Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Védőnős kérdés. Mindin jól...

Védőnős kérdés. Mindin jól mérte nektek a babát?

Figyelt kérdés

Tegnap voltunk a 3 hónapos oltáson és tanácsadáson. Először megmérte a súlyát, majd mikor bementünk, akkor a hosszát, fejét, mellkasát. 56cmnek mérte, ki sem nyújtotta a lábát. Ez csak azért sem jó szerintem, mert már kb. 1 hónapja nem jó ránk egy 56os ruci sem, csak 62eseket hordunk, ami pont jó rá, és van olyan, ami már 68as.

Egyébként is gáz a védőnőnk, egyszer sem volt még kint nálunk, nem mond el semmit se. Tanácsadáson is csak megméri a súlyát és kész.

2010. jan. 6. 17:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekünk jó védő nénink van, frissen szabadult a suliból,ez az első munka helye és mindenre szépen odafigyel.Gyermektelen,ennek ellenére gyorsan alkalmazkodik és néha úgy beszél mint aki 9 gyermeket nevelt :) ennek ellenére (minden hónapban mentünk mérni) hiába mért egy-egy centit hol hozzá adott,hol elvett,most már kicsit fura számok szerepelnek a kis könyvünkben, de ez nem számít.Rá nézésre megmondja magának szépen nő-e a baba, aztán a mérés csak papír munka.Ha a babán látszik hogy valami gond van,vagy a környezete problémás, akkor több figyelmet fordít oda.Nehéz munka, és felelősséget kíván.Azért elég nehéz lehet neked így segítség nélkül,jól jönne melléd a nagyi...bízz magadban,és kitartás.
2010. jan. 8. 10:03
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Nem és nagyon bosszant!Ez a méregetős része csak egy apróság.Igenis végezze el lelkiismeretesen a munkáját,nekem ez a véleményem.Egy anyuka,akinek semmilyen egyéb segítsége nincsen (mint te is,kérdező) a babával kapcsolatban,gyakran tanácstalan bizonyos dolgokkal kapcsolatban.Ha pedig az az ember nem nyújt megfelelő segítséget,akinek ez feladata lenne...hát hogyan is lehetne elégedett az anyuka?!

Szerintem legközelebb kérd meg,hogy mérje le még egyszer,hogy pontosabb adatok szerepeljenek a kiskönyvben.Ez a legegyszerűbb megoldás.

A látogatásokról is kérdezhetnél,hogy mégis hogyan szokás ott,mert máshol másképp (nálunk havonta) zajlik.

2010. jan. 8. 10:07
 13/16 anonim ***** válasza:

Nekem olyan is volt, hogy rövidebb lett a babám 1 hónap alatt, de ez szerintem nem a védőnő hanyag mérése miatt volt, hanem a baba éppen behúzta a nyakát, vagy feszítette a lábát. Sőt az ismerőseim között olyan is volt, hogy a baba 59 centivel született, de 1 hónaposan már csak 55 centi volt, bár itt egyértelműen a kórházban mérték el.

Ha belegondolsz, nem rosszindulat vezérli, neki tök mindegy milyen hosszú a babád és nem 10-20 centi eltérésről beszélünk. Csak nekünk anyáknak olyan fontos, hogy pontosan tudjuk a méretét.

2010. jan. 8. 11:10
 14/16 anonim ***** válasza:

Hát márpedig ha olyan xar akkor szólni kell a felettesének, mert ha minden anyuka igy van vele, hogy csak "szapulja" a háta mögött, de nem akar bajt se neki se magának, akkor hogyan változhatna bármi is??

Ha mindenki "mossa kezeit" akkor tuti nem derül ki róla, hogy nem jól végzi a munkáját és nem fogják leváltani az életbe sose..Illetve ha több jelzés is érkezne, hogy nem jó, akkor a felettese (vezető védőnő) rávehetné, hogy változtasson. De így....

De ha neked jobb "csak szapulni" akkor hajrá :(

2010. jan. 8. 12:00
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekünk rendszeresen van , havonta-kéthavonta tanácsadás, mindig mérik, de nem jól.... minket is 71-nek mértek, amikor már rég kinőtte e 74 es ruhákat is... én magam szoktam itthon lecentizni :)
2010. jan. 8. 12:59
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked utolsó válaszadó, akkor megnyugodtam, hogy nem csak nekünk mérték el. A kisfiam is kinőtte már rég az 56os rucikat, a 62es pont jó, de hord már 68ast is. :D
2010. jan. 8. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!