Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Folyamatos játék pakolás a...

Folyamatos játék pakolás a baba után?!

Figyelt kérdés

Sziasztok! 7 honapos kislanyomnak a hazban 2 "jatekszigetet" csinaltam. 2 alvas kozott ezekrol a helyekrol nem pakolom el a jatekait a dobozokba csak este lefekves utan. Eleg nagy a haz, szoval nem arrol van szo, hogy mozdulni sem lehet tole. Parom minap azt mondta nekem, hogy mas anyukak folyamatosan pakolnak a gyerek utan, ugy erti, hogy amikor a baba elalszik napkozben 1-1 orara akkot elpakolnak

mindent es miutan felebredt ujra mindent elovesznek,lerakjak a haptapit a jatszoszonyeget stb.. Mivel nem vagyok meg gyakorlott "haziasszony" es nem adtam igazat neki ebben, ezert kerdezem toletek, hogy tenyleg igy kellene tennem?

2014. júl. 7. 14:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

nekünk voltak fix játékok, pl. a játszószőnyeg, habtapi, ezeket nem pakoltam el, fix helyen voltak, a játszó sarokban. játék közben meg folyamatosan pakoltam, illetve ezt most is teszem :) ha valamit megun, akkor elpakoltam, most már együtt és úgy vettük elő az új játékot.

nekem ez így kevesebb energiának tűnik, mint ha hagyom az egészet úgy ahogy van és este bigyókázni vele, hogy minden a helyén legyen, így legalább a játék része az összepakolás is, pl. egy kirakózásnak is akkor van vége ha kiraktuk, majd megy a dobozába és a szekrényre a helyére :)

de megértem ha valakinek meg az kényelmesebb ha este leül és elmolyol vele :)

2014. júl. 7. 15:24
 12/15 anonim ***** válasza:
én is csak este pakolok el, addig felesleges szerintem.
2014. júl. 7. 15:40
 13/15 A kérdező kommentje:
Abban igazatok van, hogy egy 1,5-2,3 eves gyerek jatekait el kell pakolni, azok mar nagy helyet foglalnak, sot mar o is aegitsen helyere tenni oket, ha nem kell, de most egyelore kis csorgok es plussokrol beszelek amiket ahogy "szetszorok" a jatszoszonyeg korul akkor osztonzi a maszkalasra. Szoval nem tudom azt mondani neki meg, hogy egyszerre csak 1 jatekkal jatszunk.
2014. júl. 7. 15:41
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

A kisgyermek más. Van egy 3,5 éves fiam is, őt arra szoktattam, hogy játék után elpakolunk. Most már maga pakolja el, ha valamivel nem játszik. Persze, most is szólni kell sokszor, vagy nem akarja, de a rend, a nevelés része.

A baba 6 hónapos, plédet, játszószőnyeget terítek le neki, és ha jön a délelőtti alvás, nem szedem össze azt a pár darab dolgot.

Este mindent elpakolunk, kicsi-nagy játékát.

Amint a kicsi is akkora lesz, hogy lehet erre tanítani, együtt fogunk elpakolni.

2014. júl. 7. 16:54
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

1 éves babám van, teljesen csak este pakolok el, napközben amikor alszik, csak egy kupacba terelem a játékait, hogy mozdulni lehessen a nappaliban, mert nekünk viszont nem túl nagy a lakásunk. szerintem teljesen felesleges összepakolni napközben is, pláne ha még nagy is a ház.

nyilván a nagyobb korosztálynál ez máshogy lesz, de ez még odébb van.

2014. júl. 7. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!