Folyamatos játék pakolás a baba után?!
Sziasztok! 7 honapos kislanyomnak a hazban 2 "jatekszigetet" csinaltam. 2 alvas kozott ezekrol a helyekrol nem pakolom el a jatekait a dobozokba csak este lefekves utan. Eleg nagy a haz, szoval nem arrol van szo, hogy mozdulni sem lehet tole. Parom minap azt mondta nekem, hogy mas anyukak folyamatosan pakolnak a gyerek utan, ugy erti, hogy amikor a baba elalszik napkozben 1-1 orara akkot elpakolnak
mindent es miutan felebredt ujra mindent elovesznek,lerakjak a haptapit a jatszoszonyeget stb.. Mivel nem vagyok meg gyakorlott "haziasszony" es nem adtam igazat neki ebben, ezert kerdezem toletek, hogy tenyleg igy kellene tennem?
Kétszer pakoltam, egyszer porszívózás előtt és egyszer este. Napközben minek? Egy óráért felesleges. Azt az időt, amit a pakolgatással töltök, mással is tölthetem.
Amúgy vettem játéktároló ládákat, ha nagyon sürgős, akkor csak gyorsan beleszedem és kész.
Hát ha nagy házatok van és van hely akkor nem kell összepakolni, de előbb utóbb megbotlotok a játékban.
Nekünk kisebb a lakás így ha pl fa vonatozunk, akkor utána össze kell pakolni, de az építőkockák után is.
De szeritnem jobb ha összepakolsz, mert ezt fogja látni, hogy ha nem játszik vele el kell rakni. Ez nem most lesz, hogy elpakol, de a úgy kb 1,5 év múlva már kialakul. Legalábbis nálunk egész jól megy ez.
Én úgy szoktam, hogy amivel szeretne játszani azt elővesszük, segítek kivenni a dobozból stb, játszunk vele, amikor látom más más játék kell, akkor elrakom, de már egyre többször a gyerekem is elrakja, de mondom ő már nagyobb, mint a tiéd.
Szóval igen jól teszik akik elpakolnak.
A játszószőnyeget viszont nem tettem el, habtapink nem volt, de szeritnem az is elől maradt volna, hiszen azon mászott volna, mint a szőnyeg olyan a funkciója.
Olyan fura hogy nem pakoltok, nem rosszból, de érdekelne hogy oldjátok meg.
Pl elővesszük a fa vonatot, építünk belőle, aztán megúnja, de elöl maradna, aztán kitalálja, hogy duplózni szeretne, ez is jópár kockából, figurából áll, aztán inkább a fa puzzellal játszana, aztán tologassunk autókat. De azt már nincs hol??? mert ott a vonatsín, a dupló, a puzzle.
Nem tudom elképzelni mekkora lakás, ház kéne, hogy ezeket ne kelljen elpakolni.
De én akkor is elpakolok, látom az eredményét :) örülök, hogy a gyerekem is nagyrészt ha megúnja a játékot törekszik elpakolni őket. Mondjuk az enyém 1,5 évvel idősebb a kérdezőétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!