Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha nagyon rosszul sikerült a...

Ha nagyon rosszul sikerült a várandósság és a szülés is, ám szerettetek volna tesót - mit tennél?

Figyelt kérdés
Lassan 2 éve, de úgy érzem, képtelen lennék még egyszer végigélni a történteket, de így meg telik az idő.
2014. júl. 8. 21:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Anya két napig vajúdott, majd megcsászározták, a második terhességét viszont másfél óra alatt megszülte rosszulléttől számítva. Ő mindig azt mondja nekem, "minden szülés, más!"
2014. júl. 21. 21:32
 12/16 anonim ***** válasza:

Első terhesség 20 hétig napi 30 hányás, szülés nem könnyű. Második terhesség (iker)ugyanúgy napi 30 hányás, kórház, infúzió... nem részletezem. Szülés egyik sima 12 órás vajúdás után, másik császár (rohanás műtő, életveszély, köldökzsinór előre esett, gyerek keresztbe fordult). Majd gátseb, császáros seb, 5 naposan begyulladt mell...

Harmadik terhesség (második házasság)30 hét hányás, kórház, infúzió, egyéb kellemetlenség... 36.hét halvaszülés simán, császár után. Nem irom le a részleteket 18 óra vajúdás stb. Után érzéstelenítés nélküli betapintás, császáros seb végig nézése. Lelki és testi kín... Úgy érzem többet nem tudok végig csinálni (na de a második férjemnek nincs még gyereke).

Így jön a negyedik terhesség, 20 hét hányás, ugyanúgy mint eddig, nehéz, félelemmel teli terhesség. Szülés elmegy, megint sima szülés, utána betapintás.

Szülés után egy varrat begennyesedik, kitisztítás érzéstelenítő nélkül, a baba nem jól szopik, szoptatás kb. fél évig őrült fájdalom (senki nem tud segíteni, azt mondják hagyjam abba, mert tiszta seb a mellem), aztán lassan rendbe jön. S a hab a tortán szülés óta (5,5 év)migrén. Borzasztó heti 3-4 fejfájás, sokszor ügyelet, mentő...

DE mindezek után is azt mondom megérte. Van 4 gyönyörű, okos gyerekem, akik imádják egymást!

2014. júl. 21. 21:49
 13/16 anonim ***** válasza:
Az első szülésem rémes volt, de a terhességgel semmi bajom nem volt, élveztem. 2-3 évig fel tudtam idézni mindent. De nagyon akartunk tesót, és én (ez fontos, mert nem vagyok a helyedben) vállaltam is, nem érdekelt az egész rémálom. A terhesség kicsivel nehezebb volt, a szülésre felkészültünk, majd az utolsó pillanatban levált a lepény, sürgősségi császár lett. Az a pár óra életem legszörnyűbb időszaka volt, amíg nem tudtam, mi van a babámmal (úgy altattak el, hogy nem tudtam, túléli-e). Szóval megértelek, bár nem tudom, min mentél keresztül. De: ha megengedhetnénk magunknak, bevállalnék egy harmadikat is. Szerintem várj még egy kicsit, ne foglalkozz ezzel a dologgal, és 1 év múlva beszéljetek róla a férjeddel. Az nem olyan hosszú idő, de talán elég egy kis felejtésre...
2014. júl. 21. 22:04
 14/16 anonim ***** válasza:
Nekem katasztrófális volt az első terhességem Az elejétől kezdve folyamatosan volt valami bajom - no nem hányás - vérzések, placenta previa, kinyíló méhszáj, fekvés kórház, koraszülés meg minden ami ezzel jár. (Szerencsémre a szülés bő 45 perc alatt lezajlott, de a gyermekemet nem kaptam a kezembe...) Nagyon vágytam a következő terhességre, mindent megtettünk előtte, hogy ne legyen az mint az elsőnél. Mégis... vérzések, placenta previa, kinyílás középidős vetélés. (Szülés kb 4 óra hossza, betapintás altatásban---a babámat nem kaphattam a kezembe.) Mindennek ellenére most úgy gondolom, hogy a kislányomnak élő édestestvér kell, nekem gyerek kell. És ezért mindent meg is fogok tenni ha itt az ideje...most még nincs. De eljön az ideje és addig telik az idő. De a kisbabám elveszítése után nem érdekel hogy telik az idő. Mert nekem lesz!!! ÉLő egészséges, olyan csodálatos mint aki elment.
2014. júl. 21. 22:24
 15/16 anonim válasza:
Engem is ez a kérdés foglalkoztat.Első terhességem mesébe illő volt,imádtam,szülés is könnyen,gyorsan ment.Sorra dícsértek,így kell csinálni.Szoptatás is simán ment(20hós koráig),a többiek körülöttem bimbóvédő,tápszer,fájó mellbimbó.Nagyon szerettem volna ezt mégegyszer átélni,hisz imádtam a babámat.Terhes is lettem,ráadásul 2babával.Nagyon boldog voltam.Rendben is volt minden a 26.hét végéig.Elkezdett folyni a magzatvíz.Sajnos sürgősségi császárral koraszülöttek lettek és pár nap után az egyiket elvesztettük.Gondolkodom én is még egy terhességen,ugye ami rossz megtörtént velem attól félek.Félek a koraszüléstől,mert nem tudni az okát és az ikerterhességtől is.Nem érdekel a fájdalom,elviselném,csak rendben,egészséges legyen a kicsi
2014. júl. 21. 23:32
 16/16 anonim ***** válasza:
6-os vagyok újra, hátha még valaki elolvassa. 12-én megszületett a második kislányom, olyan gyorsan megszületett, hogy a férjem csak a tolófàjàsokra ért be. Úgy mentem be a kórházba, hogy alvás közben kitàgultam 2,5 ujjnyira. Férjem hazavitte a nagylányunkat, megvàrta a Mamát. Mire visszaért és beöltözött, már tolófàjàsok végén jártunk. Negyed óra alatt meglett, onnantól kezdve, hogy beért a férjem. Szóval, a második szülésem könnyű és gyors volt. Szerintem nyugodtan vállalj egy második babàt! Sok sikert!
2014. aug. 30. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!