a gyerekünk lenne.
Az egyik ismerőseimnél tacskó van, oda született a kislányuk. és a kutyus nagyon is megfér a gyerekkel.
Hát nem jutottam előrébb! :)
Egyik állat sem büdös ha gondozva van, alapból a kábeleket elkell tenni, hogy ne rághassa meg! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!